Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Demens apámat hogy tudom...

Demens apámat hogy tudom rávenni hogy alapvetően tisztálkodálkodjon?

Figyelt kérdés

Se ruhát nem cserél,se kézmosás,se fürdés…

Jön a jóidő és egyre szagosabb fater!

2023. márc. 20. 23:01
1 2 3
 11/25 NTBS ***** válasza:
62%
Megpróbálom rávenni.
2023. márc. 21. 07:05
 12/25 A kérdező kommentje:
10.Pont ezt csinálom.Azt mondja hagyjam békén,és azt mondja múlt héten fürdött.Kb ez 9hete én fürdettem utoljára!
2023. márc. 21. 07:06
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Ha hazudik, meg kell neki mondani, hogy "apa, tudom, hogy hazudsz! 9 hete fürödtél utoljara! Büdös vagy! Hetente legalabb ketszer kellene fürdeni! Nem megyek el addig, amíg le nem fürdesz! Segitekbis neked, jó?" Kitartást hozzá.
2023. márc. 21. 07:18
 14/25 anonim ***** válasza:
86%
10-es: volt már dolgod demens emberrel? Hiába állsz ott mellette, ha nem hajlandó levetközni, megmosdani - erövel nem tépheted le róla a ruhákat és nem nyomhatod be a kádba!
2023. márc. 21. 08:08
 15/25 anonim válasza:
Hány éves az öreg?
2023. márc. 21. 08:13
 16/25 anonim ***** válasza:
22%
De ne egy hónapban egyszer segíts neki fürdeni, hanem mindig. a demensek ilynek és kész.
2023. márc. 21. 08:27
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

Mi anyámmal megfogtuk a hóna alatt, lábát és fizikai erőszakkal vittük a kádba, vetkőztettük...

Mikor vizes lett megnyugodott.

Szerencsére akkorra már lefogyott és legyengült.

Az állami pszichiátriai öregotthonokban (amik mellesleg többszáz km-re voltak tőlünk) kb 4 éves volt a várólista a sürgősségi felvételre 10 évvel ezelőtt. 3 hónappal a halála után hívtak, hogy van hely vihetjük.

Tényleg kb 4,5 évvel a jelentkezés után.

Egy fél évre be tudtuk adni magán "pszichiátriai öregotthonba".

Ebből is kevés van, ahol fogadják a súlyosabb eseteket, és általában várólistás , és a nyugdíja másfélszeresét elkérték.

2023. márc. 21. 08:35
 18/25 anonim ***** válasza:
71%

Ez a "várólista" csak egy terelőduma!

Valójában arról van szó, hogy az állam nem ad pénzt a férőhely meg az gondozók fenttartására!

Nem pedig arról, hogy olyan sokan vannak, hogy nics hely...

2023. márc. 21. 08:40
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
"Valójában arról van szó, hogy az állam nem ad pénzt a férőhely meg az gondozók fenttartására!" Nem is az állam dolga.
2023. márc. 21. 09:05
 20/25 anonim ***** válasza:
88%

Lényegtelen higy terelő duma vagy sem,az apja büdös.

Azt mondja a multkor fürdött. Mond neki,higy mostis kell.

Eseteleg mondj neki valami vonzó indokot a fürdésre. Ugyis elfelejti mire végez.

2023. márc. 21. 09:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!