Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy 32 évesen ne...

Mit tegyek, hogy 32 évesen ne anyám mondja meg mit vegyek fel?

Figyelt kérdés
Akármi van, mindig beleszól. Ne azt a kabátot vegyem, hideg van. Miért nincs melegebb bakancsom, ez nem jó ilyenkor. Stb.
2023. febr. 7. 08:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
30%
*fontold
2023. febr. 7. 10:56
 22/34 anonim ***** válasza:
28%

20-as, nekem ez a “határmeghúzás” tetszik, hogy 16 évesen kellett volna. Ja, aki úgy nőtt fel kisgyerek korától kezdve, hogy mindent megszabtak neki, majd pont képes lesz rá.. látszik, hogy fingjuk nincs arról, milyen egy nem normális családban felnőni.

Én sokaktól (de még pszichológiai könyvekben is) azt kaptam meg, hogy “meg kell beszélni”.

Nálunk ilyen nem létezett, hogy bármit is megbeszélni. Azt se, hogy mi volt a suliban, nemhogy mélyebb dolgokat.

Múltkor új ismerős megkérdezte, milyen volt anyám kapcsolata apámmal (aki 79-ben meghalt). Mondom, nem tudom, meghalt 3.5 éves koromban. Mire a lány döbbenten: de hát anyukád nem mesélt róla?

Nem. Ilyen nálunk nem létezett.

Ezt nem fogja fel az, aki nem így nő fel.

2023. febr. 7. 11:15
 23/34 anonim ***** válasza:
67%
Fogadd meg a tanácsát, ne ficánkolj és hagyd, hogy bekösse a cipődet
2023. febr. 7. 11:16
 24/34 anonim ***** válasza:
68%

"Azért arra kíváncsi lennék, hogy az előttem elköltözést tanácsolóknak van-e megtakarításuk"

Van megtakarításom, saját lakásban 💁‍♀️ nem tudom mondjuk, hogy ez hogy kapcsolódik ahhoz, hogy fel kéne nőni. Szerinted ok, ha 32 éves felnőtt anyuka melletti szobában lakik, főleg ilyen helyzetben, ahol anyuka azt is meg akarja szabni mikor mehetsz szrni?

2023. febr. 7. 11:48
 25/34 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom honnan veszitek, hogy a kérdező az anyjával él :D

Nekem a nagymamám ilyen, pedig évente talán 3szor találkozunk. Mondjuk én elengedem a fülem mellett az ilyesmit :D

2023. febr. 7. 11:59
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mondtam én is, anyámmal találkoztam max évente egyszer, s akkor szólt (volna) bele. Nem kell ahhoz otthon lakni.
2023. febr. 7. 12:12
 27/34 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem otthon lakik akkor mi a probléma?

-vedd fel a melegebb kabátodat.

- azt vettem.

Majd telefon letesz, és felveszed amit akarsz...

2023. febr. 7. 13:35
 28/34 anonim ***** válasza:
96%
A probléma az, hogy az ember találkozik a szülővel, s az akkor is beleszólna.
2023. febr. 7. 13:56
 29/34 anonim ***** válasza:
69%
Erre meg ugyanez a válasz, mint eddig. Határmeghúzás, leszoktatás, kilépés a gyerekszerepből. Nem kell félni a mamával való konfrontációtól...
2023. febr. 7. 13:59
 30/34 anonim ***** válasza:
75%

Aha. Ahogy azt a Móricka elképzeli.

Látszik, hogy nem voltál ilyen helyzetben.

Anyám: ne ezt a ruhát vedd fel (felnőttként, 10 éve külföldön, az évi egyszeri hazalátogatáskor)

Én: de ezt veszem fel

Anyám: de ne, túl (akármi)

Én: akkor is ezt veszem fel

Ezután meghallgatok egy hosszas litániát arról, hogy de miért ezt a ruhát vettem fel, és hogy én miért nem hallgatok rá, blablablabla.

Tudod, milyen unalmas?

És nem, az ilyeneket nem lehet lelőni, akárhányszor próbálkozol, akárhány éves vagy, akármilyen messze, s rég nem ott laksz.

2023. febr. 7. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!