Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnád a gyereknek az apja...

Adnád a gyereknek az apja keresztnevét?

Figyelt kérdés
nálunk az a szokás hogy az elsőszülött fiú mindig az apja keresztnevét kapja. pl ha az apa Kovács Sándor akkor az elsőszülött is sándor lesz. de én úgy gondolom az hogy a gyerek az apja nevén van e azt a vezetéknév jelzi. nem a keresztnév. keresztnév kell saját úgygondolom... 19L
2023. ápr. 20. 21:40
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ezt buta és/vagy nárcisztikus emberek teszik.

Nincs fantáziájuk egy név kitalálásához se, nem hajlandóak önálló személyként kezelni a gyerekeket, akik nem az elődök folytatódásai, illetve valamiféle becses, uralkodó dinasztiának hiszik a vérvonalukat, amit XV. Károlyok formájában kell megőrizni...

2023. ápr. 21. 01:26
 22/45 anonim ***** válasza:
71%
Ha Ferenc vagy János a neve, biztos, hogy nem, de ha normális neve van, akkor lehet második név.
2023. ápr. 21. 02:52
 23/45 anonim ***** válasza:
81%
A batyam megkapta 2.keresztnevnek apukamet, en masodiknak anyukam keresztnevet. Sosem hasznaljuk hivatalos alairasokon kivul, nem teljes nevvel mutatkozunk be, sokan nem is ismerik a masodik keresztnevunket. Ez meg ugy oke, bar en sem elsonek sem masodiknak nem adnam sem az en/sem az apja nevet a gyereknek. Szerintem nagyon gaz. Paromnak elozo kapcsolatabol van egy fia, ot rola neveztek el. Nekem olyan, mintha eroltetni akartak volna egy masolatot, holott az a gyerek nem az apja (maximum orokolte par tulajdonsagat), teljesen mas szemelyisegu.
2023. ápr. 21. 05:59
 24/45 anonim ***** válasza:
33%

2.keresztnév ugyanúgy baromság, mint szülő nevét adni.

Egyrészt sosem fogja használni, másrészt aláírás miatt is gáz.

A szülők 1 keresztnévben nem tudnak dönteni, akkor miről tudnak?Agyrém.

2.keresztnévnek apuka neve=apuka úgy tesz, mintha túllépett volna azon, hogy a gyerek nem az ő másolata lesz, de mégsem:D-Ilyen barommal öröm lehet az élet.

Nálunk is van 40 éves Janika, nagyon jó érzés lehet neki ez a kicsinyítőképző.

Ezek mentálisan nem tesznek jót az biztos.

2023. ápr. 21. 06:19
 25/45 anonim ***** válasza:
77%
Dehogy adnám :D Több kreativitás szorult belém ennél :D
2023. ápr. 21. 06:21
 26/45 anonim ***** válasza:
72%

#21-es jól írja, sok nárcisztikus ember adja a nevét a gyereknek, vagy buta, hogy azt hiszi a gyerek olyan lesz, mint ő.

Egy ismerősöm mikor fia született azt mondta, milyen jó lesz, majd nézik együtt a focit, meg a forma 1-et, majd akkor fog lesni, ha a fiát ezek nem érdeklik majd, vagy totál más fogja érdekelni, mondjuk a fodrászat, vagy nőies dolgok.

Másik ismerősöm, a "falu bikája" Béla volt fiatalon,a fiacskája meg Béluka 30 évesen is szűz volt, de legalább a neve ugyanaz:D

2023. ápr. 21. 06:27
 27/45 anonim ***** válasza:
68%

Anyám volt munkatársnőjénél élt ez a hagyomány, az ő elsőszülött lánya megkapta az ő nevét. Egyszer találkoztunk és nekem szegezi a kérdést: te miért nem lettél Anna? (Azaz miért nem ugyanaz a nevem mint anyámnak) mondtam neki, mert egyrészt második lánygyerek vagyok, másrészt szüleimbe több kreativitás szorult és én sem adnám a saját nevemet a lányomnak, legyen már egyedi :D Másik sztori amikor egy boltban dolgozott anyum ismerőse, bementünk, még gyerek voltam, ilyet szól a nő: ő a kisanna?

El tudom képzelni amúgy a névválasztást ilyeneknél... Jajj nem jutunk közös nevezőre meg amúgy se tetszik egyik név sem... Hmmm... Akkor legyen Zsófia mint én és ha fiú akkor András mint te! (Főleg akkor vicces, ha nem első gyerek)

Egyszer randiztam egy sráccal aki közölte ha fia lesz az ő nevét kapja, ami ráadásul ugyanaz, mint apámnak. Nem lett második randi :D (oké nem csak emiatt)

2023. ápr. 21. 06:32
 28/45 anonim ***** válasza:
71%

Jól tetted, óriási red flag, randizáskor ilyen hogyan merülhet fel?

Ha jól tudom már a "Kisanna" is anyakönyvezhető:D

2023. ápr. 21. 06:38
 29/45 anonim ***** válasza:
82%
Attól függ mi lenne ez a név, de ez még a jövő zenéje.
2023. ápr. 21. 06:38
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan nőismerősöm volt, akitől miután mondta, hogy fiú lesz, megkérdezték "mikor fog születni a kis Zolika?"
2023. ápr. 21. 06:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!