Milyen idős szülők gyerekeként felnőni?
Ma már az a fura, ha valakinek fiatal szülei vannak.
A gyerekem most hatodikos.En vagyok a legfiatalabb anyuka az osztályban, 38 évesen. (25 évesen szültem) Emlékszem, megdöbbentem elsőben az első szülőin, akkor voltam 32, a többi szülő kivétel nélkül mind 45+os volt sőt, az egyik anyuka már az 50-et is betöltötte.
Ahogy halad előre az idő, hamarabb érkeznek el olyan problémák, hogy egyre kevésbé lehet velük közös programot szervezni, mert fáradékonyabbak, betegségeik jönnek elő. Anyám már nyugdíjba ment, amikor még egyetemre jártam, nem lehettem annyit otthon egyedül, és anyagilag is nehéz időszak volt.
Nem lett gyerekem, már valószínűleg nem is lesz, de már nem tudnának besegíteni a nevelésébe, ha szükség lenne rá, hogy vigyázzon valaki a gyerekre, vigye különórákra stb. És jó eséllyel fiatalabb korában veszíti el az ember a szüleit, ami nyilván nehezebb, mint ha később következik be.
Probléma lehet, ha nagyon más generációból vannak, kevesebb a közös pont a szülők és gyerekek között. Ilyesmit személy szerint nem nagyon tapasztaltam, de lehet, hogy feltűnt volna a különbség, ha kipróbálhattam volna, milyen fiatal szülőkkel.
Ha idősebbek a szülők és csak egy gyerekük van, mert nehezen jött össze, sokára jött össze, akkor általában jobban féltik, többet aggódnak érte, jobban elkényeztetik a gyereket, ami szintén hátrány.
Anyu 37, apu 40 volt, amikor születtem. A generációs szakadék igazából kamaszkoromtól datálódott, nagyon nem értettük meg egymást. Aztán mire elértem ebbe a korba, el is vesztettem mindkettőjüket.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!