Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lesz, ha a gyerek a szülőt...

Mi lesz, ha a gyerek a szülőt "túlnövi"?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha mondjuk a gyerek olyan csalàdból jön, ahol a szülők aluliskolàzottak, kevésbé értelmesek, dolgosak, és mondjuk a gyerek elköltözik x km-rel arrébb, valamilyen oknàl fogva "màs" lesz, mint a szülei, és a sajàt erejéből felépít egy teljesen màs életet magànak, egyetemre jàr, karrierje lesz, szép csalàdja, gyerekek, egyszóval mondjuk olyan dolgok, amiket a szülőknek nem sikerült elérni.

Ha ilyenkor mondjuk féltékenység alakul ki, vagy nem tudnak a felek egymàssal mit kezdeni, mit lehet tenni?

2023. márc. 4. 14:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
13%
Általában a szülő mindig magasabb mint a gyerek.
2023. márc. 4. 16:14
 12/26 anonim ***** válasza:
58%

"gyerekek, egyszóval mondjuk olyan dolgok, amiket a szülőknek nem sikerült elérni."

Hát a gyerekek célt biztos sikerült elérni, erre nem féltékenyek.

Másra sem.

2023. márc. 4. 16:52
 13/26 anonim ***** válasza:
88%

Ezt a kérdést csak az nem érti, aki normális családból jött.

Az én anyámat is frusztrálja, hogy többre vittem.

Én ezzel a helyzettel nem tudok és nem is akarok már mit kezdeni.

Amúgy nem csak a család, hanem abban a helyzetben megragadt ismerősök is azt gondolják, hogy lenézem őket.

Pedig ők nézik le saját magukat, mert nincs önbecsülésük és előbbre jutási vágyuk.

Engem meg nem érdekel mit gondolnak, beszélnek rólam ezek az emberek.

2023. márc. 4. 16:53
 14/26 anonim ***** válasza:
56%
7-es, képzeld nem, az egy másik felhasználó volt. :P Amúgy leírom a történetem. Drága volt az albi, egyetemista voltam és a szüleimnek volt 13 millió forint megtakarított pénze, amiből 5 éve még tudtak venni egy lakást. Nem Bp-n nyilván. Ez részben amiatt is volt, mert a lakótársam egy barátnőm volt, akinek szintén pont akkoriban vettek lakást. Az édesanyám kissé nagyzolós típus... mire 3 barátnőmnek is lett lakása (szülőktől), nem akart kimaradni ebből a buliból. Azóta is mindenfelé híreszteli, milyen jó, hogy elindított az életben. Tudod mit kapok ezért? Hogy hálátlan vagyok, mert ő semmit sem kapott a szüleitől életükben.És rendszeresen az orrom alá dörgöli, hogy magára is elkölhette volna azt a pénzt. Úgyhogy nem, nem örül neki, hogy nekem könnyebb életem lett ezáltal. :( És ezt tetézi, hogy nem is választottam olyan szakmát, amivel sok pénzt lehetne keresni, szóval messze nem vagyok az az ideális gyerek, aki majd továbbviszi az ő munkásságát, mert én alkalmatlan lennék egy céges vezetői munkára. Persze ettől még empatikus vagyok, önkénteskedek, adakozom, amennyi tőlem telik, mert rengeteg élnek rossz körülmények között. És nem kevés barátnőm van, akik ha nem "mennek jól férjhez" nem lesz lakásuk. 26/N
2023. márc. 4. 17:29
 15/26 anonim ***** válasza:
18%
"És nem kevés barátnőm van, akik ha nem "mennek jól férjhez" nem lesz lakásuk." Akkor remélem hálás vagy a szüleidnek. Bár nem úgy néz ki...
2023. márc. 4. 18:59
 16/26 anonim ***** válasza:
87%

#15 Miért kéne hálásnak lennie? Anyagilag megadott neki valamit, mert látta, hogy másoknak már van, akkor ne ő lógjon már ki szülőként, amúgy meg ahol teheti felhánytorgatja.

A szeretetet nem lehet megvenni, még akkor se, ha éppen a gyereked szeretetéről van szó. Nagyobb tényező a mentális és érzelmi támogatás, mint az anyagi.

2023. márc. 4. 19:06
 17/26 anonim ***** válasza:
39%
14-es és 17-es ezer százalék, hogy ugyanaz. Jó beszélgetést magaddal! Hátha sikerül magadat meggyőzni a saját igazadról! :D
2023. márc. 4. 19:08
 18/26 anonim ***** válasza:
50%
14-es és 16-os. Elütöttem.
2023. márc. 4. 19:08
 19/26 anonim ***** válasza:
73%
Fogalmad sincs arról, mi volt régen. A tanárok régen voltak még csak igazán szegények! A családunkban 3 pedagógus van, mindegyiknek van lakása saját erőből(30-40 évesek) és nem keresnek rosszul ahhoz képest, amennyit dolgoznak effektive. A 80-as években kb.éheztek a tanárok.
2023. márc. 4. 19:15
 20/26 anonim ***** válasza:
55%
Mi lenne max büszke lesz a szülő normal helyzetben.
2023. márc. 4. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!