Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bontottam a jegyességet a...

Bontottam a jegyességet a vőlegényemmel. Mit csináljak anyám faggatózásával?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal nemrég szakítottunk és költöztünk külön. Egy hónapig kerültem a témát anyám felé, nem akartam neki szóbahozni, mert nem akartam a kellemetlen kérdéseket. Végül nem tudtam titkolni tovább, el kellett mondanom neki. Amint tudomást szerzett róla, elkezdett hisztizni, hogy miért nem szóltam hamarabb, stb. Ráadásul pont rosszul jött ki az időzítés, mert bőgve hívtam fel, mivel csőtörés volt a házban és úgy volt, hogy ki kell költöznöm pár napra azonnal (végül nem így lett). Nem tudtam volna máshova menni, csak anyámhoz, és az egész dolog rettenetesen zsúfolt időszakomban ért, kiborultam. Ezt ő annak tulajdonította, hogy biztos az exem miatt bőgök és konkrétan kioktatott, hogy ha sírok miatta, minek hagytam ott...

Na pont ezért nem mondtam el neki semmit, amíg csak lehetett. Meg azért, ami ezután jött. Naponta 50 kérdéssel ír rám, amiben visszatérő az, hogy teljesen életképtelennek tart, arról faggat, hogy mit ettem, tudok-e főzni (mintha a kapcsolatomban nem én főztem volna szinte kizárólagosan), van-e mit ennem, nem vagyok-e szomorú, jól vagyok-e, miért nem szeretem az exem, stb... Hozzáteszem, hogy anyagilag teljesen független voltam tőle, van saját otthonom (itt éltünk együtt), saját keresetem, megoldom... De ezt anyám nem érti meg. Eldarálja a túlféltő kérdéseit (de felém sem nézne hónapokig, pedig 30 percre lakik innen busszal) majd szúrósan odaböki, hogy "te tudod"... Igen, én tudom! Nem hobbiból bontottam a jegyességet. Elmondtam neki a szakítás okát (nem volt kémia köztünk, hogy szépen fogalmazzak) hátha attól lenyugszik, de nem érti meg az okot. Állandóan azzal jön, hogy apám és közte sem volt (bár apámmal ez volt a legkisebb probléma, ennek ellenére 30 évig házasok voltak) és hogy közte és az új élettársa között sincs szerelem de a szeretet elég. Nem akartam belemenni a konkrét okokba, ezért mondtam csak ezt, nem hiányzik, hogy az anyám azon csámcsogjon, hogy az exem nem tudott kielégíteni és majdnem egy évig harcoltunk, hogy jobb legyen, teljesen hiába, mire feladatuk és hiába szeretem, mint embert, még csak 26 éves vagyok és nem akarok így leélni egy életet, sem vele maradni és megcsalni. Ezt az öregek képtelenek valamiért egy nőtől valós okként elfogadni...

Mindegy is, ma találkozom anyámmal először személyesen az eset után és bár írásban tudtam kezelni, személyesen nem tudom, hogy fogom-e tudni. Szeretem anyámat, de őszintén ehhez kurvára semmi köze, de ha ezt így megmondom neki, csak megsértődik. A pofátlan kérdéseivel így is megnehezíti az érzelmileg mehet helyzetem... De ha ezt mondom neki, akkor meg rákezd, hogy ha ennyire megviselt a szakítás és ennyire szeretem akkor minek szakítottam, menjek vissza hozzá. Nem tudom elmagyarázni neki, hogy ez nem ilyen egyszerű. Mit tegyek?

2023. márc. 21. 13:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
32%

60

Ha valakinek ennyi a kapcsolat az nagyon szomorú.

Ha a párod pl baleset miatt nem tud többet szexelni de te szereted akkor is otthagyod?

2023. márc. 22. 13:16
 62/74 anonim ***** válasza:
88%
Nem balesetről van szó, hanem huszonéves jegyespárról. Egyrészt. Másrészt az, hogy egy kapcsolat, házasság a szexről IS szól, az gondolom egészséges embereknél evidencia. Különben barátságnak hívják. Én meg a barátaimmal ne akarok együtt élni. Meg főleg nem akarok velük gyerekeket nevelni.
2023. márc. 22. 13:19
 63/74 anonim ***** válasza:
34%

62

A szex a része lehet de nem kötelező. Sok kapcsolatban nimcs vagy csak kevés és ugyan úgy működnek.

2023. márc. 22. 13:21
 64/74 anonim ***** válasza:
76%
Ok, akkor ti ne szexeljetek a házastársatokkal. Én szeretnék. Nem azért, mert részünkre ez kötelező lenne, hanem mert jól esik. Nyilván ez egy férfi-női kapcsolat része. Persze nem kötelező. Élhetsz a testvéreddel is, csak azt nem házasságnak hívják.
2023. márc. 22. 13:29
 65/74 anonim ***** válasza:
28%

64

"Persze nem kötelező. Élhetsz a testvéreddel is, csak azt nem házasságnak hívják."

Ha nagyon ki akarod forgatni csináld, csak nincs értelme.

Ha kiveszed a szexet a kapcsolatból és nem működik az nagy baj.

De mindenki csinálja úgy ahogy godnolja.

2023. márc. 22. 13:31
 66/74 anonim ***** válasza:
90%
Nem veszem ki a szexet a kapcsolatból, miért tenném? Pláne ha 26 éves menyasszony lennék, biztos nem venném ki a szexet a kapcsolatból. Ki akarná így leélni az életét?
2023. márc. 22. 13:38
 67/74 anonim ***** válasza:
85%

66

Nem érted mit akarok

Ha van egy kapcsolat ahol szeretitek egymás de kivesszük valamiért a szexet (most mjnegy hogy miért) és az nem működik az már rég rossz. Ott már vannak bajok.

2023. márc. 22. 13:41
 68/74 anonim ***** válasza:
89%

Csak itt nem erről van szó, hanem fiatalok induló házasságáról, ahol már az elején se működött. Ott ne haragudj, de nincs miről beszélni.

Nem azt mondtam, hogy a mi házasságunkban csak a szex működik és a többi része szar. Azt mondtam, a házasság, a párkapcsolat szexszel az, ami, hiába a másik nagy tisztelete meg szeretete meg megbecsülése. Nyilván nem 80 évesekről beszélek. De egy házassághoz hogy az működjön, a szex hozzátartozik, kivéve ha két aszexuális emberről beszélünk.

2023. márc. 22. 13:44
 69/74 anonim ***** válasza:
73%

68

Ha az elején se működött akkor nem kellett volna 4 évig húzni.

2023. márc. 22. 13:46
 70/74 anonim ***** válasza:
88%
Most akkor az a gondod vele, hogy 4 évig húzta vagy az, hogy miért nem akar szex nélkül leélni egy életet, hisz működhet állítólag úgy is egy kapcsolat? Vagy ez a kettő?
2023. márc. 22. 14:00
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!