Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha munkád miatt otthonodtól...

Ha munkád miatt otthonodtól távol laksz, milyen gyakran jársz haza látogatni a szülőket?

Figyelt kérdés
Vagy ha ők mennek hozzád
2023. febr. 20. 07:28
A kérdező szavazást indított:
Hetente
Két-három hetente
Havonta vagy kéthavonta
Pár havonta vagy félévente
Csak ünnepek alkalmával (családi vagy más ünnep)
Évente
Soha
26 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora távolságra gondolsz?
2023. febr. 20. 07:42
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

25 kilométerről havi 3-4 hetente.

3500 kilométerről 2 évente lessz.

2023. febr. 20. 07:53
 3/17 A kérdező kommentje:
Azért valamennyire nagyobb távolságra. Mondjuk Békésből elkerülsz Pestre, de külföldre is lehet gondolni. Értelemszerűen távolságfüggő a dolog, nyilván ha faluból jársz egy közelebbi városba vagy megyeszékhelyre, akkor az megoldható napi ingázással, költözés nélkül.
2023. febr. 20. 07:55
 4/17 A kérdező kommentje:
Jó, azért a külföld esetén is világos, hogy Ausztráliából nem fog az ember hetente hazalátogatni, de ismerek Németországban dolgozókat. Közülük egy srác kéthetente jár haza, egyik rokonunk meg havonta. Hollandiában dolgozó ismerősünk szintén havonta egyszer jött haza.
2023. febr. 20. 08:03
 5/17 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nem (csak) a távolság, de az élethelyzet is számít.

Ha felmegy a fiatal Békésből Pestre dolgozni, eleinte néhány hetente vagy akár minden héten haza fog járni, mert neki lent van az otthon, a munka csak átmeneti kényszer a messziben.

Ám ha Pesten párja lesz, összeköltöznek, stb., idővel a hazamenetel is meg fog ritkulni, mert kialakul a saját (felnőtt) élet az új helyen is.

2023. febr. 20. 08:18
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak a munkám miatt lakok távol. Saját életem, családom van, így nekem már ez az otthonom.

Esetünkben ez Németországban van. Évi 2-3-szor megyünk családot látogatni.

Amíg Pesten (otthonról 200 km) tanultam/dolgoztam (és még családom se volt) addig kb havonta jártam haza, nem éreztem szükségét annak, hogy minden héten ott legyek.

2023. febr. 20. 08:21
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ezt a kérdést nem csak a földrajzi távolság határozza meg, hanem az érzelmi is.

A szüleimet (akik amúgy töbek között elváltak gyerekkoromban) akkor sem bírnám havi egy alkalomnál többször látogatni, ha a szomszédban laknának. Ha ettől gonosz vagyok és rossz gyerek, akkor az vagyok, vállalom. Nem fogok úgy tenni hazug módon, mintha hú de szeretném őket, hú de jó család lettünk volna, és a távolsággal sem szeretnék takarózni.

Ez van.

2023. febr. 20. 08:57
 8/17 anonim ***** válasza:
12%
Én hetente járok haza, úgy vélem sosem tudhatjuk mikor jön el az idő így ha tehetem megyek. És az hétvégente van.
2023. febr. 20. 09:05
 9/17 anonim ***** válasza:
83%

"akkor az megoldható napi ingázással, költözés nélkül."

Mert miért is evidens, hogy felnőtt, dolgozó emberként a szülőkkel élünk?

2023. febr. 20. 09:06
 10/17 A kérdező kommentje:
9-es, nem erre gondoltam, lehet rosszul fogalmaztam. Itt azt akartam mondani, hogy egyszerűbben kivitelezhető például Dunakesziről Pestre naponta buszozni, mint mondjuk Győrből Szegedre. Nem mondtam, hogy így is kell, miért ne lehetne a lakóhelytől akár 5-10 kilométerrel is odébb költözni, ha így jobb. Csak a távolságra akartam utalni. De a távolságon kívül egyéb körülmények is játszanak, ahogy már itt is írták.
2023. febr. 20. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!