Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem akarok találkozni a...

Nem akarok találkozni a családommal, mert nem nekik megfelelő életet élek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Felnőtt vagyok és tudom hogy már tiniként sem kellett volna érdekelnie annak, mit gondolnak, de azért ha folyamatosan azt vágják a képedbe, hogy nem vagy úgy jó, ahogy vagy, akkor az hat rád, főleg, ha érzékenyebb típus vagy.

Röviden, a szüleim szerint a papírforma szerint kellene élnem. Iskolában jól tanulni, egyetemet végezni, a diplomámmal elhelyezkedni és abban dolgozni életem végéig, házasság, gyerek. Amiért én ebből nem mindent, vagy nem egyből teljesítettem, ezért megkeserítették az életem, amíg otthon laktam. Anyám napi szinten beszólt valamit, hogy nem vagyok jó ebben meg abban, képtelen vagyok erre meg arra, nekem úgy kéne élnem nem így, mindent rosszul csinálok és szegénynek nincs jó lánya. Apám meg az a csendes gyilkos, aki nem nagyon szól, de érzed rajta, hogy megvet, nem szól hozzád, nem néz rád, max két szóban válaszol.

Elköltöztem, lett egy jó munkám, párkapcsolatom. Akkor jó is lett a viszony, gyakran mentem haza (kétheti egy nekem már az). Most viszont van ami megváltozott az életemben. Decemberben felmondtam, januárban letelt a felmondási időm és március végéig nem dolgoztam, félretett pénzből éltem. Erről ők nem tudtak. Akkor szóltam nekik, amikor márciusban új munkám lett, de hiba volt, mert ott meg már az elején rosszul éreztem magam. Legutóbb 3 hete voltam otthon egy családi ebéden és mindenki kivétel nélkül megkérdezte, milyen a munka és sajnos őszinte voltam, mondtam, hogy nem jó. Akkor anyám egyből beszólt persze, hogy na én tudtam hogy erre se leszel alkalmas, miért nem hallgattál rám? Apám meg nagyon érdeklődő volt, örült az új munkámnak, részletesen kérdezősködött, mondta majd meséljek még többet is mert kíváncsi. Én azóta felmondtam ott is és másik helyen vagyok, itt jól érzem magam, szerintem jó döntés volt.

Azóta kerülöm őket. Anyám néha rám ír hogy miért vagyok eltűnve, én órákkal később válaszolok hogy sok a munka. Ha kérdezik átmegyek e mindig nemet mondok. Az a baj hogy az se jó ha elmondom mert akkor bántani fognak, ha továbbra is azt mondom hogy azon a helyen vagyok amit hisznek akkor meg folyamatosan hazudok és az se jó.

Mit kéne tennem szerintetek?

(Aki pszichológust javasol: már járok hozzá)

2023. ápr. 22. 10:45
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Jelentem, megmondtam neki hogy mostantól számomra ő nem létezik.
2023. máj. 3. 13:21
 32/52 anonim ***** válasza:
100%
És hogy vagy? Megint cirkuszolt?
2023. máj. 3. 13:37
 33/52 A kérdező kommentje:
Köszi a kérdést, szörnyen :D A vicces az, hogy nem mondott semmit. Kerültem már egy hónapja, feltűnt neki, csesztetett üzenetben meg hívogatott, én eközben gondolkoztam, hogy megtegyem-e ezt a lépést. Úgyhogy megírtam neki. Apám keresett meg, hogy nem érti, mi ez, majd neki is kiöntöttem a szívemet, hogy ő mit hibázott (nagy hibák), meg tudtuk beszélni, bocsánatot kért és elmondta az ő nézőpontját is. Igazából miatta vagyok rosszul, mert ő nagyon azt akarja, hogy ne zárjam ki anyámat az életemből és tényleg nagyon rosszul esik neki. Anyámban meg annyi sem volt, hogy küzdjön kicsit a gyerekéért... (elvileg nem mer)
2023. máj. 3. 13:41
 34/52 anonim ***** válasza:
77%

"miatta vagyok rosszul, mert ő nagyon azt akarja, hogy ne zárjam ki anyámat az életemből és tényleg nagyon rosszul esik neki"

Nem is érdemes kizárnod őt teljesen. Ez hülyeség. Csak lazítsd a kapcsolatot annyira, amennyire még neked is jó.

2023. máj. 3. 15:00
 35/52 anonim ***** válasza:
84%
33, amit most kapsz, azt hívják érzelmi zsarolásnak. Meg is érkezett az elvárt bűntudat. Picit olvasgass utána. Aztán csak várj, itt nem neked kell változtatnod. Majd idővel meglátod, nekik sikerül-e. Vagy egyáltalán érdekel-e még téged akkor, hogy működhetne-e másképp köztetek a kapcsolat.
2023. máj. 3. 23:03
 36/52 anonim ***** válasza:
77%

"itt nem neked kell változtatnod"

A kompromisszum lényege az, hogy minden fél változtat. Épp az zsarolja a többieket, aki ő maga nem hajlandó változtatni.

2023. máj. 4. 18:50
 37/52 anonim ***** válasza:
100%
36, szerinted.
2023. máj. 4. 19:31
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha az apja zsarolja, akkor sem normális hozzáállás, ha erre fel ő is zsarolásba megy át, főleg mivel alapvetően nem az apjával van baja, hanem az anyjával. Ha az apjával való kapcsolata fontos számára, akkor az apjával kompromisszumra fog törekedni.

De az anyjával sem lenne értelmes döntés egy életre elvágni minden szálat.

2023. máj. 4. 20:03
 39/52 anonim ***** válasza:
85%
Értem. Mi lenne a kompromisszum? Két hetente viselje el, aztán két hétig rágódjon rajt. Tökéletes kompromisszum. Az anyjáéknak.
2023. máj. 4. 20:48
 40/52 anonim ***** válasza:
61%

Nem "az anyjáék" itt a téma, hanem külön-külön: más téma "az apja" meg más "az anyja".

"Két hetente viselje el, aztán két hétig rágódjon rajt. Tökéletes kompromisszum. Az anyjáéknak."

Ne döntse el előre, hogy meddig, és főleg ne jelentse be nekik, hanem addig viselje el a közelségüket, ameddig úgy érzi, hogy még nem kezd rá, saját magára rossz hatással lenni. Amikor úgy érzi, hogy elég volt, akkor hanyagolja őket egy ideig. Amikor meg majd újra úgy érzi, hogy most már van valamennyi ereje, kedve, energiája, stb. hozzá, akkor megint engedje őket közelebb - és megint csak annyira, csak annyi ideig, amennyire és ameddig neki saját magának is rendben van. Figyeljen sokkal jobban a saját érzéseire, és legyen tekintettel saját magára is ugyanannyira, mint a szüleire.

2023. máj. 4. 21:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!