Demens apámat hogy tudom rávenni hogy alapvetően tisztálkodálkodjon?
Se ruhát nem cserél,se kézmosás,se fürdés…
Jön a jóidő és egyre szagosabb fater!
Szerintem bánj úgy vele, mint egy gyerekkel, ígérj neki valamit, pl. sör, pizza, mit tudom én, mit szeret. Közben egyfolytában kedvesen duruzsolj neki, hogy nem tart ez olyan sokáig, ő is jobban érzi majd magát, te itt vagy, segítesz, valami viccet is elsüthetsz, közben pedig már vetkőzteted is, és viszed. De közben kedvesen végig beszélsz hozzá. A végén meg kapja meg a sörét.
Sajnos, hiába vagdos az ember a fejükhöz olyasmit, hogy büdös vagy, simán visszalöki, hogy akkor ne szagold, vagy büdös vagy te. Kedvességgel többre lehet menni, még egy demens emberrel is.
Kitartást, nem könnyű, amit csinálsz, tudom.
"Nem is az állam dolga."
Hanem ki a lófszé?
Fizeteted a járulékot meg az adót egész életedbe, mire megöregszel és ellátás kéne meg menj a pcsába?!
Nem mindenkinek van családja meg hozzátartozói... Nem mindenkinek adja meg az élet, sokan maradnak magukra, vagy voltak egyedül eleve...
Nézd már meg ember, hogy egy foglalkoztatási költsége mennyi egy minimálbéres állampolgárnak, vagy hogy egy egyéni vállalkozó havi járuléka 98 ezer forint!?
Ha magamból indulok ki most vagyok 41 éves, van 18 év munkaviszonyom, és eddig a TB-nek úgy kétszázezer forintjába kerülhettem egész életembe a születésemtől kezdve...
Milliókat fizettem már be a rendszerbe!
Akkor? Mi az hogy várólista?!?
#23 Az még nem is sok. Mindig a vállalkozókat nézem, hogy milyen keveset fizetnek be.
Én havi 340 ezret adózok…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!