Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék én szülőként,...

Mit tehetnék én szülőként, tényleg én reagálom túl a helyzetet? Normális, hogy ilyen a lányunk?

Figyelt kérdés

Ott kezdeném, hogy én és a férjem 5 gyereket felneveltünk tisztességesen. A három kicsi és legnagyobb már elköltözött. Viszont a második legnagyobb lányunkkal probléma van (31 éves). Ő nem hajlandó elköltözni.

Nagyon sokat veszekszünk ez miatt a férjemmel, egyszerűen már elfáradtam, nem gondolnám, hogy nekem kell eltartani egy 31 éves felnőtt nőt. A párom viszont sose áll ki mellettem a lányom valahogy mindig kimanipulálja nála, hogy én legyek a szar. A micskos anya aki ki akarja tenni a házból, mert nyugalomra vágyik.

Nem azzal van a baj, hogy ennyi idős és még itt lakik, hanem azzal, hogy úgy lakik itt, hogy eltartatja magát, semmit nem segít és nem tesz félre egy forintot sem, esze ágában sincs elköltözni. Van neki egy párja akinek van saját háza, mostmár eljutottunk arra a szintre, hogy már az is minden nap nálunk alszik, persze ingyen és bérmentve. Ételt nem vesznek maguknak, havonta a lányomtól kapunk 25 000 ftot mindenre. Még egy emberre is kevés nemhogy mostmár kettőre.

A három kicsinek is megvan a szobája, hiszen egy 18 évesen albiban van egyetem miatt, egy 20 évesen a párjával él szintén albérletben a városban és a harmadik 25 évesen a munkahelyén lakik. Nekünk a párommal nincs saját szobánk csak egy nappali részben alszunk. Semmi magánéletünk nincsen.

A mindennapokban hazajövök a munkából főzök (mivel a párja kb 2 smbernyi kaját megeszik, el is visz a munkába, mi is eszünk hiába csinálok már 2 kg húsokat nem elég csak 2 napig maximum), takarítok, és mostmár időben lefeküdni sem tudok, mert azt nézem ahogy a férjem és ők a mi szobánkban eliszogatnak, vagy ők ott ülnek (AZ ÉN ÁGYAMOM) és nézik a tvt.

Mit tehetnék egy ilyen lánnyal? Amikor szóltam az volt a reakció ő nem akar pénzt kidobni az ablakon egy albival (minden más hülyeségre veri el, semmit nem tesz félre). Saját házat nem tudok neki venni.

2023. febr. 20. 14:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát én is csak azt tudom mondani, hogy itt sok rosszat lehet a nagylányodra is mondani, de ti is elég hülyén csináljátok ezt. Komolyan a mai rezsihelyzetben csak úgy fűtötök 3 üres szobát és kint kínlódtok egymás hegyén-hátán a nappaliban?? De hát miért? Ha az albérletből haza kell költözni,ott 1 hónap felmondási idő mindig van, annyi idő alatt csak vissza tudtok rendeződni. Az meg, hogy nem tudod lekezelni a saját lányodat, elképesztő. Es te szó nélkül zabáltatod a pasit is, akinek saját háza van. Teljesen hülyék vagytok, ne haragudj. A lányod azért csinálja ezt, mert megteheti. A ferjed nem a lányod apja?
2023. febr. 20. 16:04
 22/32 anonim ***** válasza:
90%
Ne csinálj magadból cselédet mond meg a lányodnak főzön takarítson és adjon többet haza és a pasi vagy elmegy a sajaját hàzába vagy alkalmazkodjon és száljon be a költségekbe,ne légy naiv se a férjed
2023. febr. 20. 16:22
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Minek vagytok a nappaliban? Ott van 3 üres szoba, szinte esélytelen, hogy hipp hopp egyik napról a másikra mindegyik gyereknek haza kell költöznie. Ha egy mégis hazamegy akkor is van még 2 szoba.

A házimunkát meg osszátok fel, a lányod egy felnőtt nő. Egyszer te egyszer ő főz, a másik takarít. Ha a pasi ott él akkor meg szálljon be a költségekbe. Ha nem akkor meg viszlát.

2023. febr. 20. 20:29
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

#21 és 23

A sztori szerint 5 a gyerek és NÉGY (!!!) az üres! :D

2023. febr. 20. 20:56
 25/32 anonim ***** válasza:
44%

Na, akkor ezt is kiírtad, aztán marad minden a régiben. Egyszerűen csak panaszkodni akartál. Én azt mondom, hogyha ilyen gyáva vagy szembeszállni velük, akkor meg is érdemled.

Azt sem értem mi a fszért kellett ennyi gyerek?

2023. febr. 20. 20:57
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

25: "Azt sem értem mi a fszért kellett ennyi gyerek?"

Én alapesetben nagyon gyerek-központú vagyok, de azt hiszem, itt azért született ennyi gyerek, hogy a férjnek és a feleségnek ne kelljen szembesülnie azzal, hogy egymással a legkevésbé sem képesek szót érteni. Az 5 gyerek évtizedeken át adott annyi feladatot, hogy ezen idejük sem volt gondolkodni.

És nem is tudatosan alakítják így az emberek, hanem csak ha valakinek a segítségével kívülről rá tudnának (=akarnának) nézni erre a helyzetre, csak akkor döbbennének rá.

2023. febr. 20. 22:03
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

"A mindennapokban hazajövök a munkából főzök (mivel a párja kb 2 smbernyi kaját megeszik, el is visz a munkába, mi is eszünk hiába csinálok már 2 kg húsokat nem elég csak 2 napig maximum)"

(Mindezt úgy, hogy kettőjükre adnak rezsire, ennivalóra havi 25. ezer forintot?????)

"takarítok, és mostmár időben lefeküdni sem tudok"

Őszintén nem értem, hogy hogyan lehetett odáig eljutni, hogy mind anyagi, mint más szempontból ilyen mértékig hagyod magad kihasználni, igazságos munkamegosztás helyett beállsz cselédnek három másik felnőtt emberre robotolni napi szinten, akik közül egy még csak nem is családtag.

Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor adnék egy reális határidőt a lányoméknak, amíg nálunk maradhatnak, (egy, max. két hónap), de nem ilyen durván lehúzós, hanem anyagilag korrekt feltételekkel. És a hátralévő időben se nem vásárolnék senki másnak, se nem főznék senki másnak, kizárólag magamnak.

"A párom viszont sose áll ki mellettem a lányom valahogy mindig kimanipulálja nála, hogy én legyek a szar. A micskos anya aki ki akarja tenni a házból, mert nyugalomra vágyik"

Akkor megmutathatja holnaptól, hogy ő milyen jó fej apa: bevásárolhat, főzhet, moshat, vasalhat, takaríthat, csinálhat mindent a háztartásban, amit eddig én.

2023. febr. 20. 22:56
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Én nem is értem, hogy hogy fajulhat idáig ez a társadalom, hogy felnőtt emberek nem képesek kezelni a saját életüket és ami még elkeserítőbb, idegen emberekről az online térben kérnek segítséget.

Hogy jutottunk idáig?

Miért nem valóságos, minket, az életünket ismerő emberekhez fordulunk? Miért nem szerzünk eszközöket az élethez?

2023. febr. 21. 06:24
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
23 vagyok, akkor négy 😃. Amúgy egy évvel vagyok csak idősebb, mint a kérdező lánya. Elhiszem, hogy kényelmes otthon lenni egy gyerek szerepben, ahol semmit sem kell csinálni, de na. Egy felnőtt, dolgozó nő, akinek kapcsolata van, ráadásul lenne hova menniük lakni nem normális, hogy ott akar lakni és nem vágyik a saját kis életére, ahol nem a gyerekszobában lakik. Persze anyuci megcsinál mindent, neki semmit sem kell, nagyon fizetnie sem így él mint hal a vízben, nincs semmi más dolga. De gondolom kikamasznak, kamasznak sem volt "befogva" a házimunkába, neki teljesen természetes, hogy anyuci megcsinál mindent. Anyuka meg full mártír, inkább nyomorog a nappaliban, hogy mi van ha a 4 gyerekből valamelyiknek haza kell mennie (akkor is van még bőven üres szoba 😅), ez a probléma nem most kezdődött, már hosszú évek (évtizedek, 10en évesen már simán segíthet takarítani a gyerek meg kicsit kivenni a részét a házimunkából) óta megy, hogy anyuka majd mindent megold, akkor érzi magát fontosnak, ha kiszolgál mindenkit. Aztán csodálkozik, hogy kivan. Ott van még 3 felnőtt ember, a lánya, a férje és a lány barátja. Simán feltudnák osztani a házimunkát, még ha "klasszikus értékrend" szerint is élnek, hogy női-férfimunka. A 2 nő főz-takarít, a 2 férfi meg csinálja a kertet vagy akármit.
2023. febr. 21. 07:04
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
#28, mert nincsen működő kapcsolatrendszerük vagy mert a kapcsolatrendszerüknek sincsenek eszközeik. Mert az anyjuk/apjuk is becsicskult annak idején és ezt a mintát hozták magukkal. Nagyon sokan évek/évtizedek után jutnak el odáig, hogy ebből elég volt és nem normális ez a családi felállás. Lásd még életközepi válság. Ekkor indulnak el az eszközöket megkeresni. De ehhez, hogy végre lépjenek, legtöbbször testileg-lelkileg a gödör aljára kell kerülniük.
2023. febr. 21. 07:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!