Konditermi VS Otthoni súlytárcsák. Már egy jó ideje észrevettem, hogy az otthoni súlytárcsáim "nehezebbnek" tűnnek a konditermi súlytárcsáknál. Mennyire befolyásolhatja hogy az otthoni súlytárcsákon lévő lyuknak az átmérője nagyobb valamennyivel...?
Figyelt kérdés
2023. jan. 6. 20:58
1/7 A kérdező kommentje:
... mint maga a rúd,amire ráteszem a súlytárcsákat, tehát marad egy kis rés, ez lehet az oka annak, hogy nehezebbnek tűnnek?
2023. jan. 6. 21:00
2/7 anonim válasza:
Ha adott mondjuk egy 15 kilós tárcsa, akkor annak akkor is 15 kilósnak kell lenni, ha a lyukátmérő 25 milis, 30 milis, vagy 50 milis (ezek a szabványok, ha jól tudom). Az már más kérdés, hogy konditermekben előszeretettel vásárolnak a tulajok bóvli tárcsákat, amikre rá van írva, hogy 15 kiló, aztán ha rárakod a mázsára, akkor látod, hogy jó az 13 kilónak is.
3/7 A kérdező kommentje:
Otthonra nekem nem az a 20kg-os olimpiai rúd van, amire pont akkora a súlytárcsán lévő lyuk átmérő, hogy rálehessen tenni tű pontosan, hanem van egy 6kg-os meg egy 8kg-os rudam, amire ha ráteszem az otthoni súlytárcsáim, akkor marad egy kis rés,(mivel nagyobb a súlytárcsán lévő lyuknak az átmérője), amitől néha liffeg is, amikor éppen az égben van. De persze nem gátol ez semmiben, csak nehezebbnek tűnnek a konditermi súlyoknál. Akkor ez az miatt lehet?
2023. jan. 6. 21:09
4/7 anonim válasza:
Nem egyezik a rúd mérete a súlytárcsával azert lifeg
5/7 anonim válasza:
Tobbet kell stabilizalnod, kicsit lejjebb kerul a tarcsa sulypontja is. Nehezebb,de a sulya ugyanannyi. Nyomtam en is ugy vagy 10 eve a szobamba mert az volt 😀
6/7 anonim válasza:
Ha normális edzőterembe mész és te is normális súlyokat veszel akkor a kettőnek egyeznie kell.
A rúd fogása is változtathat azon hogy mennyire nehéznek érzel valamit.
7/7 Zizizabalo válasza:
Vegyél egy mérleget, s mérd le mind a két súlynak a tömegét, és meglátod mennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!