Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiakadnátok ha nem lenne...

Kiakadnátok ha nem lenne becsomagolva az ajándékotok, jogos volt ez?

Figyelt kérdés
Most volt anyukám szülinapja és vettem neki ajándékba egy parfümöt, hozzáteszem egy elég márkás és drága parfümről van szó. A pénzt persze nem sajnáltam rá, ő is rengeteget költ rám és megérdemli. Az volt az egyetlen gond, hogy eléggé futtába vettem meg, nem csomagoltam be hanem odaadtam neki becsomagolatlanul csak a saját dobozával. Anyukám első reakciója az volt, hogy, ezt útközben vettem-e, mert hogy be sem csomagoltam és hogy a következő fokozata ennek az, hogy már csak úgy hozzá vágom, meg hogy ezt mással biztos nem tenném meg...és neki erre mostmár ennyi idősen igénye van. Ezeket egyébként nem olyan indulatosan mondta, de akkor is rosszul esett. Persze mondta hogy nagyon tetszik neki és hogy nagyon jól választottam. Azt mondta nem azért szólt, mert bántani akar hanem hogy ez legközelebb ne történjen meg.

2023. ápr. 12. 19:52
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
83%
A legutóbbi szülinapomra a lányomtól dm-es sajátmárkás termékeket kaptam,dm-es papírtáskában. Őszintén szólva,eszembe sem jutott ezen vergődni. Pedig tuti ő is suliból hazafelé jövet vette meg. Bár köztünk olyan a kapcsolat,hogy én is bárhogy adhatom neki,tudja,hogy szívből jön. A te részedről nekem az nem tetszik,hogy anyád a jószándékodat is kritizálja. És ha ezt hagyod,vagy a lelkedre veszed,akkor mindenbe bele tud majd szólni ami a jövődet illeti.
2023. ápr. 12. 22:12
 22/64 anonim ***** válasza:
81%

Őszintén, így lesarkítva, ja a lőtéri kutyát nem érdekli, de nem tudunk rólatok sokat.

Anyukádnak lehetett egy olyan pillanata is, amikor ez tette fel az i-re a pontot, hogy annyi időt már nem tudtál rá és az ajándékára szánni, hogy becsomagold (ugye szülinapot joooo sokkal előre tudjuk - nem mintha én nem az utolsó pillanatokban kapkodnék).

És nem kell jelzőket aggatni senkire, érző lények vagyunk, akik nem feltétlenül működnek racionálisan és egy csomagoló papírnak is hajlandóak vagyunk objektíve túlságosan nagy szerepet tulajdonítani.

Van akinek az számít hogy márkás-e, vagy mennyibe került, valakinek meg az, hogy van e rajta még egy papír. Van akinek az, hogy kap-e valamit, valakinek az, hogy mikor. Valakit semmi sem mozgat meg. Hát evvan.

Amúgy ha valaki ebbe a helyzetbe szorul, szerintem kb minden drogériában be lehet csomagoltatni, amit ott veszel (dm, rossman, müller).

Peace, love holnap már ne ezzel foglalkozzatok, teljesen felesleges.

2023. ápr. 12. 22:39
 23/64 anonim ***** válasza:
77%
Anyád hisztis és pofátlan. Inkább örülne hogy kapott valamit, ahelyett hogy nyivákol mert nem téphetett le róla egy papírt-csak hogy kibaszhass a csomagolóanyagot a kukába.
2023. ápr. 12. 23:06
 24/64 anonim ***** válasza:
91%
Mi a családon belül csak a gyerekeknek csomagoljuk be, a bontogatás élménye miatt. A felnőttek legfeljebb ajándékos zacskóban kapják. Ennek legnagyobb élharcosa pont édesanyám, aki szerint a csomagolópapír úgyis a szemét mennyiségét növeli, az ajándékos zacskót legalább újra lehet egy párszor használni, ha vigyáz rá az ember. Pedig neki aztán tényleg fontos az illem. Ettől még simán el tudom képzelni, hogy más még felnőttként is ragaszkodik a csomagolópapírhoz. Hogy finoman megjegyzi, az - helyzettől függően - még rendben lehet, de a hozzávágós szöveg szerintem nem volt szép.
2023. ápr. 12. 23:40
 25/64 anonim ***** válasza:
22%
Nem biztos, hogy anyukád rosszindulatból mondta. Nem vagyunk egyformák, ha végülis örült neki, akkor szerintem zárjátok le a témát. Mindannyian találhatunk hibát egymásban, inkább megbocsátani kell, túllépni rajta és a hibái ellenére szeretni a másikat.
2023. ápr. 12. 23:59
 26/64 anonim ***** válasza:
79%
Én vagyok az egyetlen nálunk aki karácsonykor se csomagol, mert tudják hogy nem tudok jól és utálok is:D így max egy zacskóba teszem a cuccot vagy csak úgy simán ahogy van, ők meg csomagoljanak. A szándék a fontos, meg ne a külsőségeket nézze, mondd neki máskor ezt, meg hogy ez bántó volt. De örül neki és ez a lényeg, lépjetek rajta túl.
2023. ápr. 13. 00:05
 27/64 anonim ***** válasza:
82%
nem
2023. ápr. 13. 00:32
 28/64 anonim ***** válasza:
85%
Semmi gáz nincs benbe. Mi csak a gyerek ajándékát csomagoljuk. Felnőtt emberek vagyunk minek. Csak szemetet termelnék vele.
2023. ápr. 13. 00:51
 29/64 anonim ***** válasza:
78%

Legközelebb kapna ajándékba tőlem egy zacskó befőttesgumit - de azt szépen becsomagolva. :-))))

Nyomorult lelkű ember, aki a kapott ajándékot így reagálja le.

2023. ápr. 13. 00:53
 30/64 anonim ***** válasza:
89%
"Nem biztos, hogy anyukád rosszindulatból mondta. " Ilyen hangnemben? De. Biztos hogy csak és kizárólag rosszindulatból mondta.
2023. ápr. 13. 01:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!