Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jelenlegi helyzetemben mondaná...

Jelenlegi helyzetemben mondanátok véleményt?

Figyelt kérdés

Vállalom,hogy nem tudom mi lenne a jó megoldás ezért fordulok az oldalhoz hàtha érkezik pár segitő válasz.

Négy gyermekem van,a legidősebb lányom 18 éves.

Sajnos a viszonyunk nem felhőtlen.

Tavaly lett egy barátja akivel eget rengető szerelem volt,majd elköltözött,ott hagyta az iskolát.

Akkor próbáltam minden követ megmozgatni hogy járjon mèg suliba de hajthatalan volt,és dolgozni akart.Sokszoros hazugság után feladtam ,ha ezt akarja.

Na most a barátjával szakitott ,se munkája semmi,az albérletet ahol éltek természetesen fizetni nem tudja.

Hazaköltözött,ezzel nem is lenne gond,de nem tud(nem is tudott,ez korábban is sokszor probléma volt)alkalmazkodni.

A férjem hajnalba kel,a lányaim korán kelnek iskolába készülve,és van egy 15 hónapos kisfiam akit folyton felkelt az éjszakai mászkálás/telefonálás/csapkodással.

(Egyébként is rossz alvó gyerek)

Ha szólok neki flegmázik vagy rám csapja az ajtót,dolgozni nem igen akar,nem nagyon töri magát munka miatt.Plussz állandóan uszít az apjával.

Neki nem a férjem az édesapja,az exemmel nem tudunk szót érteni ő okoskodik hogy nekem ez a kötelességem,persze hozzá nem tud menni mert a szülői házban él ő is a testvéreivel így oda nem mehet.

A lányom Alszik 11-12 ig semmit nem csinál persze nem fárad el így nyilván éjjel dajdajozik mikor mi aludnánk.

Nagyon problèmás de mit lehet tenni?

Utcára nem tehetem,de ez nonszensz hogy ezt tűrni kell igazából mindennap.

Minap azt vágta a fejemhez hogy ô is a gyerekem neki itt ugyanugy helye van mint a többieknek.

Már többször kértem hogy próbáljon alkalmazkodni de nem sikerül neki és folyton konfliktus van ebből.

Marhára azt hiszi hogy övé a világ és mindenkinél mindent jobban tud.

2023. febr. 14. 10:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
90%
Valóban kihasználja a gyengeségedet. Ha másképp nem megy, rakd ki a szűrét és cseréltess zárat. Nagykorú ember, nem vagy köteles megtűrni őt az otthonodban.
2023. febr. 14. 19:28
 22/45 anonim ***** válasza:
92%
Megmondanám neki,ha volt olyan hülye,hogy otthagyta a sulit egy kapcsolat miatt (ez egy hatalmas hiba volt) akkor szépen elmegy dolgozni 2 héten belül bárhová és alkalmazkodik a családhoz vagy mehet amerre akar.Ma már tényleg bármelyik gyárba elmehet 3 műszakban dolgozni szóval az nem lehet kifogás,hogy nincsen munka vagy nem megfelelő számára.Erre akkor is gondolni kellett volna amikor a sulit passzolta.Az meg,hogy őt is el kell tartani,mert a gyereked egy bizonyos pontig oké,de ő otthon pihen és várja a csodát úgy,hogy simán mehetne dolgozni míg egy 13 éves nem.
2023. febr. 14. 22:32
 23/45 anonim ***** válasza:
91%
Komolyan érdekel, aki lepontozta a 22.32-es kommentet (nem én írtam), annak mi nem tetszett benne, mit nem tart jogosnak a leírtakból?
2023. febr. 15. 08:57
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Mintha anyám írta volna le ezt a kérdést.

Annyi, hogy a hugom nem költözött el otthonról, hanem egy rossz társasagba keveredett 16évesen.

18éves korára elfajult addig a helyzet, hogy a sulit otthagyta, a szobájából áradt a bűz, lopott a családtól, se suli, se munka, de még csak egy elmosogatas sem.

Inni ivott, az 1000%. Szerintem drogozott is, bár ezt rajtam kívül mindenki tagadta a családban.

Lett kérve szépen, lett kérve csúnyán. Mig végül nevelőapam (az apja) összecsomagolta a cuccait, elvette a kulcsát majd kitette a lakásból.

Ennek 6 éve. Azóta kiköltözött németbe, millió felett keres, lett 2 szakmája, saját autó, saját ház (az itthon magyarba).

Ezt mind önerőből, segítség nélkül

Neki nagyon jót tett, hogy ki lett téve.

2023. febr. 15. 09:10
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem érdekelne, hogy a gyerekem, hogyha élősködő lusta here, akkor kapna egy hónapot, hogy változtasson. Ha nem, mehetne a háztól. Így járt, az ő döntése volt.
2023. febr. 15. 09:17
 26/45 A kérdező kommentje:

Arra jutottam,hogy valóban ultimátumot adtam neki tehát egy hónapot kapott hogy legyen állása.Azután tényleg ki fogom tenni bármennyire is fájni fog.

Ma pl 10.30-ra kellenne mennie állásinterjúra(amit itt tegnap nagy mellénnyel mesélt) de még mindig alszik.😀

Viszont megállom hogy ne szóljak hisz tartom a szavam a megadott időpontig.

2023. febr. 16. 09:15
 27/45 anonim ***** válasza:
93%
Mindenképpen szólj neki arról, hogy látod, szándékosan nem úgy intézi a napját, ahogy kellene, mivel nyilvánvalóan nem így kellene felkészülni egy állásinterjúra. Ezzel azt demonstrálja feléd, hogy nem vesz téged komolyan, nem hiszi el, hogy kirakod, ha letelik az 1 hónap, tehát teljesen mindegy, mit beszélsz, nem hiszi el, ezért kell nyomatékosítani az elhangzottakat. Nem veszekedj, ne kiabálj, próbáld elővenni a leghiggadtabb énedet és úgy szólj neki erről.
2023. febr. 16. 09:26
 28/45 A kérdező kommentje:

Pedig kifogom tenni ezt eldöntöttem.

Tegnap higgadtan minden szabàlyt lefektettem,nem fogom mindennap a számat tépni.

Lehet hogy nem veszi komolyan,de én eldöntöttem hogy megteszem.

2023. febr. 16. 09:31
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kell igen, ügyes vagy! Tarts ki magad mellett, ne hagyd, hogy túlnőjön rajtad és a családodon a lányod.
2023. febr. 16. 09:34
 30/45 anonim ***** válasza:
23%
Mi épp modelleket keresünk az új stúdiónkba... :'D
2023. febr. 16. 10:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!