Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Voltatok már hasonló helyzetben?

Voltatok már hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Hosszú leirni mindent, de röviden anyukám elég erőszakos. 5x mondasz nemet neki valamire, és legközelebb úgy tesz mintha nem mondtál volna neki nemet.

A vőlegényem meg emiatt nem szivleli, azonban kicsit nála is azt érzem, hogy néha erőszakos.

Azt mondta, hogy nincs felém vetett bizalma, mert nem tudok nemet mondani anyukámnak 20x sem, hanem hagyom magam.

Két hónap múlva összeházasodunk és amikor azt mondta, hogy válasszak közte és a családom között, őt választottam két éve.

Ugyanakkor tényleg azt érzem, hogy mellette jobb, mint a csaladomnál. Viszont függetlenül attól, hogy bánik a családom velem, lelkiismeretfulldolasom van.

Volt valakinek olyan esete, hogy küzdött a család és a párja között? Félt, hogy mi lesz, ha nincs mellette a párja? Hogy tudta leküzdeni ezeket a félelmeket? Jól döntött-e? Mitől érezte magát erősebbnek?

Kicsit egyedül érzem magam mostanában és amiatt, hogy senki nem hisz bennem és nem tisztel, egyre jobban kezd önbizalom hiányom lenni.

A családom is sajnos gyermekkorom óta úgy kezelt, hogy nem bízik bennem és úgy beszéltek mint a kutyával, ha valamire nemet mondtam, a saját akaratukat akartak érvényesíteni. (hozzateszem mindenki a családban ilyen)

Emiatt alakult ki bennem, hogy nem vagyok elég jó és sajnos most már ott tartok hogy kezdem elvesziteni önmagamat,mivel a vőlegényem se hisz bennem.

Tudom, nem jó, hogy külső környezettől várom az elismerést, de nem tudom, hogyan tudnám ezt leküzdeni. Hogy tudnék hinni magamban, amikor senki más nem.

2023. ápr. 23. 01:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Úgy könnyű elveszíteni önmagad ha soha nem volt egy olyan időszak amikor nem függtél senkitől teljesen a magad ura voltál
2023. ápr. 23. 01:59
 2/14 anonim ***** válasza:
48%
Ha férjhez mész, akkor már nem a szüleidnek kell megfelelned, hanem a párod és a kapcsolat van az első helyen.
2023. ápr. 23. 02:20
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is problémás a családom, de sosem kért arra a párom, hogy válaszak közte és a családom között.
2023. ápr. 23. 02:29
 4/14 anonim ***** válasza:
27%

"Volt valakinek olyan esete, hogy küzdött a család és a párja között?"

Nem kellett döntenem köztük. Elmondtam a szüleimnek nyíltan és egyenesen hogy ki a párom és a páromnak is bemutattam a szüleimet és megkedvelték egymást.

"Félt, hogy mi lesz, ha nincs mellette a párja?"

Mitől félnék? Szeretem a páromat de nélküle is teljesen elvagyok, nekem egészséges az önbizalmam nem azért kell pár mert "félek" hanem azért mert megkedveltük egymást.

"Hogy tudta leküzdeni ezeket a félelmeket?"

Ki sem alakultak ilyen félelmeim mivel megfelelő önbizalommal rendelkezem.

"Mitől érezte magát erősebbnek?"

Határozott személy vagyok és mindig is az voltam. Nem kellenek kiváltó okok vagy emberek akik miatt erősebbnek érzem magam.

2023. ápr. 23. 02:50
 5/14 anonim ***** válasza:
84%

Akármilyen a családod, a párod nem kérhetett volna ilyesmire, hogy válassz közte és köztük. Az az érzésem, hogy valójában két rossz közül a kisebbiket választottad.

A családnak semmiért nem tartozol magyarázattal, felnőtt vagy, tartsák tiszteletben a döntéseidet, vagy nem beszélgetsz velük. Emiatt ne érezd magad rosszul, tudom, ezt könnyebb leírni, mint megtenni. Sajnos vannak ilyen erőszakos, begyepesedett emberek, körülötted több volt, de ez nem a te hibád. Ez csak és kizárólag az ő szegénységi bizonyítványuk. Hagyd őket főni a levükben, mondják, amit akarnak, te meg járd a saját utad.

Olyan embereket, hobbit, munkát kellene keresned, ahonnan pozitív megerősítést, sikerélményeket kapsz. Így már tudnál kézzelfogható dolgokból építkezni, bizonyítani magadnak. Érdemes lehet felkeresned egy pszichológust is a témával kapcsolatban.

2023. ápr. 23. 03:14
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Belemenekültél egy kapcsolatba, ami nem a legjobb.

Egyik függésből a másikba.

Úgy, ahogy írja az első, sosem voltál független.

Az ilyen traumát nehéz feldolgozni, amikor valaki nárcisztikus vagy érzelmi zsaroló családból jön.

Te nem is tudtál túllépni ezen, mert lelkiismeret furdalásod van.

Aki nem ilyenben nő fel, az sosem fogja ezt megérteni.

Már gyerekkorban valószínűleg annyira sérül az önkép, amit nagyon nehéz visszaépíteni.

Ezért nincs önbizalmad.

Kemény dolgok ezek.

Tudom, mert én is folyton menekültem, behódoltam.

2023. ápr. 23. 05:58
 7/14 anonim ***** válasza:
85%

Az a nagy probléma, hogy most készülsz elkapálni az életedet, és ezentúl nem anyád fog uralkodni feletted, hanem a párod. Olyan soha senkinek nem lenne szabad mondani, hogy válassz! Nem kell választanod, hanem határokat kell felállítanod, hogy ne hagyd, hogy más uralkodjon feletted, mert ehhez még anyádnak sincs joga.

Neked nem esküvő kellene, hanem előbb egy piszchológus, hogy miért menekülsz ugyanabba, miért nincs önálló akaratod, ami mellett ki tudnál állni, és ami szerint élhetnéd az életedet. Nem gondolod, hogy megérdemled, hogy ne elnyomjanak, irányítsanak, hanem neked is lehessen szavad a saját életed alakulása kapcsán? Hogy alakítsd, és ne csak figyeld, ahogy mások alakítják?

2023. ápr. 23. 06:05
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

"Azt mondta, hogy nincs felém vetett bizalma, mert nem tudok nemet mondani anyukámnak 20x sem, hanem hagyom magam."

Ahhoz, aki nem bízik benned, nem kellene hozzá menned....

2023. ápr. 23. 06:37
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
Pszichológus. Én is járok és sokat segít. Én is ezt érzem, hogy nem vagyok elég jó, nehezen mondok nemet stb. Amúgy én is inkább a páromat választanám, mint a családomat, szerintem egy jó kapcsolatban így normális, már ha tényleg van oka ilyet kérni, meg ha bántja a párodat akkor meg főleg.
2023. ápr. 23. 06:46
 10/14 anonim ***** válasza:
87%

Gyakorlatilag a lelkileg tönkretevő családból egy lelkileg tönkretevő párhoz csapódtál.

Pszichológus.

Se a családoddal, se a pároddal való kapcsolatod nem egészséges. Én erősen ajánlom, hogy ne házasodj, amíg nem teszed rendbe a dolgaidat, mert ez egy ketyegő bomba, de te már most szenvedsz, pedig még nem is érted, mennyire nem ilyen egy valódi szeretetteljes kapcsolat.

2023. ápr. 23. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!