Ha munkád miatt otthonodtól távol laksz, milyen gyakran jársz haza látogatni a szülőket?
1200 km-re élek, évi maximum 1-2 alkalom.
Ők is jöhetnek ;)
Nyilván élethelyzet, korfüggő is.
Hiába jó a kapcsolat a szülőkkel, egy idővel érthető, hogy háttérbe szorulnak, mert kialakul az ember baráti, ismerősi köre, párja, saját családja lesz.
Idővel lesz saját lakása, albérlete, otthona. Idővel már nem "haza" megy az ember, hanem leginkább csak vendégségbe.
Kialakul az életstílus, hobbik, szabadidő beosztás. És már nem az lesz a prioritás, hogy a szülőket látogassa.
Nekem mondjuk az volt mindig a bajom, hogy ha hazamentem akkor alapvető hozzáállás az volt, hogy "azért létezel, hogy segíts nekünk". És főbenjáró bűnnek számított ha nem kétkezi munkával telik a hétvége, hanem csak "döglök" a szobámban.
Pedig kollégistaként meg lakótársakkal élve néha csak arra vágytam volna, hogy egyedül lehessek.
Apám meg is mondta egyszer, amikor több hónap után hazamentem, hogy ha nem azért jöttem, hogy segítsek akkor takarodjak is el. Onnantól nem mentem haza.
Így felnőttként meg már pont leszarom az egészet, néha haza nézek, de csak jövök-megyek.
5 napot dolgozom, a hétvégémet meg szeretem magam beosztani. Nálam kialakult hogy 1 nap aktív program, kimozdulás, és 1 nap otthon pihenés úgynevezett "döglés" amikor nem megyek emberek közé.
Nekem nagyon,nagyon fura amikor hetente hazajárnak a szülőkhöz.
Kollèganőm (velem egykorú) egy órányira lakik a családhától, és szinte minden hétvégén hazamegy. És abból áll náluk ez a látogatás,hogy ott is segít háztartást vezetni. Mellette hogy lehet bírni otthon is vezetni a háztartást, az számomra rejtély.
Én 3 órányira lakom és a párom is a családjatól. Havonta vagy két havonta járunk haza. De ott sose várják el tőlünk,hogy álljunk neki takarítani főzni a szuleinknèl.
Én azért költöztem el otthonról, hogy máshol legyen az otthonom.
Nyilván nem esik le a kezem, ha el kell anyukámnál mosogatni. De nem állok neki nála mosást indítani és kipucolni a wct,vagy nem állok le neki bevásárolni és feltölteni a hűtőt. Mikor ugyan abban a városban éltem, mi T anyukám, akkor is néha lehet ott aludtam, de inkább csak felugrottam hozzá beszélgetni. Így azért minősègibb időt töltünk együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!