Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy nem azért költök többet, mint a tanév elején, mert felelőtlen vagyok/pazarlok/felesleges hülyeségeket veszek? Mit kezdjek a helyzettel szerintetek?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, a szüleim tartanak el. Sajna nem fér be az órarendembe annyi meló, hogy teljesen eltartsam magam, illetve a szüleim kijelentették, hogy nem szeretnék, ha suli mellett dolgoznék. Utóbbihoz annyira ragaszkodnak, hogy megvágnának minden támogatást, ha megtenném. Az meg nem lenne jó, ha már az óráim mellett nem tudok annyit melózni, hogy kijöjjek.(Sok a gyakorlatom, amire be kell járni, kicsi a létszám, ilyen 10 fő alatti, névsorolvasás is van, hogy ki van ott, tehát lehetetlen elsunnyogni, szinte csak ilyen óráim vannak. Melóra hivatkozva meg nem hiányozhatok, szóval ne is jöjjetek ezzel, maximum azt engedélyeznék erre hivatkozva, hogy tárgyfelvételi időszakon kívül passziválhassak, kérvénnyel.)

És hát az van, hogy a szüleimtől nem úgy kapom a pénzt, hogy meghatározott időnként x összeget, és osszam be, hanem úgy, hogy amikor hazamegyek (2-4 hetente), akkor megmutatom, hogy mennyi pénzem van a számlán, és ha bizonyos összeg alatt van, akkor utalnak nekem mindig ugyanannyit. És hát feltűnt nekik, hogy most 4 hét alatt költök annyit, mint amennyit ősszel 6 hét alatt, és anyámtól mindig kapom az ívet, hogy pazarlok, meg jön a hülye teóriáival, hogy biztos mindent elszórakozok/valaki zsarol titokban/drogfüggő vagyok/alkoholista vagyok/túl drága dolgokat veszek. Holott nem, őszhöz képest sokkal kevesebbet járok el egyébként bárhová is, tehát szórakozásra pont hogy jelentősen kevesebbet költök, csak mondjuk ősszel a legolcsóbb szalámi, ami nekem egy-másfél hétig elég volt az akkor 450 forint volt, most meg 670... Csak hogy egy példát mondjak. Mindig mindenből a legolcsóbbat veszem, vagy ami éppen akciós, akár azért mert a lejárati dátumhoz közeli... És így van az, hogy a lakhatásomon(ami egyébként kollégium) kívül havi 35-40 ezer helyett 50-55 körül jövök ki, már ha nem úgy étkezem, hogy legolcsóbb zacskósleves az étkezések jelentős részére.

És egyszerűen nem értem, hogy ezt miért nem képes anyám felfogni, amikor otthon ő is látja, hogy drágulnak a dolgok. Ha meg lerakom elé az összes blokkot arról, hogy miket vettem a hónapban, akkor ő nem nézi meg, hanem kivágja a kukába. Az ellen meg még mindig vérmesen tiltakozik, hogy dolgozzak....

2023. ápr. 18. 12:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
29%
Kapcsold ki náluk az M1-et
2023. ápr. 19. 12:46
 22/29 A kérdező kommentje:
#20 Konkrétan nem járok szórakozni. Amire elmegy az az össszeg, amit sokallanak, az kaja, higiéniai termékek, útiköltség, gyógyszerek (amiket muszáj szednem az eü állapotomból adódóan)
2023. ápr. 25. 13:19
 23/29 anonim válasza:
Hát akkor jó nagy tuskók...
2023. ápr. 26. 07:48
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérjél többet a diákoktól, aki marad, az marad, sőt majd lesz még több is. Minden drágul, mindenki tudja. Ha jó vagy, terjedhet is a híred, hogy érdemes hozzád járni.

Van olyan is, hogy tanarbazis pont hu, és lehet adószámos magánszemélynek is lenni a navnál.

2023. ápr. 26. 12:55
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád nem jár boltba? Ő nem érzékeli hogy minden 2x annyiba kerül lassan mint tavaly?
2023. ápr. 26. 19:41
 26/29 anonim ***** válasza:
65%

Elmennék részmunkaidőben diákmelózni, meg hétvégén, és ennyi. A pénzt másik számlára utaltatnámá, és nem járnék haza kéthetente.

Akkor inkább dolgoznék hétvégén - nem lehetetlen, én igy így csináltam, négyórában, hétvégén hat, csak egy héttel előre be kellett írnom, mikor érek rá. Nem álmaim melója volt, halál uncsi, de pénzt kaptam belőle.

2023. máj. 11. 07:08
 27/29 anonim ***** válasza:
32%
mit tanulsz az egyetemen, és most mi a helyzet?
2023. máj. 11. 17:11
 28/29 anonim ***** válasza:
32%
Nem tartozol neki magyarázattal.
2023. aug. 5. 14:28
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Mizu azóta?
2023. aug. 6. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!