Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnád a gyereknek az apja...

Adnád a gyereknek az apja keresztnevét?

Figyelt kérdés
nálunk az a szokás hogy az elsőszülött fiú mindig az apja keresztnevét kapja. pl ha az apa Kovács Sándor akkor az elsőszülött is sándor lesz. de én úgy gondolom az hogy a gyerek az apja nevén van e azt a vezetéknév jelzi. nem a keresztnév. keresztnév kell saját úgygondolom... 19L
2023. ápr. 20. 21:40
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
35%
Nem. Dehogy.
2023. ápr. 21. 13:50
 42/45 anonim ***** válasza:
79%
Én még a vezetéknévvel is úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül kell, hogy az apja után kapja, szerintem ha szebb, különlegesebb az anyuka vezetékneve, miért is ne kaphatná meg a gyerek azt? Nem kell neki Füty Imrének lenni, csak mert szegény apukát is ezzel a névvel verte a sors, amikor lehetne mondjuk Szilágyi Imre vagy Gál Imre az anyuka vezetéknevét megkapva :D
2023. ápr. 21. 13:52
 43/45 anonim ***** válasza:
15%
Kikérem magamnak hogy aluliskolázott emberek adják a szülők keresztnevét gyerekeiknek.Felsőfokú végzettségem van és 3 nyelven beszélek:-)
2023. ápr. 21. 15:57
 44/45 anonim ***** válasza:
65%

A diplomához még észt nem adnak, az alul iskolázottság nem a papírokat, vagy annak hiányát jelenti feltétlen.

2023. ápr. 21. 19:11
 45/45 anonim ***** válasza:
34%

Hát ha az az eszes ember,aki nem a szülővel azonos keresztnevet a gyerekének,hát legyen.Amúgy meg mindenki úgy nevezi a gyerekét,ahogy ő szeretné,nem kell a tradíciókat követő embereket megkövezni.;-)

Amúgy az én szülőhazámban 3 keresztnevet is lehet legálisan választani egy gyermeknek,miért ne lehetne egyik az édesapja neve?Le lehet ismét pontozni:-D

2023. ápr. 21. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!