Voltatok már hasonló helyzetben? Apám csak akkor támogat, ha az ő munkásságát követem.
Nekem teljesen más terveim vannak, teljesen mást akarok tanulni, mint apám tanult, semmi köze a kettőnek egymáshoz, nem akarom azt dolgozni mint ő. Ő viszont csak akkor támogat, csak akkor viselkedik úgy, mintha szeretne, ha az ő akarata érvényesül.
Tavaly májusban érettségiztem. Amikor elmondtam, hogy hova szeretnék menni gimi után, nagyon kiakadt, elmondta, hogy így sosem lesz munkám. Ezután tartott egy kicsit higgadtabban egy kiselőadást, hogy amit ő dolgozik, az nagyon jó, ebből meg tudok élni, elhelyezkedni is segít. Hiába voltam már nagykorú, nem tudtam dönteni a sorsomról. Inkább a beletörődést választottam, mint azt, hogy kidobjon a házból. Amikor felvettek egyetemre, akkor minden rendeződött, többet nem veszekedtünk.
Most járok a 3. félévemben és eddig tartott, nem bírom tovább. Utálom. Én azóta se bocsátottam meg, szinte mindig csak arra gondolok, hogy egy kényszerben élek.
Elmondtam apámnak, hogy másik szakra szeretnék járni, mert a mostani nem érdekel, nem tetszik. Megint elmondta, hogy nem lesz munkám, de most még azt is mondta, hogy azt csinálok, amit akarok, de nem támogat. Eddig fizette a sulit, most nem fogja.
De most már nem akarom, hogy az legyen, amit ő akar és én ne legyek boldog. Ha kell, dolgozom mellette, diákhitelt veszek fel és keresek egy kiadó szobát, de nem akarok szenvedni a sulival és az életemmel, mert az apám nekem szánt munkájával boldogtalan lennék.
Ez a felállás máshol is előfordul?
meddig tart ez a képzés amire most jársz? hacsak 3 éves,akkor szerintem fejezd be. leghamarabb szeptemberben tudnál új szakot kezdeni. de ha akorra már csak 1 év lenne hátra a diplomáig,akkor szerintem végezd el.utána meg elkezded amit eredetileg akartál.ha abban apukád nem is támogat,de tudnál mellette dolgozni rendesen,egy diplomával a kezedben.
meg ha nem is használnád ,ki tudja mi lesz veled 20-30 év múlva.akkor is kell dolgoznod. nem hátrány egy plusz diploma.
nyilván nem mondom,hogy végezzünk el olyat,amiben nem is akarunk dolgozni..de ha már így hozta a sors,hogy második évedet taposod benne,akkor szerintem végezd el HA 3 éves szakról van szó. ha hosszabb,akkor viszont megértem,hogyha ott hagyod.
egyébként milyen szakon vagy és mire mennél?
ha nagyon akarod,akkor jelentkezz most a felvételi eljáráskor és szeptembertől már kezdheted.. de ha így döntesz,akkor kezdj el tartalékolni szerintem,hogyha apukád tényleg nem támogat,akkor legyen valami kis tartalékod. sőt,ha tuti hogy ott hagyod ezt a szakot,akkor én a következő félévre be sem iratkoznék a helyedben,hanem dolgoznék és tenném félre a pénzt. legalább nem pocsékolod el az állami féléveidet. de ezt csak akkor,ha tényleg nem akarod befejezni
Fejezd be ezt a sulit, utána pedig tanuld, amit te szeretnél.
Az csak előnyös lesz, ha két végzettséged van.
A kérdezö most még csak a 3. félévben van, azaz másfél éve lesz, ha ezt a szemesztert befejezi - és ez még nagyon messze van a végétöl, a legrövidebb képzés is minimum 6 félév.
Ami értelmes lehet, ha ezt a szemesztert befejezed, mert akkor ezt késöbb is tudod folytatni, ha valamiért meggondolod magad.
A következö félévben gyüjts össze valamennyi pénzt, meg készülj fel a másik szakra, és ösztöl azt kezdd el.
LEgkésöbb a második szemeszterben kiderül, hogy az a valóságban mennyire tetszik, és akkor még mindig el tudod dönteni, hogy melyiket csinálod tovább.
Nálam hasonló a felállás annyi különbséggel, hogy az én helyzetem még meg volt spékelve folyamatos megalázásokkal és lelki terrorral. A saját apám gyerekkoromtól kezdve rabszolgaként bánt velem és olyan szinten erőltette rám az akaratát - mellette terrorizált és folyamatosan építette le az önbecsülésemet - hogy a végére már élni sem volt kedvem, az életemet pedig sikeresen gallyra vágta.
Te felnőtt ember vagy. A te életedhez senkinek semmi köze (még apádnak sem). A lényeg hogy legyen benned egy pontos elhatározás és kellő akaraterő, hogy a kitűzött célokat megvalósítsd. Ha nem hagyod tönkre tenni az életedet és nem engeded hogy megfosszanak a saját álmaidtól, akkor boldog ember leszel. Fontos, hogy neked is akarnod kell ezt. Csak így tudod az akadályokat leküzdeni.
Ezt az utolsó választ mintha én írtam volna. :(
Ha tudod, mit szeretnél, indulj el abba az irányba. Az igaz lehet, h ezt a felevet mar fejezd be,ha estleg kesobb meggondolnad magad.
Nekem is ezt kellett volna csinalnom, kozgazdasz helyett a kemikusit...most, 30 evesen munka mellett tanulok, es fizetek kemenyen...hidd el, baromi nehez, sok lemondassal.jar, szoval meg idejeben szallj ki, minel kevesebb a veszteseg. Az allamilag tamogatott felevek szama is korlatozott, szoval en nem latom ertelmet, h lehuzz meg minimum 3felevet egy helyen amit utalsz, pocsekolva ezzel az idodet es energiadat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!