Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnád, hogy az édesanyád...

Elfogadnád, hogy az édesanyád erején felül támogasson?

Figyelt kérdés

Nővéremről van szó. Anyu most már a harmadik állását vállalja, mert hogy a tesómat és a családját segíteni kell. A férje hol dolgozik, hol nem. Van két gyereke, jelenleg ő sem dolgozik és anyu vesz nekik mindent. Ruhát a gyerekeknek, sokszor kaját. Most hívtam anyut, hogy hétvégén ebédeljen nálunk. De nem tud, mert hétvégére új munkája van, nyaralásra gyűjt. Mint kiderült tesómnak, mert L. még sosem látta a tengert.

Ezt ők persze el is fogadják. Sőt egyszer véletlenül fültanúja voltam egy beszélgetésnek, miszerint anyutól jó kölcsönkérni, mert azt nem kell megadni.

Anyuval hiába beszélek, ő úgy érzi ezzel tartozik a nővéremnek. Nagyon fiatalon szülte, nem volt még 18. Amikor tesóm 8 hónapos volt, akkor otthagyta mamáéknál és elment egy pasival. Csak akkor vette magához amikor apuval összeházasodtak. Akkor volt tesóm 10 éves. És anyu azóta is azt a kihagyott 9 -10 évet akarja törleszteni. Pedig azóta eltelt 25 év, jó anyja volt, mindent megtett érte. Apuval is miatta váltak el, amit én azóta sem tudok megbocsájtani. De anyu akkor is csak őt nézte. Most is. És már belerokkan a sok munkába, de még mindig nem elég.

2023. febr. 14. 11:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
anyád is jó nagy hülye... nővérednek meg volt kitől örökölnie az anyagiasságot, ha anyuka is azt hiszi hogy pénzért lehet magának szeretet venni. hagyd őket, jó így nekik. vagy ha nagyon irigykedsz, kérj te is pénzt nyugodtan.
2023. febr. 14. 12:58
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Nem, de nekünk, önkéntes válaszadóknak ebben a kérdésben úgymond nem osztottak lapot,nem kérte ki édesanyád a véleményünk - az meg, hogy te kikérted, hát a kérdés szempontjából édesmindegy - így tehát az, hogy MI, akik itt önkéntesen, kéretlenül és ingyen válaszolunk, mit gondolunk, az a kérdésed érdemi része szempontjából teljesen mindegy.

Ahogy azt is kötve hiszem, hogy édesanyád attól, hogy - akár 100-200 - önkéntesen, ingyen, önszántából ideírjuk, hogy nem, nem fogadnánk el, attól még édesanyád fogja őt támogatni, ő meg el fogja fogadni.

2023. febr. 14. 13:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

12 vagyok, a válaszom vége az akart lenni, hogy tesód a mi - akár egyöntetű - véleményünk ellenére el fogja fogadni, anyud pedig adni fogja.

Szóval az, hogy mi erről mit gondolunk az olyan, mint a halott matematikus: (már) nem oszt, nem szoroz.

2023. febr. 14. 13:24
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy tökéletesen elcseszett család!

Áldozat benne a nővéred is, meg te is!

Még annyit: ha 8 hónapos korától 10 éves koráig nem törődött a nővéreddel anyukád, azt SOHA nem lehet helyrehozni. Ha a nagyszülők nagyon szerették nővéredet, az tompíthatta a káros hatásokat.

Nem csodálom, hogy anyukád 25 év után is törleszteni akar. De annak a kislánynak akkor kellett volna az anyja, most már nem tud mit csinálni.

2023. febr. 14. 14:22
 15/24 anonim ***** válasza:
57%

Van ilyen ismerősöm. Nem értem hogy lehet valaki ennyire idióta.

A gyereke felnőtt volt ahhoz hogy megházasodjon, szüljön. Menjen el ő, meg apjok 3 helyre dolgozni. Egy forintot nem adnék pereputtyoséknak. Küldenék egy doboz óvszert vagy egy pillanatragasztót hogy a nagylány ragassza be a lyukát. Ne csináljon gyereket, ha nem tudja eltartani őket.

2023. febr. 14. 16:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű, hogy tesód úgy érzi, jár neki kárpótlásként, amit anyátok tesz érte. Legalábbis nekem ez tűnik logikusnak. Persze nem tartom helyes felfogásnak, egyáltalán nem.

Nem pont ugyanilyen helyzet van nálunk is, de a húgomék folyamatosan pénzt kunyerálnak a szüleinktől (évi többször, százezreket), miközben amúgy tele van haraggal irántuk az elrontott gyerekkora miatt.

Mikor egyszer épp anyánkat kritizálta nekem a tarhálás után nem sokkal, szembesítettem vele, nem gondolja, hogy kicsit ellentmondásos ez, hogy szerinte a mi szüleink fú de rosszak, de azért ha pénz kell, mégis megy hozzájuk, mert arra bezzeg jók?

Egyrészt ment a hárítás, másrészt azért kicsúszott, hogy: ennyit megtehetnek. Meg hogy úgyis van miből adni.

2023. febr. 14. 16:46
 17/24 anonim ***** válasza:
78%

Anyádnak bűntudata van - ne ítéljük el; nem ismerjük az akkori életkörülményeit -, és most kompenzál. Sőt, túlkompenzál.

Nekem is van egy ismerősöm; ott hagyta a kötsög drogos pasiját (igen, az más kérdés, hogy miért szült neki..), a kisfia emiatt sokat nélkülözött. Most már jól megy az anyának és a fiúnak is a sora, de az édesanyja folyton pénzzel tömködné. (Mert ő is kompenzál)

2023. febr. 14. 16:53
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyukád úgy érzi, tartozik a nővérednek, az ellen nem tudsz mit tenni. De ha ő kérdezné, megírnám neki, hogy semmi, de semmi nem tudja visszaadni azt az időt, amit annak idején elvett kettejüktől egy pasi miatt.

Viszont ha dolgozik benne a bűntudat, orrvérzésig fog küzdeni ez ellen.

2023. febr. 14. 16:59
 19/24 anonim ***** válasza:
94%

"Küldenék egy doboz óvszert vagy egy pillanatragasztót hogy a nagylány ragassza be a lyukát. Ne csináljon gyereket, ha nem tudja eltartani őket."

Hát ez elég visszás lenne egy olyan anyától, aki maga sem tudta beragasztani a lyukát 17 évesen, sem eltartani a gyerekét.

2023. febr. 14. 17:05
 20/24 anonim válasza:
100%
Igazság szerint nem. Viszont egy anya úgy gondolkodik, hogy a gyermekén segít ott, ahol tud.
2023. febr. 14. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!