Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnátok erről véleményt mondani?

Tudnátok erről véleményt mondani?

Figyelt kérdés
A lányom 13 éves, és a nyár óta Mäneskin nevű olasz banda zenéit hallgatja. Nekem is tetszenek a zenéik 38éves létemre, ma rákerestem erre a bandára és kicsit kirívóan öltözködnek, az egyik tag mintha megrekedt volna a 70es években, a dobos úgy néz ki mint egy indián, a gitáros csajszi sok képen meztelen felsőtestel van lefotózva leragasztott mellbimbóval, az énekes meg női ruhákat hord. Nincs bajom a homoszexualitással, igazából azt nem tudom hogy ez a banda valóe egy 13 évesnek. A mai fiatalok korán érnek, múlt héten piercinget akart a lányom és megsértődött mert megtiltottam neki. Nem egy egyszerű orrpc-t hanem át akarta lövetni az orrsörényét egy karikával, persze hogy nem tetszett. Félek hogy dohányozni fog. Ezeket most nem a zenekar miatt írom, csak félek.
2022. okt. 7. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
93%

Mi a kérdés?

A tinik lázadnak, hetente változik az ízlésük, szeretik a minél polgárpukkasztóbb dolgokat.

2022. okt. 7. 16:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Maneskin... A fiatalok sokszor valami kiakasztó aktuális népszerű zenét szeretnek, semmi gond nincs ezzel. Nem trágár, ha pedig kitartó, lehet motiválni fogja, hogy megtanuljon olaszul. Az pedig sose rossz. :D

A dohányzás nem tudom, hogy jön ide.

A septumra gondolsz pc alatt? Az a legpraktikusabb testékszer, ami az arcon lehet. Ha megunja kiveszi, helye nem látszik úgysem, mert mind két vége az orrlyukban van, ha pedig patkós van bent, simán be lehet fordítani, ha olyan helyre kell menni. Jó, 13 évesen korai, de mondhattad volna neki, hogy majd középsuliba, ha nem tiltja az ottani házirend. Inkább, minthogy varrótűvel szurkálja az osztálytárs a sulimosdóban, mint a volt osztálytársaimnál, akiknek nem engedték.

2022. okt. 7. 16:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hàt, tiltással már úgysem mész semmire…
2022. okt. 7. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az együttes miatt ne aggódj.

A dohányzás meg, hát egy függőség. Egy rossz megküzdés. Taníts neki jó megküzdési módokat, (hogyan küzdje le, ha szorong, a stresszt, hogy kell gyászolni, elengedni valamit - ezeket kevesen tanítják meg a gyerekeiknek, fogalmam sincs hogy lehet amúgy tanítani ezeket) s akkor tán kevésbé lesz rá szüksége.

Egy ismerősöm rajtakapta a lányait, hogy titokban rágyújtottak. Ekkor leült velük és együtt elszívtak egy-egy cigit. Onnantól a titok varázs elpárolgott.

49 f gyerektelen

2022. okt. 7. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi vele a gond? Tisztára mint 40 éve mikor a rock ellen ment a nagy keresztesháború, hogy az hozza el a világvégét.
2022. okt. 7. 16:41
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A Maneskin miatt ne aggódj. A piercinget nem engedném őszintén én sem 13 évesen, de nem tiltanám el tőle, hanem megbeszélnénk, hogy 14 éves korában, vagy amikor gimnáziumba megy, csináltatunk. (Addig még van idő, lehet meggondolja magát, vagy ciki lesz, de persze ezeket ne említsd neki, mert akkor a bizalom, amit megadsz neki, azonnal elszáll.)

Én is voltam fiatal, anyám nekem se engedte, átszúrtam magamnak (bár én a fülemet). Ha azt mondta volna nekem, hogy oké, rendben, akkor legyen egy belátható időpont/életkor/életszakasz, amikor ő beleegyezik, nem szúrtam volna át, mert láttam volna, hogy megérti, hogy ez nekem tetszik, nekem kell.

2022. okt. 7. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!