Ha munkád miatt otthonodtól távol laksz, milyen gyakran jársz haza látogatni a szülőket?
25 kilométerről havi 3-4 hetente.
3500 kilométerről 2 évente lessz.
Szerintem nem (csak) a távolság, de az élethelyzet is számít.
Ha felmegy a fiatal Békésből Pestre dolgozni, eleinte néhány hetente vagy akár minden héten haza fog járni, mert neki lent van az otthon, a munka csak átmeneti kényszer a messziben.
Ám ha Pesten párja lesz, összeköltöznek, stb., idővel a hazamenetel is meg fog ritkulni, mert kialakul a saját (felnőtt) élet az új helyen is.
Nem csak a munkám miatt lakok távol. Saját életem, családom van, így nekem már ez az otthonom.
Esetünkben ez Németországban van. Évi 2-3-szor megyünk családot látogatni.
Amíg Pesten (otthonról 200 km) tanultam/dolgoztam (és még családom se volt) addig kb havonta jártam haza, nem éreztem szükségét annak, hogy minden héten ott legyek.
Szerintem ezt a kérdést nem csak a földrajzi távolság határozza meg, hanem az érzelmi is.
A szüleimet (akik amúgy töbek között elváltak gyerekkoromban) akkor sem bírnám havi egy alkalomnál többször látogatni, ha a szomszédban laknának. Ha ettől gonosz vagyok és rossz gyerek, akkor az vagyok, vállalom. Nem fogok úgy tenni hazug módon, mintha hú de szeretném őket, hú de jó család lettünk volna, és a távolsággal sem szeretnék takarózni.
Ez van.
"akkor az megoldható napi ingázással, költözés nélkül."
Mert miért is evidens, hogy felnőtt, dolgozó emberként a szülőkkel élünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!