Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig szabad hülyíteni a...

Meddig szabad hülyíteni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Hány éves korukig?

Tehát, hogy van mikulás, télapó, angyalka, stb-stb.

(Most tekintsünk el, ha kérhetem, úgy általánosságban a hitéleti dolgoktól, pl. az angyalok esetében, mert nem az lenne a célja a kérdésemnek, hogy ebbe az irányba egy vitát generáljak.)

2023. máj. 1. 07:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Most lett 12 éves lányom, tavaly karácsonykor szembesített vele, hogy ő tudja, hogy én vagyok a Jézuska. Húsvétkor is mondta. A 8 éves lányom még hisz benne, a nagyobbik lányom nem mondja el neki, sőt, inkább azt erősíti benne, hogy igenis léteznek ezek a dolgok. Szerintem ez tök jó dolog.
2023. máj. 1. 08:55
 12/26 anonim ***** válasza:
96%

Ha van egy 13 éves fiad is, akkor ezen már egyik gyereked átesett, feltételezve, hogy nem okozott neki semmilyen traumát, mert akkor írtad volna.

A lányodnál ugyanígy lesz. Sőt, akár az is lehet, hogy már régen tudja a bátyjától, csak még kitolja az illúziókkal teli mesevilágát, mert így jó neki és nem köti az orrotokra az igazságot.

2023. máj. 1. 08:56
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
Nem az ajándék miatt van, egyébként látom nehéz megérteni (nem szemrehányás) csak észrevétel miatt mondom, próbáld meg bele élni magad hogy neked milyen volt amikor vártad és jött a Jézuska meg a Mikulás is. Ha nem volt ilyened akkor pedig azért próbáld megérteni mert a gyerekednek ezzel csak jót adsz, mi is hogy örülnénk ha nem bántana minket senki csak adnának nekünk vagy csak simán őszintén szeretnének úgy hogy soha se bántanának semmiért sem minket. Egy gyerek ezért örül ennek a világ képnek, nem az ajándék miatt hanem a szeretet érzése miatt, meg ahogy fent is írták egy kis játék, hogy na jött e már vagy még várjuk? Ki látja meg előbb az ajándékokat? Ilyen kérdések merülnek fel bennük.
2023. máj. 1. 09:02
 14/26 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként az is igaz, hogy egymás között ki fog derülni. Ha a gyereket felkészítetted a bántásra hogy hogy kezelje a szituációkat akkor pedig ügyesen lefogja tudni vágni a helyes reakciót. Pl. Hagyjuk már csak vicceltem azt hittem ti még hisztek benne. Vagy tényleg te hogyan jöttél rá, kit leplepztél le?
2023. máj. 1. 09:07
 15/26 anonim ***** válasza:
86%

Fogalmam sincs, hogy mikor jöttem rá, hogy nem létezik a mikulás, meg a Jézuska, meg a húsvéti nyuszi, fogtündér stb. de arra a mai napig kristály tisztán emlékszem, hogy mekkora csodának tartottam, és mennyire szerettem azt az időszakot, amikor rájuk “vártam”.

A mai napig hoz a “mikulás” nekem is meg a férjemnek is egy kis nasit, igaz, hogy egymástól kapjuk, de simán ráfogjuk a mikulásra :D

A kisfiam most még csak 3 hónapos, de nagyon várom már, hogy újra átélhessük ezeket a kis “csodákat” :D Remélem, hogy azért egy 7-8 éves koráig hinni fog bennük..

2023. máj. 1. 09:26
 16/26 anonim ***** válasza:
95%

Amíg hisz a csodában. Hat évesem még hisz benne, nem hallott más verziót az oviban.

Egyébként is azt gondolom, hogy megéri. Ez a csodába vetett hit többet ad, mintha az igazat hallaná. Ha pedig rájön, hát a gyerekek túllendülnek rajta. Nekem is ment, ahogy gyerekek ezreinek. Rossz egy kicsit, mégis így csináljuk, mert megéri.

2023. máj. 1. 10:10
 17/26 anonim ***** válasza:
74%
10-12 fele úgy is kezdenek rájönni hogy nem igaz.
2023. máj. 1. 10:18
 18/26 anonim ***** válasza:
82%
#10: nagyon nagyok a bajok nálad... nálad a világ valami ifjúsági sorozatra hasonlít a fejedben.
2023. máj. 1. 10:18
 19/26 anonim ***** válasza:
97%

A gyerek addig hisz benne, amíg hinni akar. A kislányom most ötödikes, tehát 10 éves volt karácsonykor. Azt mondta, hogy náluk már senki sem hisz a Jézuskában, de ő igen, mert neki így jó és kész. (Bár hozzátette, hogy ezt az osztályban inkább nem vallja be, ki ne nevessék.) A fiam is olyan 9-10 éves lehetett, amikor úgy fogalmazott, hogy "Tudom, hogy nincs Jézuska, de azért pár évig még szeretnék hinni benne".

Mi ettől függetlenül még bőven minden évben eljátszuk ugyanazt a játékot, tehát a Mikulás az ablakba teszi az ajándékot, de Jézuska a fa alá, és a húsvéti nyúl is eldugja a tojásokat. Poén az egész, de mindenki élvezi.

Emlékszem, már bőven gimibe jártam, talán 11-be, amikor Mikuláskor az egyik lány iszonyatosan csalódottan jött be, mert abban az évben már nem kapott semmit. Azt mondták a szülei, hogy fejezzék be a bohóckodást, nagy már ehhez. 16-17 évesek lehettünk, mégis szinte sírt, hogy hogy lehetnek ilyen érzéketlenek a szülei, hogy egy nyamvadt csokimikulást nem tettek az ablakába.

Tesóméknak két ovis gyerekük van, és náluk nincs se Mikulás, se Jézuska, mert az "hazugság". Kapnak ajándékot a gyerekek, de úgy, hogy "Reggelre Anyáék beteszik a cipőtökbe a csokit, mert így emlékezünk Szent Miklósra". Szerintem, és a kamasz gyerekeim szerint is ez egyszerűen röhejes. A gyerekeik viszont igényelnék, idén is lelkesen mesélték, hogy az oviba bejött az igazi Mikulás.

2023. máj. 1. 10:37
 20/26 anonim ***** válasza:
97%

A Polár Expressz c. mese fogja meg szerintem a legszebben ezt a végét.

Amíg hiszel benne, addig a csoda létezik. Azt gondolom, hogy ez remekül lefordítható a gyermeki nyelvre is a kételkedős időszakban. Peti azt mondta a suliban, hogy nem is létezik a télapó/nyuszi/jézuska/stb? Nos, ha ő nem hisz benne, akkor valóban nem. De ha te szeretnél benne hinni, ott bent, akkor neked igenis létezik.

Rég felnőtt vagyok, tudom, hogy a mese az mese. De a mai napig emlékszem, mikor lestem az ablakban a Télapót, mert biztos voltam benne, hogy láttam valamit. És emlékszem, hogy anyukám végig mögöttem állt, és hogy mekkora csoda volt, hogy bekerültek a szobába a mikicsomagok.

A felnőtt eszem tudja, hogy annyira belemerülhettem a nézelődésbe, hogy nem tűnt fel, hogy anyám elment, mégis szívesebben emlékszem vissza a csodavárásra.

2023. máj. 1. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!