Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék én szülőként,...

Mit tehetnék én szülőként, tényleg én reagálom túl a helyzetet? Normális, hogy ilyen a lányunk?

Figyelt kérdés

Ott kezdeném, hogy én és a férjem 5 gyereket felneveltünk tisztességesen. A három kicsi és legnagyobb már elköltözött. Viszont a második legnagyobb lányunkkal probléma van (31 éves). Ő nem hajlandó elköltözni.

Nagyon sokat veszekszünk ez miatt a férjemmel, egyszerűen már elfáradtam, nem gondolnám, hogy nekem kell eltartani egy 31 éves felnőtt nőt. A párom viszont sose áll ki mellettem a lányom valahogy mindig kimanipulálja nála, hogy én legyek a szar. A micskos anya aki ki akarja tenni a házból, mert nyugalomra vágyik.

Nem azzal van a baj, hogy ennyi idős és még itt lakik, hanem azzal, hogy úgy lakik itt, hogy eltartatja magát, semmit nem segít és nem tesz félre egy forintot sem, esze ágában sincs elköltözni. Van neki egy párja akinek van saját háza, mostmár eljutottunk arra a szintre, hogy már az is minden nap nálunk alszik, persze ingyen és bérmentve. Ételt nem vesznek maguknak, havonta a lányomtól kapunk 25 000 ftot mindenre. Még egy emberre is kevés nemhogy mostmár kettőre.

A három kicsinek is megvan a szobája, hiszen egy 18 évesen albiban van egyetem miatt, egy 20 évesen a párjával él szintén albérletben a városban és a harmadik 25 évesen a munkahelyén lakik. Nekünk a párommal nincs saját szobánk csak egy nappali részben alszunk. Semmi magánéletünk nincsen.

A mindennapokban hazajövök a munkából főzök (mivel a párja kb 2 smbernyi kaját megeszik, el is visz a munkába, mi is eszünk hiába csinálok már 2 kg húsokat nem elég csak 2 napig maximum), takarítok, és mostmár időben lefeküdni sem tudok, mert azt nézem ahogy a férjem és ők a mi szobánkban eliszogatnak, vagy ők ott ülnek (AZ ÉN ÁGYAMOM) és nézik a tvt.

Mit tehetnék egy ilyen lánnyal? Amikor szóltam az volt a reakció ő nem akar pénzt kidobni az ablakon egy albival (minden más hülyeségre veri el, semmit nem tesz félre). Saját házat nem tudok neki venni.

2023. febr. 20. 14:07
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy nem arról van szó, hogy nem akarom támogatni. A legnagyobb is itt élt 30 éves koráig, de ő gyűjtögetett és egy saját lakásba ment tovább. Többet segített itthon, nem kellett a párját is eltartani.
2023. febr. 20. 14:11
 2/32 anonim ***** válasza:
91%

Eleve miért kell a nem otthon lakó gyerekeknek külön szobát fenntartani?

Majd ha jön látogatóba valamelyik, akkor az fog aludni a nappaliban.

Ez a része ilyen egyszerű!

A lányodtól kérjél személyarányosan rezsit, a főzést szüntesd be (legalább egy időre, míg leszoknak rólad) gondoskodjanak magukról, ha már nálad érzik jól magukat.

A háztartási feladatokat meg felosztanám az ott lakók között.

2023. febr. 20. 14:17
 3/32 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem is úgy, ahogy az 1-es írja! Mókás, hogy 4 szoba üresen áll, te meg nem tudsz lefeküdni, mert a nappaliban van az ágyad. A kommunikáció csodákra képes!

"Juli, holnaptól gondoskodjatok magatoknak kajáról a Bélával, mert én ezentúl nem főzök egy kaszárnyára! És elég volt a bevásárlás-főzés-takarítás szentháromságból is, mindenki takarítja a saját szobáját, a közös részeket meg heti váltásban felváltva."

2023. febr. 20. 14:23
 4/32 anonim ***** válasza:
94%

Én sem értem, hogy miért állnak ott üresen a szobák. Kiröppentek a lakók, át lehet valamelyikbe cuccolni és kialakítani egy saját hálószobát.

A főzést pedig hagyd abba, mármint a lányodra és a pasijára. Nem vagy a cselédjük. Főzzenek magukra.

2023. febr. 20. 14:25
 5/32 A kérdező kommentje:
A szobákat azért hagytuk meg úgy, mert egy albérlet nem fix dolog. Tehát ha ma holnap haza kell költözni hova.
2023. febr. 20. 14:26
 6/32 anonim ***** válasza:
98%

Jó. Ha haza kell költözni, akkor majd visszaállítjátok a rendet. De kizárt, hogy egyszerre 3 gyereknek is haza kelljen költözni.

A lányod faszija meg azért lóg nálatok, mert főzöl és takarítasz rá. Vedd már észre! Lakhatna a saját házában is, de nem lakik. Átköltözhetne hozzá a lányod, de nem költözik. És azért nem, mert találtak egy CSICSKÁT. Ha holnaptól kezdve csak tej és kenyér lenne otthon, akkor elcuccolnának.

Fogják vágni a pofákat, megígérem. De majd kihevered.

2023. febr. 20. 14:30
 7/32 anonim ***** válasza:
94%
akkor majd beköltözik a nappaliba, amíg talál magának új helyet. azért lássuk be az se normális hogy a gyerekeid kirepülnek, te meg úgy csinálsz mintha nem is.
2023. febr. 20. 14:31
 8/32 anonim válasza:
93%
Én biztos hogy le ülnék a lányomal és elbeszélgetnék vele meg a párjával is . Mivel nem egy 13éves kislányról van szó. És biztos hogy a párját is nem tartanám el ha a férfinak nő kell hát tartsa el. Ne pedig ti.
2023. febr. 20. 14:32
 9/32 anonim ***** válasza:
87%

A 3 kicsi, meg ez a here lányod az 4.

És mi van az ötödik gyerekkel?

A férjed meg iszogasson a lánya szobájában annak a pasijával, a lányod ágyán üldögélve.

Az 5 szoba + nappalis házat adjátok el, a mai rezsiárak mellett amúgy is luxus ekkorát tartani úgy, hogy abból 4 szoba üres. Vesztek egy 2 szoba + nappalist, a lányod a pasijához költözik és probléma megoldva!

Őszintén remélem ezt csak unaloműzésből kamuztad ide, mert ennyire hülye nő már csak egy határmenti kiürülő zsákfaluban lehetséges.

2023. febr. 20. 14:35
 10/32 anonim válasza:
94%

Állj a sarkadra, mondd meg neki, hogy ez nem mamahotel.

Számold ki, kb mennyi a havi ráeső része, azt tegye le, ha nem teszi, költözzön el.

31 évesen nem vagy köteles eltartani.

Sose lesz így önnálló.

2023. febr. 20. 14:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!