A szülő számára miért fontosabb, hogy a gyereke megfeleljen az ő szánalmas elvárásainak, mint hogy boldog legyen?
Szülőségtől függetlenül is elvárom, hogy ha valakinek ostoba elvei vannak, akkor lemondjon róluk. Fel nem tudom fogni, mi a jó abban az elvben, hogy a gyereket baszogatni kell minden szar miatt. Rakjon rendet a szobájában, tanuljon, stb. És még meg is győzik magukat arról a szülők, hogy ha nem rakatnak rendet a gyerekkel, akkor majd felnőttkorában penészes falak közt fog élni, és asztmás lesz.
A tanulás elvárása meg a legtöbb proli családban kimerül annyiban, hogy ötösökkel gyere haza. Ha megírod a földrajz vaktérképet ötösre, teljesítetted a család elvárását. Az se baj, ha a Zugspitzét településnek gondolod, csak jó helyen jelöld a térképen.
A mai általános iskolák teli vannak ilyen gyerekekkel. Teljesítik a szülők akaratát, ötösöket visznek haza, majd már a középiskolai felvételin is elvéreznek, mert ott valódi tudást kérnek számon matekból is és magyarból is.
"Szülőségtől függetlenül is elvárom, hogy ha valakinek ostoba elvei vannak, akkor lemondjon róluk."
. Ja, Te most fel vagy háborodva, hogy miért nem gondolkodik úgy mindenről, mint Te. Hát, úgy k*rva nehéz.
"Fel nem tudom fogni, mi a jó abban az elvben [...] Rakjon rendet a szobájában"
. Mondjuk mert egyszerűbb port törölni, porszívózni, nem fullad a gyerek a portól?
Ha, még legalább nem ilyen evidens dolgokat hoznál fel, hanem olyat, ami tényleg hülyeség (pl. ne fesse a körmét), akkor megértenélek.
"Rakjon rendet a szobájában, tanuljon, stb."
Ez alap. A szüleid nem a csicskád. pakolj el magad után és tanulj. Szerinted mi lesz veled egy normális végzettség nélkül? Boldog leszel? Vagy attól, hogy össze-vissza dugsz?
Ja, a az általános iskolában szarul teljesító diákok meg remekelnek a gimiben, ugye? :D
""Szülőségtől függetlenül is elvárom, hogy ha valakinek ostoba elvei vannak, akkor lemondjon róluk."
kevés vagy te ahhoz, hogy bármit is elvárj az emberektől és előírd nekik, milyen elveket valljanak.
"Ja, a az általános iskolában szarul teljesító diákok meg remekelnek a gimiben, ugye?"
Ez mellébeszélés. Azt kifogásoltam, hogy az egyszerű gondolkodású szülők azt hiszik, hogy ha a gyerekük ötösökkel jönnek haza, akkor okos is. Neked erre kellene reagálnod, nem pedig a számba adni olyat, amit nem is mondtam.
Minden normális ember boldogabb a dugástól, mint attól, hogy szüljön egy gyereket, akinek egyetlen relevanciája a világon, hogy több szántóföldre van szükség az erdők kárára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!