Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki szánalmasna...

Van itt olyan, aki szánalmasnak tartja a szülei jópár szokását, de ezt nem mondja el nekik?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 14. 22:46
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
99%
Nyilván.
2023. ápr. 14. 22:48
 2/63 anonim ***** válasza:
89%
Persze, cigi, alkohol, meg hogy öcsém 4 évesen horrorfilmet nézhetett, ha épp ahhoz volt kedve. De most mit vergődjek ezen, szeretjük egymást, hál istennek nem élünk együtt, felesleges lenne kelteni a feszkót.
2023. ápr. 14. 22:55
 3/63 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván. Sőt le merném fogadni, olyan szülő is van itt, hogy szánalmasnak tartja a gyereke pár szokását, de nem mondja el neki.
2023. ápr. 14. 23:07
 4/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném hogy van olyan személy aki ne tartana legalább 1 dolgot szánalmasnak a szüleiben. De ezt én inkább kínosnak nevezném és nem szánalmasnak
2023. ápr. 14. 23:38
 5/63 anonim ***** válasza:
86%
Kamaszként kb mindenki. Aztán ahogy felnő az ember, lejjebb ad a nagy arroganciából, ahogy szembesül a dolgokkal mikor már nem védik a szülei. Én is okosabbnak hittem magam a szüleimnél, meg jobbnak, most a gyerekem van pont ugyanígy. Ha lesz neki egyszer gyereke, az meg őt fogja hülyének nézni, lenézni. Amíg fel nem nő...
2023. ápr. 14. 23:43
 6/63 anonim ***** válasza:
84%

Vanni van, aztán hogy mikor, mit, mennyire lehetett nekik elmondani, az más kérdés...

Apám alapból masszív alkoholista volt aki teljes meggyőződéssel tagadta, hogy ő alkoholista lenne. Szóval ez az irány alapból zsákutca volt.

Olyan dolgai voltak, hogy csoda, ha hetente egyszer fürdött. Vagy ugyanaz a ruha volt rajta hetekig. Vagy csak simán elmászkált egy szál alsógatyában, még akkor is ha vendégeink jöttek. Erre mindig az volt a válasz, hogy AZ Ő HÁZA ahol azt csinál amit akar, nekünk meg kuss a nevünk.

Anyám meg mindig bagózott. Mindig volt valami kifogása, hogy miért tegye le, mindig volt valami ok, hogy most miért ideges és miért kell a cigi mint feszültség levezetés. Mindig volt valami határidő, hogy majd leteszi ha...

Aztán már felnőttként simán rászokott arra, hogy ki sem megy az udvarra, hanem a WC-ben szívta, később már simán a szobában.

Ha haza mentem mindig szóvá tettem, hogy rohadt büdös cigiszag van, amire csak szájhúzás meg elégedetlenség volt a reakció. Ma már leszarom és nem megyek haza.

2023. ápr. 14. 23:49
 7/63 A kérdező kommentje:
Eleve miért keveri bele a kérdésbe mindenki a gyerek-szülő relációt? Az, hogy szánalmasnak tartom a szüleimet, az nem azért van, mert a szüleim, hanem mert a szomszédomat vagy a kollégámat is szánalmasnak tartanám ugyanezért.
2023. ápr. 14. 23:51
 8/63 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem belekeverés hanem egy teljesen relis szmepont a kérdés tekintetében.
2023. ápr. 14. 23:59
 9/63 A kérdező kommentje:

Igen, hasonló példákról van szó.

Például, amikor a sarki közértig is autóval megy, és nem veszi észre, hogy mennyire szánalmas ezzel. Lehet, hogy paranoid vagyok, de az ilyen embereknél automatikusan azt feltételezem, hogy soha életükben semmi más nem érdekelte őket a saját kenyelmükön és jólétükön túl. Aztán lehet, hogy tévedek.

2023. ápr. 14. 23:59
 10/63 anonim ***** válasza:
98%
Azért kell "belekeverni" mert életkori sajátossága szülő lenézése, akkor is ha nem elbaszott a szülő. Mondjuk én ezen nem hárpiázok, normális része a leválásnak hogy átesik az ember az "apu mindent tudból az apám semmit se tudba. Aztán mikor maga is tapasztal ezt-azt az ember, akkor ez csillapodik. Mondjuk azt nem vitatom hogy vannak valóban elcseszett szülők. De az esetek lennagyobb részében az ítélet a szülők felett erősen torz, a tapasztalat hiánya miatt.
2023. ápr. 15. 00:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!