Mit tehetek anyukám nagy elvárásaival szemben?
Biztos van már itt pár ilyen kérdés, de úgy érzem senkihez nem fordulhatok és szeretném ezt kiadni magamból.
Egész gyerekkoromban azt hallgattam otthon, hogy milyen okos vagyok, meg több is van bennem, csak lusta vagyok hozzá. Nem voltak középiskolában sem rossz eredményeim, bár kitűnő azért nem voltam.
Egyetem alatt úgy láttam anya elégedett egy-egy tárgyból a kettes eredményemmel is, de azért nem nagyon hangoztatta ismerősöknek hogy van olyan tárgy, amiből már negyedjére vizsgázom.
Idén viszont nem sikerült teljesítenem egy tárgy előfeltételét, és ezt nem fogadja el. Azt szeretné ha könyörögnék a tanárnak, hogy engedjen vizsgázni. Persze, ez lehetne megoldás, de úgy érzem ha vizsgázhatnék is, az a többi tárgyam rovására menne. Naponta beszélek anyával telefonon, és már mondtam neki hogy sajnálom de nem megy, de mindig felhozza a témát. Mindig kérdőre von hogy mikor mit csinálok és mennyit tanulok, és miért sz*rok az egészbe. Pedig ez egyáltalán nem így van, igyekszem teljesíteni minden egyéb tárgyam, egyedül ezt a tanárnak könyörgőset nem.
Úgy váltunk el legutóbb telefonon, hogy ő azt érzi hogy teher számomra és ne beszéljünk.
Nekem nagyon fáj az egész, hogy nem az a tökéletes okos lány vagyok, amilyennek ő elképzelt engem. Nem tudok megfelelni az elvárásainak, hiába mondtam neki a héten hogy 4-es meg 5-ös vizsgám is volt azóta. Azt mondta büszke, de ismét felhozta az előbb említett tárgyat.
Nem tudom mit tehetnék, nekem ő nagyon fontos, nem akarok haragban lenni vele, de így is elég stresszes ez az egész helyzet, és még otthonról is csak a nagy nyomást kapom.
Az a baj, hogy anya sem csak prédikál. 2 diplomája van, és bár nem ezen a szakon, de ő is végignyomta az egyetemet.
Azért mondja hogy sz*rok a tanulásba, mert mondtam neki, hogy nem tudok egy szigorlat mellett 5 másik vizsgára készülni, 4 is épp elég.
Mindig jót akart nekem és hálás vagyok pl azért, hogy bár nagyon nem akartam, de középiskolában erőltette a nyelvvizsgát. Már örülök hogy nem most kell vele foglalkoznom.
Egyedül ez a mostani helyzet zavar, hogy tudja hogy mindig is mennyire megviselt a vizsgaidőszak, és még ő is bosszant.
Az az édesanya aki születésed óta figyel rád az pontosan ismer benned mindent!
Volna lehetőséged,hogy magántanárhoz járj el a nehezen megtanulható tantárgy miatt?
Esetleg az anyukád tudna segíteni neked a felkészülésben?Gondolok arra,hogy ő a két diplomája mellett azt is elsajátította,célirányosan megtanulni azt ami gyötrelmet okoz! Lehetne ezzel kompenzálni a kapcsolatotokat, hiszen ti nagyon szeretitek egymást!
Abban igaza van az anyukádnak:ne dobd el az életedből azokat az éveket amit tanulásra fordítottál, ha gyereked lesz,nem biztos,hogy befejezed az iskoládat.
Szusszanj egy kicsit,utánna rögzíted magadban,hogy neked sikerülni fog az ellenséges tantárgy!
Ne keseredj el,a végzettségnek pontosan az az értéke,megdolgoztam érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!