Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnád, hogy az édesanyád...

Elfogadnád, hogy az édesanyád erején felül támogasson?

Figyelt kérdés

Nővéremről van szó. Anyu most már a harmadik állását vállalja, mert hogy a tesómat és a családját segíteni kell. A férje hol dolgozik, hol nem. Van két gyereke, jelenleg ő sem dolgozik és anyu vesz nekik mindent. Ruhát a gyerekeknek, sokszor kaját. Most hívtam anyut, hogy hétvégén ebédeljen nálunk. De nem tud, mert hétvégére új munkája van, nyaralásra gyűjt. Mint kiderült tesómnak, mert L. még sosem látta a tengert.

Ezt ők persze el is fogadják. Sőt egyszer véletlenül fültanúja voltam egy beszélgetésnek, miszerint anyutól jó kölcsönkérni, mert azt nem kell megadni.

Anyuval hiába beszélek, ő úgy érzi ezzel tartozik a nővéremnek. Nagyon fiatalon szülte, nem volt még 18. Amikor tesóm 8 hónapos volt, akkor otthagyta mamáéknál és elment egy pasival. Csak akkor vette magához amikor apuval összeházasodtak. Akkor volt tesóm 10 éves. És anyu azóta is azt a kihagyott 9 -10 évet akarja törleszteni. Pedig azóta eltelt 25 év, jó anyja volt, mindent megtett érte. Apuval is miatta váltak el, amit én azóta sem tudok megbocsájtani. De anyu akkor is csak őt nézte. Most is. És már belerokkan a sok munkába, de még mindig nem elég.

2023. febr. 14. 11:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nezd, nem tudom.

A valaszom nem, HA edesanyam erejen felul akarna tamogatni.

Viszont lehet, hogy igen lenne a valaszom, ha a biologiai anyam, akit megvetek azert, amiert eldobott most penzt akarna adni. Gondolom 8 honapos koratol 10 eves koraig semmit nem koltott a tesodra. Biztos vagyok benne,hogy a tesod ugy gondolja, hogy az anyja tartozik neki. Csak igazabol nem penzzel, hanem egy olyan dologgal, amit nem lehet visszaadni.

Lehet szar embernek tartani, de nekem egy ilyen extra moslek apam van, aki soha nem torodott velem es meg azt is felhanytorgatta amikor ettem nala egy vajaskenyeret gyerekkent, hogy "odajarok zabalni". Oszinten, minden lelkiismeretfurdalas nelkul lehuznam.

Amugy osszetett szitu ez. Egyrészt anyad hibazott egy kva nagyot, masreszrol tesod minek szul ha nem tudjak eltartani. De ott van az is, hogy az egy dolog, hogy anyad elhagyta, de egy masik seb lehetett neki, amikor anyuka osszeszedte az apadat es ugy gondolta, hogy oke, mar van kedve csaladosat jatszani, mar igy beleiik a tesod a kepbe. (Az is egy kerdes, hogy mondjuk egeszseges ertekrenddel osszejon-e valaki egy olyan novel, aki lepasszolja a sajat gyereket, mert megunta.) Gondolom az sem lehetett olyan jo erzes tesodnak, hogy ti harman egy igazi csalad vagytok, verkotelekkel, o meg csak a becsuszott fattyu. Neked meg gondolom az faj, hogy anyad meg fele favorizal most. Bonyolult.

2023. febr. 15. 13:57
 22/24 A kérdező kommentje:

Én édesanyámat is megértem. Nagyon fiatal volt, amikor tesómat szülte. Sajnos mindannyian tudjuk, hogy ha idejében el merte volna mondani mamáméknak, akkor elvetette volna. De kicsúszott a határidőből. Úgy érezte, hogy tönkrement az élete és amikor megismerkedett valakivel, akivel úgy hitte hogy boldog lehet, akkor vele ment. Később meg úgy gondolta hogy jobb tesómnak a mamáéknál.

Apu beszélte rá, hogy vegyék magukhoz tesómat, de ő ezért soha nem volt hálás. Tönkretette a családunkat és most anyut is.

2023. febr. 15. 21:08
 23/24 anonim ***** válasza:
73%

Ne haragudj, kérdező, nem normális, amit a testvéred csinál, de az sem, hogy te meg anyádat mentegeted, miközben ő vágta tönkre pszichésen a saját gyereke életét.

Az nem mentség, hogy fiatal volt. Dugni tudott védekezés nélkül, utána lapítani is, mint sz*r a fűben, aztán a nagyszülőkre rásózni a gyereket, meg őt okolni az elszúrt életéért, mintha a testvéred kérte volna, hogy megszülessen...

Ne mentsd fel anyád egy olyan dolog alól, amivel tulajdonképpen tönkrevágta a nővéred gyerekkorát és lelki világát. Gondold el, ő, abban nőtt fel, hogy nem kell még a saját anyjának sem, de mit szólnál hozzá, ha anyád veled tette volna ezt? Vagy el tudod képzelni, hogy így teszel te a saját kicsi gyerekeddel, bele tudsz gondolni, ezzel mit okoznál?

Lehet, hogy neked jó anyád volt, de ez nem teszi semmissé, hogy a tesódnak meg nem. Legyen hálás... Bmeg, azért nem kell hálásnak lenni, mert az embert az anyja neveli, hát ez lenne az alap, nehogy már külön el kelljen ezt ismerni, mint valami jótéteményt. Nem kell dugni, nem kell szülni és akkor nem kell gyereket nevelni, ez ilyen egyszerű.

Mondjuk mondom, én nem is tartanám ilyen anyával a kapcsolatot, de ugye mind mások vagyunk, lehet, a testvéred azt gondolja, ő ezzel kompenzálja akkor a sz*r gyerekkorát. Ez van, most adja vissza az élet anyádnak, amit ő tett korábban, viselnie kell a következményeket, ha anno nem viselte.

Mellesleg, mint valaki itt írta, tök mindegy, mi mit gondolunk, anyád úgy érzi, neki kompenzálnia kell, a tesódnak ez megfelel, innentől kettejük dolga, nem a tiéd.

2023. febr. 15. 21:22
 24/24 anonim ***** válasza:

De ha teged hagyott volna ott, akkor nem biztos, hogy megertetted volna.

Engem anyukam kesobb szult, 30 felett, de ket nagynenem is 17-18 evesen szult meg egy unokatesom is. Megsem leptek le a 8 honapos gyerekuk mellol. Ezzel nem anyukadat szidom, csak ha az o helyzeteben latod, hogy nem fekete-feherek a dolgok, akkor a tesodnal is lasd.

2023. febr. 15. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!