Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan anyáról, aki a gyereke (már felnőttre gondolok) szemébe megmondja, hogy bár ne szült volna/megbántam hogy megszültelek?

Figyelt kérdés

Most ne értsetek félre, az én anyukám meg sem közelíti az ilyen durva stílust hálistennek.

De sajnos az ismeretségi körömben már beszéltek ilyenről.

Az illető meg is mondta az édesanyjának, hogy utálja őt, de utána még ő volt felháborodva.

Ez nem túl sértő megjegyzés? :(

2023. márc. 15. 17:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Minek tartják az iyleneke a kapcsolatot?
2023. márc. 15. 17:08
 2/21 anonim ***** válasza:
93%

De az.

Anyám annó valami hasonlót vágott a fejemhez igaz én akkor még kamasz voltam (17) azóta nem tartjuk a kapcsolatot.

De életkortól függetlenül sem vágom a gyekem fejéhez bár ne szültem volna meg, mert nem az adott ember tehet róla hogy megszületett.

2023. márc. 15. 17:21
 3/21 anonim ***** válasza:
52%
Hogy őszinte volt, és igen valószínűtlen hogy a gyereke egy angyalka és nem egy istencsapása.
2023. márc. 15. 17:23
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Megkaptam,azért mert fiú lettem és nem lány.

Aztán azért,mert azt a lányt vettem el,akit szerettem és nem azt,akit ő gondolt.Válás lett évek múlva sajnos.Nejem lelépett mással.

Ekkor kijelentette ,hogy ne "nőzzek" mert őt kell ápolni majd,ha úgy alakul.És elképesztően örul annak,hogy nincs párom.Mert ő a fontos.

Anyám egyáltalán nem szeretett sosem,csak a kötelező ellátást adta meg.Egyébként az unokáját is kóstolgatta,de a lányom évente kétszer látogatja ezért.

2023. márc. 15. 17:32
 5/21 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem egy felnőtt " gyerek" látja és tapasztalja , hogy mennyi nehézséggel jár a gyerekvállalás. Az önfeladás különböző fokai, a szétrombolódott kapcsolatok, az anyagi küszködés, a váratlan tragédiák. Megérti ha nem csak a jó dolgokról beszélgetnek a szülei vele.
2023. márc. 15. 17:33
 6/21 A kérdező kommentje:
3-as azt értem, de szerinted a gyerek tehet róla, hogy ilyen személyiséggel született?
2023. márc. 15. 17:45
 7/21 A kérdező kommentje:
Meg ahogy a 2-es is írja, egyáltalán nem a gyerek kérte az életet.
2023. márc. 15. 17:48
 8/21 anonim ***** válasza:
64%

Pmre válaszolva, 5ös vagyok:

természetesen nem odavágva a gyereknek mindenféle sértéseket vagy szidalmakat, főleg nem amíg valóban gyerek a gyerek, hanem ha már kellően érett személyiség, többet látva és tapasztalva az őt körülvevő világból meg fogja érteni egy elmélyültebb beszélgetés részeként.

És igen, nem a gyerek akart megszületni, viszont a szülő sem tudja előre, hogy mivel is jár mindez, nem lehet felkészülni mindenre.

Amúgy meg az emberek nem hülyék, ők maguk is rájönnek idővel, hogy apjuk-anyjuk élete mennyire másfelé is kanyarodhatott volna, de addigra már általában túl késő.

2023. márc. 15. 18:17
 9/21 anonim ***** válasza:
53%
Hogy van olyan őszinte és jó a kapcsolata a gyerekével, hogy ki merje mondani ezeket a teljesen természetes érzéseket.
2023. márc. 15. 19:02
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

Kövezzetek meg nyugodtan. Én elmondtam a lányomnak. Nem így, hogy "megbántam, hogy megszültelek", hanem 8-as szavaival élve "egy elmélyültebb beszélgetés részeként" került terítékre a téma. Ő most 26 éves, tanult, nagyon intelligens, okos lány, férjnél van, jó munkahelye van, építi a karrierét. Én annyit mondtam neki, amikor erről beszélgettünk, hogy - bár az életemet odaadnám érte, és ez nem üres szöveg, és nála jobb gyereket nem kaphattam volna, igazi tündérkirálylány, de: Ha....időben....visszamehetnék, nem szülnék. Mivel ami a gyerekemet bántja, az engem is bánt, ami a gyerekemnek fáj, az nekem is fáj. És ez borzasztó érzés (voltak meredek dolgok, betegség, baleset, kórház). Mondtam neki, hogy egy szülő mindig annyira boldog, amennyire a legboldogtalanabb gyereke boldog.

Szóval tudja, hogy nekem nem a meg nem történt önmegvalósítással, vagy az éjszakai felkelésekkel, a lázcsillapításokkal, szülői értekezletekkel, satöbbikkel volt bajom, ezeket a legnagyobb jószívvel csináltam, hanem én majd belepusztultam a féltésbe,aggódásba, és abba, ha őt bántotta bármi is.

Ez azért más, ebből értelmes fiatal-felnőtt levon(hat)ja a következtetést a jövője tervezésekor. Hát ennyi...

2023. márc. 15. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!