Mikortól teher szerintetek otthon lakni szülőkkel?Mikor érzi a szülő,hogy valami nincs rendben,hogy még mindig itthon lakik?
Csak hogy a kérdésre is válaszoljak (én írtam több kommentet is arról anyaként, hogy 2 lakásos házam van)
Egy szülő akkor érzi tehernek az otthon lakó felnőtt gyerekét, ha nagyon eltér az értékrend és ha az együttlakás tele van konfliktussal.
1. nem mindegy, hogy két szobában tengődnek vagy a gyereknek van külön élettere
2. a gyerek dolgozik-e, ellátja-e a háztartás ráeső részét, főz-e a családra, vagy csak elvárja, hogy mindent alátegyenek
3. megoldja-e a máshol a szexuális életét, vagy minden jöttment egyéjszakást a család nyakára hurcol-e
Stb.
Én 21 évesen költöztem, mert nem éreztem jól magam otthon (nem szerettem, hogy gyerekként kezelnek, ha főzni akarok, azt nem lehet, takarítani kizárólag szombaton, de akkor kötelezően, stb.).
Idősebb 28 múlt, otthon él, neki megfelel, hogy nincs saját élete, saját programjai vagy barátai, csaja, mert amit az anyja mond, annak úgy kell lennie - én megbolondulnék, ha így kellene léteznem, de neki kényelmes, hogy mosnak főznek rá.
Fiatalabb öcsém is még otthon él (már dolgozik ő is) de teljesen önellátó, főz magára, a családra, eljár a barátaival, van barátnője - ő megmondta az anyjának, hogy az hogy otthol él egy dolog, segít, stb, de egyébként haygják békén.
*idősebb öcsém
*otthon - bocs, félreütök :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!