Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pária az ember, ha 32 évesen...

Pária az ember, ha 32 évesen a szüleivel él egy fedél alatt?

Figyelt kérdés
Anyagilag szűkösek a körülmények.
2023. febr. 12. 07:41
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! A balatonos meg a kínai főbérlős történetek borzasztóak.

19-es jobbulást! Én azt érzem a válaszodon, hogy már reflexből magyarázkodsz, hogy eü. okokból vagy otthon, utalva arra, hogy ez átmeneti, aztán, hogy van párod, csak most nem itt él, szóval senki se gondolja, hogy párkapcsolat nélküli selejt vagy.

Pont ezt tapasztalatom, hogy magyarázkodnia kell az embernek, nyomós indok kell hozzá, hogy ne nézzék le, ne sajnálják le, ha 30 felett (de inkább 25) otthon él.

2023. febr. 12. 12:37
 22/48 anonim ***** válasza:
76%

Jó sok "pária" van kishazánkban amit majd látni is lehet ha majd nyilvánosságra hozzák tavasszal a 2022-es népszámlálási eredményeket. Akkor majd látni fogod hogy hány fiatal lakik otthon kényszerűségből!

KSH 2019-es adatok szerint:

"A jelentés szerint 2019-ben a 18–34 éves magyarok 62 százaléka még nem hagyta el a szülői házat, szemben a 2005. évi 50 százalékkal."

[link]

2023. febr. 12. 12:44
 23/48 A kérdező kommentje:
22-es, köszi a statisztikát, nagyon érdekes. Kíváncsi leszek az új eredményekre. Lakhatási válság van, csak ezt nem szeretik hangoztatni. Nem csak itthon, a fejlett országok nagyvárosaiban is.
2023. febr. 12. 12:51
 24/48 anonim ***** válasza:
73%

"Külön kell venni azt, hogy valakit lenéznek valami miatt, illetve nem jönnének össze vele. Ezért mások a válaszok felnőtt kapcsolatokban."

Az ilyenek gyűlölettel vetik rá magukat azokra akik "még otthon élnek" és elkezdik gúnyosan: "olyan kiábrándító, hogy nagyszobában a mutterék nézik a tévét, ti meg a kisszobába mehettek d..gni" stb.

2023. febr. 12. 12:53
 25/48 anonim ***** válasza:
89%
Csak rá és a családjára tartozik, másnak nincs hozzá köze.
2023. febr. 12. 13:14
 26/48 anonim ***** válasza:
35%
neked kell tudnod. nekem nem kéne olyan férfi aki a mamahotelben él, de ha neked nem célod a párkapcsolat akkor nincs ezzel gond.
2023. febr. 12. 13:28
 27/48 anonim ***** válasza:
83%

"Az ilyenek gyűlölettel vetik rá magukat azokra akik "még otthon élnek"

Nem jönnék olyannal össze, aki otthon él, vagy gyereke van, vagy évi 3-szor neki indul az Annapurnának, de nem gyűlölöm őket. Leírják a véleményüket.

Nem szoktam gondolatban elmenni a dugásig, engem az is zavar, ha nyakig felöltözve olyannal kell egy légtérben lennem, akivel nem akarok.

2023. febr. 12. 14:15
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, hogy - vagy segítséggel vagy önállóan - meg tudtad teremteni hogy saját ingatlanod legyen.
2023. febr. 12. 19:09
 29/48 anonim ***** válasza:
21%
Nekem a nővérem otthon lakik jelenleg 31 éves. Én már régen leléptem. Havi 30-at fizet (MAI ÁRAK MELLETT), nem főz, nem mos és nem takarít. A pasija pedig minden eggyes nap feljár és az is ott eszik/iszik. Tehát 2 db 30 évest szerencsétlen szüleim tartanak el havi 30-ból. Na ez szerintem gáz, nem is kicsit. Arról nem is beszélve, hogy a szüleim belehalnak szinte a munkába anyám meg viszi a háztartást mert egy tányért nem tudnak maguk után elmosni. Tőlem kérnek kölcsön néha... Nagyon kivagyok az ilyeneken akadva.
2023. febr. 12. 21:28
 30/48 anonim ***** válasza:
0%
Egyes*
2023. febr. 12. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!