Hogyan gátolhatnám meg hogy a szüleim kitagadjanak az örökségemből?
Figyelt kérdés
Apám azt mondta hogy ki tagad az örökségemből.Hogyan téríthetném észhez?2023. ápr. 18. 00:59
32/35 anonim válasza:
Mondjuk ha leírnád, mi az oka :D
Mert ilyent nem csinál jódolgában az ember.
33/35 anonim válasza:
Engem azért akarnak kitagadni, mert leléptem Tenerifére lakni.
34/35 anonim válasza:
#23 Nem lesz hagyaték tárgya, de a köteles részért polgári pert indíthat a megajándékozottal szemben.
Pont nemrég volt egy ilyen ügyem, már közjegyzőhöz került, nem tudom hogy áll, de majd utána fogok érdeklődni, mert érdekel a kimenetele.
35/35 ZorPrime válasza:
#5: ott a pont. A kitagadás, mint jogintézmény alkalmazása nem egyszerű, de azt megteheti a felmenő, hogy ír egy végrendeletet, melyben mást nevez meg örökösnek (a kötelesrész azért jár ilyenkor is). B verzió: még életében elideníti a vagyonát 3. személynek (pl. ingatlan tulajdonjogát átadja másnak azzal, hogy ő benne marad haszonélvezőként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!