Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnád, hogy az édesanyád...

Elfogadnád, hogy az édesanyád erején felül támogasson?

Figyelt kérdés

Nővéremről van szó. Anyu most már a harmadik állását vállalja, mert hogy a tesómat és a családját segíteni kell. A férje hol dolgozik, hol nem. Van két gyereke, jelenleg ő sem dolgozik és anyu vesz nekik mindent. Ruhát a gyerekeknek, sokszor kaját. Most hívtam anyut, hogy hétvégén ebédeljen nálunk. De nem tud, mert hétvégére új munkája van, nyaralásra gyűjt. Mint kiderült tesómnak, mert L. még sosem látta a tengert.

Ezt ők persze el is fogadják. Sőt egyszer véletlenül fültanúja voltam egy beszélgetésnek, miszerint anyutól jó kölcsönkérni, mert azt nem kell megadni.

Anyuval hiába beszélek, ő úgy érzi ezzel tartozik a nővéremnek. Nagyon fiatalon szülte, nem volt még 18. Amikor tesóm 8 hónapos volt, akkor otthagyta mamáéknál és elment egy pasival. Csak akkor vette magához amikor apuval összeházasodtak. Akkor volt tesóm 10 éves. És anyu azóta is azt a kihagyott 9 -10 évet akarja törleszteni. Pedig azóta eltelt 25 év, jó anyja volt, mindent megtett érte. Apuval is miatta váltak el, amit én azóta sem tudok megbocsájtani. De anyu akkor is csak őt nézte. Most is. És már belerokkan a sok munkába, de még mindig nem elég.

2023. febr. 14. 11:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem. De mindegy, hogy én még 150 másik valaszado mit tenne, a tesód elfogadja. Ennyi.
2023. febr. 14. 11:36
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nem normális és undorító dolog.
2023. febr. 14. 11:37
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Én sem fogadnám el, de hát ahogy az egyes is írja, vannak ilyenek, mint a tesód.
2023. febr. 14. 11:40
 4/24 anonim ***** válasza:
84%
Lesz még időd anyuddal, mikor lerobban biztos lehetsz benn, hogy te következel. Mikor legközelebb hívod és nemet mond, nyugodtan közöld vele, többet nem zavarod, akkor ezzel vége. Hátha ezen picit elgondolkodik.
2023. febr. 14. 11:42
 5/24 anonim ***** válasza:
61%
Nem fogadnám el, de nem is tartanám a kapcsolatot egy olyan anyával, aki egy pasi miatt otthagyott.
2023. febr. 14. 11:47
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez a helyzet nem fekete-fehér, mert sajnos valószínűleg a nővéred azért használja ki az anyját, mert szerinte megérdemli, mivel kicsiként elhagyta őt, anyukádnak pedig ahogy írod is, lelkiismeret furdalása van. Ez sajnos így egy ördögi kör, viszont ami biztos, egyiküknek sem tesz jót ez a viselkedés, mert anyukád ebbe tönkre fog menni, a testvéred és a párja pedig életképtelen, lusta, parazita emberré vált már most is.
2023. febr. 14. 11:58
 7/24 anonim ***** válasza:
84%

Anyádnak nem kellett volna otthagyni a párt hónapos gyerekét, hanem nevelmie kellett volna normálisan, hogy egészséges lelkű felnőtt váljon belőle, ne ilyen.

Nem tette, ez a keresztje cserébe.

2023. febr. 14. 12:13
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2023. febr. 14. 12:22
 9/24 anonim ***** válasza:
11%

Hihetőség: ⭐

Kreativitás: ⭐⭐⭐

Részletgazdagság: ⭐⭐⭐

Tetszési index: ⭐⭐

2023. febr. 14. 12:32
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy furdalja a lelkiismeret, teljesen érthető. Az viszont nem, hogy a fiatalkori hibáját miért tetézi. Sokat nem tudsz tenni, remélem, legalább apuddal jó a kapcsolatod.
2023. febr. 14. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!