9-es, de ez mégiscsak vérig sértés, már nem azért..
2023. márc. 15. 19:43
12/21 A kérdező kommentje:
Az előbbi válaszomat inkább vegyétek úgy, mintha nem írtam volna ki, hisz a 10-es válaszával most értettem meg az igazi lényegét a dolognak.
🙏
A legszebben fogalmaztál, köszönöm. 😊
2023. márc. 15. 19:51
13/21 anonim válasza:
Azért ne keverjük a szerető szülő és felnőtt gyereke közti őszinte beszélgetést azzal amiről itt szó lehet. Ebben a helyzetben a helyes válasz az lett volna a gyerektől, hogy én meg azt bánom, hogy te szültél meg. Ha a gyerek reakciója az volt, hogy utálja az anyját, akkor ne akarjuk félremagyarázni az adott sztorit.
2023. márc. 15. 20:06
14/21 anonim válasza:
Szerencsére nem ilyen viszonyom van édesanyámmal ezért elképzelni se tudom,hogy ilyet mondjon nekem.Amennyiben ezt képes ilyen nyíltan a szemébe mondani akkor azt már érezteti máshogy is.Nem csak így hirtelen elmondja.Ezekből már egyértelmű lenne számomra,hogy nem szeret annyira,de ha még megerősíti ilyen mondattal akkor az valóban így van.Én megszakítanék vele minden kapcsolatot és nem mennék oda többet.Ilyen emberre nincsen szükségem.A 10es válaszolóhoz hasonlóan nekünk is volt ilyen "elbeszélgetésünk" édesanyámmal és a testvéremmel.Ő is azt mondta,ha újra idnulna az élete nem szülne,mert az anyaság egy életre szól és a gyerek minden örömét,fájdalmát átérzi és mindig ott van mellette ami megterhelő lelkileg és minden szinten.Én ezt nem vettem magamra és a testvérem se.Teljesen megértem az álláspontját.
2023. márc. 15. 20:51
15/21 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ez azt jelenti, hogy valamilyen szinten minden anyukának van ilyen érzése, hogy ha visszamehetne az időben, nem szülne?
2023. márc. 15. 21:04
16/21 anonim válasza:
Nem minden anyukának vannak ilyen érzései!
Nekem életem során a legnagyobb örömöt, a legnagyobb szomorúságot, a legnagyobb büszkeséget, de a legnagyobb csalódást is a gyerekem okozta.
Mégis, ha visszamennék az időben, akkor is gondolkozás nélkül megszülném, csak másképp nevelném.
Soha nem mondanék ilyet a gyerekemnek, soha-soha!
2023. márc. 15. 23:09
17/21 anonim válasza:
Apám közölte sok éve, hogy megbánta a születésemet. Hagyta magát rábeszélni, pedig neki nem való a család, nem akart apa lenni. Ezzel amúgy nem mondott újat, a viselkedése egész életemben ezt sugározta. Vele laza, szinte távoli haver kapcsolatom maradt.
2023. márc. 16. 08:19
18/21 anonim válasza:
Ez a legrafináltabb rossz duma, hogy "Azért nem szülnélek meg, mert "hatalmas imádatomban" szarrá aggódtam magam miattad!"
Ez nem a gyerekről szól, hanem csak ÉN, ÉN, ÉN, az egész merő önzés - ráadásul hazugság is - de a lényeg a szirupos körítést leszámítva, hogy a képébe kenhettem valamilyen módon, hogy nem szülném meg.
Ennél már az is jobb, ha valaki őszintén bevallja, hogy agyilag nem mérte fel a szülői feladatokat és mint szülő elbukott.
2023. márc. 16. 16:19
19/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, maximálisan egyetértek! Aki anya szeretne lenni, annak fel kell fogni, hogy a szülőség bizony ezzel jár, nem utólag kijelenteni ilyeneket, hogy "ha visszamehetnék az időben, lehet, hogy nem szülnék". Ez szerintem azért nem szép. :(
2023. márc. 17. 07:53
20/21 A kérdező kommentje:
És ezzel semmiféleképpen sem ítélkezni, csak a szomorú igazság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!