Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lesz, ha a gyerek a szülőt...

Mi lesz, ha a gyerek a szülőt "túlnövi"?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha mondjuk a gyerek olyan csalàdból jön, ahol a szülők aluliskolàzottak, kevésbé értelmesek, dolgosak, és mondjuk a gyerek elköltözik x km-rel arrébb, valamilyen oknàl fogva "màs" lesz, mint a szülei, és a sajàt erejéből felépít egy teljesen màs életet magànak, egyetemre jàr, karrierje lesz, szép csalàdja, gyerekek, egyszóval mondjuk olyan dolgok, amiket a szülőknek nem sikerült elérni.

Ha ilyenkor mondjuk féltékenység alakul ki, vagy nem tudnak a felek egymàssal mit kezdeni, mit lehet tenni?

2023. márc. 4. 14:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
61%
16-os, 14 voltam és köszönöm. Végre valaki érti, hogy egy munkamániás szülő mellett felnőni nem a világ legjobb dolga, főleg úgy nem, hogy rendszeresen volt sík ideg és folyton rajtam csattant az ostor, mert a házasságát nyilván nem akarta a baromságaival terhelni, a húgom meg értelmi sérült... így akkor ki is lett végül is érzelmileg elhanyagolva és bántalmazva? hát én... ha lenne kiutam, visszaadnám neki ezt a lakást és mennék isten hírével egy albérletbe, ahogy rengeteg más barátnőm is megél EGYEDÜL. A baj csak az, hogy érzelmileg és fizikailag is képtelen vagyok kitaposni a saját lelkem 2 munkahelyen, csak hogy kijöjjek egy albiban. :( Nem akarok olyan lenni mint az anyám, aki heti 60 órában melózik. Azzal a különbséggel, hogy ő Maldív nyaralások érdekében, nekem meg azért kéne, hogy legyen miből kijönni a hó végére egy albérletben. Persze megkaptam tőle azt is, ha lenne férjem, akkor már rég elhúzhattam volna a lakásból és kiadhatná albérletbe, de így csak én jártam jól. A lakás nincs a nevemen amúgy, csak használom.
2023. márc. 4. 21:07
 22/26 anonim ***** válasza:
12%

14, 16-os, meg 5-ös, meg 21-es,...mondom, hogy elbeszélgetsz magaddal. Csak arra kellene figyelned, hogy hol egyes szám első, hol 3. személyben hivatkozol magadra. Pszt, a skizofrénia első tünetei.

Pici sértett lelked már mindent is felhoz, ami nem ide tartozik. Majd ha ráérek, elmorzsolok érted 1-2 könnycseppet.

2023. márc. 5. 06:23
 23/26 anonim ***** válasza:
83%

#22 A #9 vagyok. Akinek te itt címezgeted az irreleváns személyeskedésedet, meg hogy magában beszélsz, az nem beszél magában. A válasz, ami őt bevédte az tőlem származik.

Hasonló cipőben járok, mint ő, bár olyan nagyságrendek szóba sincsenek, hogy lakás, ami papíron az anyámé, amúgy meg én lakom benne. Nálam sokkal kisebb dolgokról van szó, de amit egy ilyen szülő le tud tolni mentális nyomasztásnál az ugyanaz kb, maximum ha nagyobb értékről van szó, nagyobb a nyomasztás.

2023. márc. 5. 09:19
 24/26 anonim ***** válasza:
52%
:DDD
2023. márc. 5. 11:13
 25/26 anonim ***** válasza:
56%

23, ez a felhasználó egy idióta troll, ne foglalkozz már vele.

Amúgy 23, ha írsz valamit, akkor nézz már utána légyszíves. :) A skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar 2 külön dolog. Aki skizofrén, az olyasmit lát és hall, ami valójában nem létezik, de számára teljesen valósak ezek és sokszor akár üzeneteket is közvetítenek a hangok, pl: hogy legyen öngyilkos stb... bizonyos agyterületek diszfunkcionális működése okozza a hallucinációkat, gyógyszerrel jól kezelhető. A disszociatív személyiség az, amikor 2 vagy jóval több személyiség él egy elmében, azaz tudathasadásos állapot van. A hangsúly a hasadáson van. HA 2 személyiségem lenne, akkor valószínűleg nem írogatna ide A is meg B is, mert sok esetben ezek nem is tudnak egymásról, nem is kontrollálják egymást, pláne nem beszélgetnek egymással mert le vannak hasadva. 2 különböző személyiség, terápia alatt tudnak egymással "találkozni" de ez is inkább olyan, hogy A hall pletykát B-ről, B hall pletykát A-ról (a személyiségek közül az egyik mindig domináns, vezető, ő tud a legtöbbet a "többiekről). Az egyik korai tünete még gyerekkorban látható, ha A személyiség megtanul valamit és a dolgozat idején B uralja az elmét, akkor B nem fog tudni válaszolni a kérdésekre, mert A tanulta meg, így sajnos nincs honnan felidéznie azt a tudást. Rendkívül súlyos betegség.

Amúgy pszichológus vagyok, most foglalkozom az önismerettel és a saját családi traumáimmal. Lehet neked sem ártana, hogy ne köss bele random anonim fórumokon emberekbe azzal a felkiáltással, hogy "de hiszen A, D meg Z te magaddal beszélgetsz." XD

2023. márc. 5. 11:49
 26/26 anonim ***** válasza:
69%
Semmi
2023. márc. 5. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!