Adnád a gyereknek az apja keresztnevét?
Ha fiam lenne akkor nem kapta volna az en keresztnevem.
Nekem meg apamnak ugyan az a nevunk. A leveleimet mindig felbontotta ameddig ott laktam mert nem tudta hogy nekem jott.
Kizárt!
Ez az "adjuk az apa vagy nagyapa nevét hagyomány" eleve abból fakad, hogy az elsőszülött fiút a névadó férfi rokon meghosszabbodásaként tekintették, akinek az egyetlen életcélja, hogy beteljesítse és elérje mindazt, amit az apának / nagyapának nem sikerült. Rettentően romboló szülői attitűd.
Huu de sok lepontozást kaptak, azok akik, a gyermek apja után nevezték el a fiúkat. Az én kislányom megkapta az én nevemet 1.keresztnévnek, de a 2.használja. Ha lenne fiam megkapná 1.keresztnévnek az apja nevét és a 2.használná.
Én is megkaptam anyukám keresztnevét 2.nak. De én az elsőt használom. Kislányom nem ezt kapta ☺️
De én nem a hagyomány vagy bármi más miatt. Már kiskoromtól tudom, hogy én így szeretném elnevezni a gyermekeimet, bárhogy hívják az apjukat.
Általában ostoba, aluliskolázott emberek teszik.
A gyerek egy új ember, nem apuka másolata, tulajdona.
Ha nő lennék ugyanígy a férj nevét sem venném fel, főleg "Istvánné" nem lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!