Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Voltatok már hasonló helyzetbe...

Voltatok már hasonló helyzetben? Apám csak akkor támogat, ha az ő munkásságát követem.

Figyelt kérdés

Nekem teljesen más terveim vannak, teljesen mást akarok tanulni, mint apám tanult, semmi köze a kettőnek egymáshoz, nem akarom azt dolgozni mint ő. Ő viszont csak akkor támogat, csak akkor viselkedik úgy, mintha szeretne, ha az ő akarata érvényesül.

Tavaly májusban érettségiztem. Amikor elmondtam, hogy hova szeretnék menni gimi után, nagyon kiakadt, elmondta, hogy így sosem lesz munkám. Ezután tartott egy kicsit higgadtabban egy kiselőadást, hogy amit ő dolgozik, az nagyon jó, ebből meg tudok élni, elhelyezkedni is segít. Hiába voltam már nagykorú, nem tudtam dönteni a sorsomról. Inkább a beletörődést választottam, mint azt, hogy kidobjon a házból. Amikor felvettek egyetemre, akkor minden rendeződött, többet nem veszekedtünk.

Most járok a 3. félévemben és eddig tartott, nem bírom tovább. Utálom. Én azóta se bocsátottam meg, szinte mindig csak arra gondolok, hogy egy kényszerben élek.

Elmondtam apámnak, hogy másik szakra szeretnék járni, mert a mostani nem érdekel, nem tetszik. Megint elmondta, hogy nem lesz munkám, de most még azt is mondta, hogy azt csinálok, amit akarok, de nem támogat. Eddig fizette a sulit, most nem fogja.

De most már nem akarom, hogy az legyen, amit ő akar és én ne legyek boldog. Ha kell, dolgozom mellette, diákhitelt veszek fel és keresek egy kiadó szobát, de nem akarok szenvedni a sulival és az életemmel, mert az apám nekem szánt munkájával boldogtalan lennék.

Ez a felállás máshol is előfordul?

2016. nov. 10. 11:34
1 2
 1/17 acelsziv ***** válasza:
100%
Tedd amit írtál. Költözz el és tanulj diákhitelből. Vagy dolgozz mellette.
2016. nov. 10. 11:36
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
Megkérdezhetem melyik szakmára mondja, hogy nem lesz munkád?
2016. nov. 10. 11:40
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Elvileg lehet, hogy annyiban igaza van apádnak, hoyg az ö szakmájában el tudnál helyezkedni, az általad válaszottban meg nem (nem ártana tudni, mi a két szak).

De ha a "jó" pályával nem tudsz úgy élni, hogy ne folyamatos szenvedés legyen, akkor lépj, állj a saját lábadra és tanuld azt, ami neked tetszene.

Ha késöbb nem találasz azon a vonalon munkát, mást még mindig tudsz csinálni, de legalább nem gyomorfekéllyel ébredsz minden reggel.

2016. nov. 10. 11:42
 4/17 TR75 ***** válasza:
91%

Én azt mondom, ne kényszerből tanulj, mert megbosszulja magát.

Sajnos, az a helyzet, hogy megvonhatja a pénzt tőled, ha akarja, nagykorú vagy, szóval ez van. Ilyen az idomár szülő.

Dolgozz, vedd fel a diákhitelt, és menj át arra a szakra, amire szeretnél. Nehéz lehet ellentmondani apádnak, de a te jövődről van szó, ne akard, hogy 30-40 évesen is apád életét éld és azon keseregj, hogy hol tartanál, ha azt tanulhattad volna, amit szerettél volna.

A másik lehetőség, hogy fogcsikorgatva bár, de elvégzed ezt a szakot, aztán végzed el azt, amit eredetileg szerettél volna.

2016. nov. 10. 12:00
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

Egy éved van még, nem?

Azt szerintem már végezd el, ha már 3 éve küzdesz vele...

utána majd dönthetsz, hogyan tovább. A második képzés is lehet ingyenes.

2016. nov. 10. 12:27
 6/17 anonim ***** válasza:
79%
Hat, apad egy barom..mar bocsanat. Az en apam is ilyen, marmint, h csak akkor voltunk joban, ha eppen ugy tancoltam, ahogy o futyult. Mondjuk a tovabbtanulasba nem szolt bele szerencsere, m csak annyit tudott mondani, h legyen szakmam, pl fodrasz...En meg egyetemre mentem. De olyan gyorsan fuggetlenedtem, amilyen gyorsan csak lehetett, m amikor eppen nem voltunk joban, akkor mindent megtett, h betartson es kihasznalta, h anyagilag fuggtem tole...Szoval aterzem a helyzeted. Probalj meg minel elobb a sajat labadra allni.
2016. nov. 10. 12:29
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
Inkább próbáld apáddal az megbeszélni, hogy mellette a neked tetsző szakot is elkezdhesd. Könnyebb lenne így, mint munka, saját magadról gondoskodás mellett végezni az általad választottat.
2016. nov. 10. 12:29
 8/17 anonim ***** válasza:
24%

Osztom az előző véleményét, apád egy barom.

De azon gondolkozz el, hogy nem mindegy, milyen szakmát tanulsz...Pl bölcsész karral nem mész semmire. Eddig mindegyik ismerősöm megbánta, hogy bölcsész karra ment.

2016. nov. 10. 12:46
 9/17 anonim ***** válasza:
85%
Én is megbántam, hogy humán szakra mentem, mert rájöttem, hogy inkább reál beállítottságú vagyok, nagyon is. De már későn:(
2016. nov. 10. 12:46
 10/17 anonim ***** válasza:
90%
Kb igy lettem en is informatikus helyett vasutas, mert apam utalja a modern tehnologiat. Az en esetemben meg a masodik szakmabol nem lehetne megelni, szerencsere akadt 3-ik lehetosegem...
2016. nov. 10. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!