Alkoholista apámnak karácsonyra pálinkásüveget becsomagolva ajándéknak + egy oltó szentbeszédet mondani hatásos lenne? Már kifogytam minden ötletből, elegem van.
Nem, nem lenne
Amíg saját maga nem ismeri el, senki nem fogja az alkoholizmusáról meggyőzni.
Csak még jobban fog titkolózni.
Sajnos egy függőn csak akkor lehet segíteni, ah felismeri a függőségét és ő is akarj a segítséget...
Más nem.
Ismerek alkoholistást, és 7 éve tiszta alkoholistát is, ő sokat mesélt...
pl a 7 éve tiszta elmondta, hogy ő tudta, hogy az, csak nem érdekelte, neki jó volt, és jól érezte magát úgy ahogy van...aztán majdnem meghalt, és elmondták választhat, az élet, vagy a pia, mert nincs hátra fél éve sem...
az életet választotta, 7 éve is jár az A-ba minden vasárnap.
Ha valaki szétfolyik, mert halálra zabálja magát, rákos lesz, vagy hat szeretője van és nem találja a gyereke apját, akkor mindenki segíteni akar rajta. Ez így rendben is van.
A többinek, meg tapossunk bele a pofájába!!!
Jézusom. Mintha az apámról hallanék bár ő cigizett meg ivott.
Kérlek, hallgasd meg a történetem:
Édesapàm 2. Házasságából való vagyok. Az első házasságból van egy gyereke, amikor ő megszületett miatta leszokott a cigiről. De az alkoholt nem látta be, hogy függő, mondta, hogy ha akarna, bármikor le tudna szokni. Aha. Biztosan. 4 éves koromra nagyon elfajult a dolog, mert a családi pénzt piára költötte. Karácsonykor költözött el, de a válóper közel még 4 évig tartott. Előfordult, hogy megütötte anyát. Kb. 5 éves koromban elvitt nyaralni egy hónapra. 1 hetet voltunk Ikervárott. Volt olya este, hogy ott voltam vele a kocsmában ( ez egyébként minden láthatásreon megtörtént), és egy ideig számoltam, mit ivott: 3 sör, 7 (!!!) vodka, meg valami koktél. Ezután egyedül hazaküldött. Szeretett engem, de az alkohol fontosabb volt. 2007ben kórházba került: leállt a mája, leállt a veséje, kétoldali tüdőgyulladás, lélegeztetőgép, kóma. Egy hónapig volt kómában, az orvosok 1%-ot adtak hogy túlélje. Túlélte. Gyenge volt, de élt. 2008 novemberében egyik pénteken felhivott, beszélni akart velem. Suliban voltam, nem beszéltünk. Szombat semmi, vasárnap semmi, hétfőn nem ment dolgozni, kedden betörtek hozzá a munkatársai: ott volt a kanapében. Nem volt fájdalmas halála. Csak elaludt. Én tudom, hogy milyen amikor egy értelmes ember, több végzettségel és tényanyaggal az agyában, és egy kitűnő grafikus, elsorvad. A fejérmegyei hírlap címoldalán volt a halálhíre: meghalt a krónikás.
Azért írtam ezt le Neked, hogy segítsek. Légyszíves meséldd el a apádnak ezt a történetet, hátha feleszmél. Az alkohol egy szörnyű dolog. Apámnak az életét, nekem meg a gyerekkoromat tette tönkre.
Semmi nem fog segíteni rajta, csak akkor, ha saját maga ismeri fel, hogy segítségre van szüksége.
Ez olyan, mintha neked lenne egy barátnőd, amit a szüleid nem támogatnának, de te úgysem foglalkoznál vele addig, amíg te úgy nem döntesz, hogy eleged van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!