Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám most tényleg nem hisz...

Anyám most tényleg nem hisz nekem vagy csak szimplán demens?

Figyelt kérdés

55 éves.

Tegnap meg akartunk nézni egy filmet. én nézelődtem, találtam is egy jót és előzetes alapján megtetszett. elküldtem anyámnak, hogy nézze meg, neki is bejött. Kérdezi: te láttad már? Én mondom: Nem, most találtam.

Szupcsika. Elkezdjük nézni, és van egy rész ahol anya nagoyn izginek találja és mondja, hogy juuuj most tényleg olyan pillanat van, hogy nem tudni ki lesz a vesztes (bíróság) te nem tudod? Én: nem. honnan tudnám? Ja, csak azt hittem láttad. én: Nem, nem láttam.

Azután anya nagoyn elálmosodott, mondta, hogy nem bírja tovább nézni, de annyira kíváncsi a végére, hogy mi lesz. megkérdezi: Te láttad már a végét?

Én már kicsit idegesen: Nem, nem láttam.

Most demens, avgy nem akarja elhinni, hogy nem láttam?

2020. júl. 11. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Fura és érdekes.

Lehet csak nem figyelt, vagy direkt heccel (bár nem poénos és gondolom úgyis eszrevenned ha direkt csinálja)

2020. júl. 11. 22:26
 2/9 A kérdező kommentje:
hát szerintem sincs benne poén.. Jó én akárhányszor elmondom neki újra és újra, de azért kicsit idegesítő, amikor századjára kérdezi.. érted...
2020. júl. 11. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy fáradt, vagy sok más dologgal van tele a feje, és volt egy előzetes elképzelése arról, hogy te láttad a filmet, és ez annyira belérögzült, hogy nem tud átlendülni rajta. Létezik ilyen. Sok információ éri az embert, le van terhelve, és akkor egyes dolgokra nem tud annyira figyelni.
2020. júl. 11. 22:51
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Furcsa, korábban előfordult már ilyen? Vagy mással kapcsolatban?

Szerintem figyeld a viselkedését, de talán nem lesz gond.

2020. júl. 11. 22:52
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Én a 3. vagyok. Velem előfordult ilyen, hogy valaki mondott egy számomra nem annyira fontos információt, és később belekérdeztem abba, amit már elmondott igazából. De akkor tudatosult bennem, hogy csak nekem volt sok az információ és azért szelektált az agyam. Igaz, az ilyesmi fél órán belül történt és csak egyszer.
2020. júl. 11. 23:01
 6/9 anonim ***** válasza:
31%

*Szupcsika

Eddig olvastam, van az a szint ahová már nem bírok lemenni.

2020. júl. 11. 23:06
 7/9 A kérdező kommentje:
5: tudod milyen érzés. és ez nem "az". előfordul ilyen ,de nem gyakran ,de nem is ritkán.
2020. júl. 11. 23:43
 8/9 anonim ***** válasza:
32%
Szupcsika? Itt nem anyuval vannak gondok.....
2020. júl. 12. 07:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szimplán figyelmetlen volt. Ha ilyen hamar elfelejtene bizonyos dolgokat, akkor kezdenék aggódni, de egy ilyen eset miatt nem.

De pl ha főz, és fél óra után leég a kaja "nahát azt hittem, hogy már levettem" és ez már nem az első hasonló eset lenne, akkor kezdenék demenciára gyanokodni.

De ahogy az 5-ös is írta, szimplán elfelejtette, hogy mit mondtál, vagy rosszul jegyezte meg. 19 éves vagyok, heti szinten vannak ilyen bénaságaim, napi szinten meg apróbb dolgok. Lehet anyukád is enyhén figyelemzavaros.

2020. júl. 12. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!