Szülők, mit szólnátok ahhoz, ha az utolsó éves gimnazista lányotok még a tanév alatt összejönne és összeköltözne az egyik tanárával?
Azt, hogy "legyetek boldogok" - és tőlem biztosan nem tudná meg senki idő előtt.
(F)
Nálunk volt hasonló szitu gimiben. Az irodalomtanár összejött egy 11.es lánnyal. Persze kiderűlt és nagy balhé lett belőle. Amíg a lány le nem érettségizett, a tanárt felfüggesztették. Plusz a felesége is elhagyta 3 gyerekükkel. A lányt szétcikizték, megromolott a kapcsolata majdnem mindenkivel.
Ez 2-3 éve volt, azóta a tanár újra a feleségével és a gyerekeivel van de nem mehetett vissza tanítani abba a gimibe.
Én ismertem ilyet, tudtak róla a suliban is és nem lett belőle semmi. Persze jogilag lehetett volna, de azért nem mindenhol ez a vége a dolognak.
Ettől függetlenül az a jó ha nem tudódik ki, vagy mégjobb ha várnak az érettségiig.
Hogy mit szólnék hozzá az nagyban függ a helyzettől. Teljesen más, ha a 18 éves lányom összejön egy pályakezdő tanárral, aki huszonéves. Mintha mondjuk egy 40-es férfivel, akinek esetleg már családja is van.
Mindkét esetben azt mondanám, hogy várják meg a tanév végét, viszont utána az első felállás egyáltalán nem zavarna.
A második felállás igen, de elfogadnám és támogatnám a lányom, akkor is ha hibát követ el, mert az sokkal fontosabb lenne, hogy mellette lehessek.
Apa vagyok, habár kicsik a gyerekeim.
Nos, az összeköltözést gimnázium alatt eleve ellenezném, bárkiről is legyen szó.
A tanárt illetően - ahogy más már írta - nem mindegy, hogy 25-30 éves vagy mondjuk 50. És természetesen az sem, hogy egyedülálló, vagy nős (élettársi kapcsolatban élő). Ha nem egyedülálló a férfi, akkor emiatt eleve nagyon-nagyon kiakadnék.
De ha egy 26 éves nőtlen, normálisan viselkedő fiatalemberrel jönne össze, és elfogadná, hogy érettségiig nincs összeköltözés, akkor a kapcsolatuk ellen nem ágálnék, és érettségi után jó szívvel elfogadnám, hogy összeköltöznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!