Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Voltatok már hasonló helyzetben?

Voltatok már hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Hosszú leirni mindent, de röviden anyukám elég erőszakos. 5x mondasz nemet neki valamire, és legközelebb úgy tesz mintha nem mondtál volna neki nemet.

A vőlegényem meg emiatt nem szivleli, azonban kicsit nála is azt érzem, hogy néha erőszakos.

Azt mondta, hogy nincs felém vetett bizalma, mert nem tudok nemet mondani anyukámnak 20x sem, hanem hagyom magam.

Két hónap múlva összeházasodunk és amikor azt mondta, hogy válasszak közte és a családom között, őt választottam két éve.

Ugyanakkor tényleg azt érzem, hogy mellette jobb, mint a csaladomnál. Viszont függetlenül attól, hogy bánik a családom velem, lelkiismeretfulldolasom van.

Volt valakinek olyan esete, hogy küzdött a család és a párja között? Félt, hogy mi lesz, ha nincs mellette a párja? Hogy tudta leküzdeni ezeket a félelmeket? Jól döntött-e? Mitől érezte magát erősebbnek?

Kicsit egyedül érzem magam mostanában és amiatt, hogy senki nem hisz bennem és nem tisztel, egyre jobban kezd önbizalom hiányom lenni.

A családom is sajnos gyermekkorom óta úgy kezelt, hogy nem bízik bennem és úgy beszéltek mint a kutyával, ha valamire nemet mondtam, a saját akaratukat akartak érvényesíteni. (hozzateszem mindenki a családban ilyen)

Emiatt alakult ki bennem, hogy nem vagyok elég jó és sajnos most már ott tartok hogy kezdem elvesziteni önmagamat,mivel a vőlegényem se hisz bennem.

Tudom, nem jó, hogy külső környezettől várom az elismerést, de nem tudom, hogyan tudnám ezt leküzdeni. Hogy tudnék hinni magamban, amikor senki más nem.

2023. ápr. 23. 01:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Fordulj szakemberhez, ártani nem árthat hidd el.
2023. ápr. 23. 09:05
 12/14 anonim ***** válasza:
63%

Nálunk exem nem volt képes leválni anyuciról, ergo abból állt az életünk, hogy anyuka állandóan jelen volt benne, pl napi 20-40 perces telefon, ha mondott valamit, ex azonnal ugrik, engem magasról leszrva, stb.

Megmondtam neki a sokadik ilyen után, hogy vagy változtat, vagy akkor éljen együtt az anyjával, hogyha úgyis mindig az számít, amit ő mond.

Végül kidobtam, ugyanis FELNŐTT párkapcsolatot tervezek egy férfival, nem olyat, ahol anyukán lóg, és ha anyuka mond valamit, azonnal pattan.

A barátod nagyon türelmes, én rég kiraktam volna a szűrödet, mert nem sikerült felnőni.

2023. ápr. 23. 09:55
 13/14 anonim ***** válasza:
39%
Mondjuk nem értem, miért lelkileg tönkretevő az a ffi-nő, akinek már nyiván elege van, hogy a párkapcsolatban minimum 2-vel több személy él, mint kellene, akiknek a szava többet nyom a latban, mint azé, akivel ELVILEG a közös életet tervezi a másik :D
2023. ápr. 23. 09:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Erőszakos anya után erőszakos pali,...magad keresed a feletted uralkodó alanyt a párkapcsolatodban is!

A helyedben nem terveznék esküvőt ezzel a palival, hanem SÜRGŐSEN kezeltetném magam szakemberrel és utána keresnék magam mellé egy NORMÁLIS párt.

Tudod mi lesz ennek a vége?

Jó szar házasság, benne pár gyerek, te feladsz mindent és őrlődsz egy pocsék, boldogtalan életben, vagy visszamész a szintén erőszakos anyádhoz és ott szenvedsz egy pocsék, boldogtalan életben.

Én mondjuk soha nem értettem a társfüggőséget, de nyilván nem hasonló a habitusunk.

...de ezeket előttem már mindenki leírta.

2023. ápr. 23. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!