Akik már dolgoznak, de otthon laknak a szülőkkel, ti fizettek be valamennyit az otthoni kasszába?
Én 1 éve kezdtem dolgozni rendesen mivel az egyetemet akkor fejeztem be, és így most apával élek együtt. Mondtam neki, hogy fizetem mindennek a rámeső részét de szó szerint kiröhögött (!!!), mert ő érezné magát rosszul ha az ő fizetése mellett én egy forintot is belefizetnék bármibe....
De azért ha látom, hogy nincs itthon valami akkor elmegyek és saját pénzből megveszem.
Nagymamámmal ketten éltünk. Én fizettem az élelmiszert - mivel jobban kerestem, mint az ő nyugdíja - ő meg a rezsit fizette, ami havonta volt olyan 25 ezer forint.
Ha valami nagyobb kiadás volt - például tüzifa, új háztartási gép - azt ketten vettük.
Úgy gondolom, az olyan fiatalokat, akik becsületesen dolgoznak, beleadnak a háztartási költségekbe, gusztustalan dolog egy kalap alá venni azokkal, akik a szüleiken élősködnek!
A szüleim öt évig a mamával éltek, míg kész nem lett a házuk! Akkoriban ez nem számított rendkívüli dolognak! Mint manapság ez a rohadtul undorító "mama hotelezés"...
10
Egy pesti, belvárosi nagy lakásnak mennyi legyen a rezsije?
Soroltam: közös költség, internet, stb. Stb=háztartási cuccok, mosópor, tisztítószerek. Az összeg nagyobb része így is a kaja.
Hát nekem anno 22 évesen nagyon rosszul esett, hogy pénzt akarnak tőlem kérni, amikor nyaranta dolgoztam, fősuli mellett év közben is, gyakorlatilag taníttatni sem tudtak, de a pénz az kellene. Kerestem munkát, fizettem egy szobát egy albérletben meg a magántanárt, mert arra sem telt, hogy egy nyelvvizsgára fel tudjak készülni tanárral. Apám mindent elivott. Más már gimiben csinált nyelvvizsgát. Úgyhogy önfenntartó lettem inkább, kéthetente hazalátogattam, amikor meg férjhez mentem, ritkábban.
Én nem fogok pénzt kérni a gyerekeimtől, azt tudom, sőt azon vagyunk, hogy mindegyiknek legyen lakása.
Nem engedték, azt mondták, azt az összeget tegyem félre, jó lesz másra is.
Viszont sokszor bevásároltam, az internetet és nekem külön a TV-előfizetést pl. én fizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!