Lehetséges-e a magyar törvények szerint két keresztnevet kötőjellel adni a gyereknek?
jaja, hangzatban nincs különbség, de irásban nekem igy jobban tetszik, meg kifejezi hogy a 2 név egybe tartozik és nem lehet őket külön választani, pl nem fogják azt gondolni az emberek hogy csak az elsőt használja. de hát ha nem lehet akkor mást kell kitalálnom... :( (vagy meg kell próbálnom Skandináviában szülni :D)
az Anna Mária amúgy csak példa volt, konkrétan nem erről a névről lenne szó
Hű, bárcsak ez lenne a legnagyobb dolog egész életemben ami nem tetszik! :) Különben teljesen igaz, ezért is vonatkozott a kérdésem arra hogy törvényileg mit lehet. Köszönöm.
De biztató hogy már ennyi helyen lehet, ki tudja, mire aktuális lesz, lehet hogy még bevezetik. :) Romániában amúgy még nem voltam, de majd fontolóra veszem. ;) (Norvégiában meg Dániában már voltam, bármelyik országban szivesen szülnék szuper gyönyörű helyek - és családbarát országok.)
Sajnos nem tudom, hol lehet utánanézni, de én eddig úgy tudtam, hogy ha nemzetiséginek vallod magad, bármilyen nevet anyakönyveztethetsz.(jogi értelemben semmiféle hátrányod nem lesz abból, ha nemzetiséginek vallod magad)
Újságokban szokott lenni 'a jogász válaszol' vagy hasonló nevű rovat, érdemes lehet ott rákérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!