Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vannak itt olyan szülők,...

Vannak itt olyan szülők, akiknek drogos a gyerekük? Hogyan birkoztok meg a helyzettel?

Figyelt kérdés
2023. febr. 2. 08:02
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
24%

39 - es vagyok: Hiába pontoztatok le, ez így megy! Tény, hogy aki nem akar drogozni - mint én sem - annak ingyen sem kell, hiába ugrál a díler körülötte! Eleve nem is kerül az épeszű ember olyan társaságba, ahol drogosok vannak!

Rengeteg dokumentumfilm van a drogfüggőséggel kapcsolatban, ahol valódi egykori drogfüggők mesélik el, hogyan lettek függők.

Jó dolog a Netflix! Nem csak az amcsi tucatsorozatok előtt kéne lógni! Ott is van rengeteg témába vágó sorozat!

2023. febr. 2. 20:47
 42/50 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ebben én sem értem mi a hihetetlen. Volt, hogy engem is kínáltak ismerősi körben ilyesmivel, annyit mondtam rá, hogy figyelj, ez nekem már túl sok, nem fér bele. Ennyi volt a megoldás a dologra. Lehet rászoktam volna, az is lehet, hogy nem, de nekem simán nem érte meg a kockázatot.
2023. febr. 2. 20:52
 43/50 anonim ***** válasza:
61%

#41 "39 - es vagyok: Hiába pontoztatok le, ez így megy! Tény, hogy aki nem akar drogozni - mint én sem - annak ingyen sem kell"

Én meg a 40-es vagyok és pontosan ezért pontoztalak le, mert saját tapasztalat híján fingod sincs arról, hogy ez hogyan történik. Ez, amit ideírtál kábé ugyanaz a duma, amit még 25 évvel ezelőtt mondtak az általános iskolás felvilágosító órán (és félek, azóta is ugyanaz a szöveg). Ezért is hoztam kontrázásként a ballonkabátos cukrosbácsit, mert ez ugyanakkora, valóságtól elrugaszkodott f.szság.

2023. febr. 2. 20:59
 44/50 anonim ***** válasza:
66%

Én kérek elnézést, hogy nem vagyok - és nem is voltam sosem drogfüggő... Most szörnyen kínosan érzem magam emiatt...😑🙄 Több eszem volt mindig is annál, hogy drogozzak!

Egyébként, én sem az ujjamból szoptam ki ezeket! Sajnos, ismeretségi körömben volt súlyos drogfüggő nem is egy és tőlük tudom, mi hogy megy...

Lehet itt lepontozgatni, pont nem érdekel... Fáj az igazság, tudom...☺️

2023. febr. 2. 21:07
 45/50 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg kokaint szív és függő is akkor az tényleg nagyon drága mulatság.Minéo hamarabb küld el terápiára esetleg elvonóra,mert ez tényleg tönkreteszi a családot és önmagát is.Ne hidd el,hogyha függő akkor egyik napról a másikra leszokik hiszen a cigi függők se tudják ezt megcsinálni és azért a cigi nem ad akkora löketet,mint a kokó.Figyelj arra,hogy nehogy elvigyen valamit a lakásból,nézd,hogy mutat-e tüneteket amiből rá lehet jönni,hogy újra csinálja.

Kitartást!

2023. febr. 2. 21:57
 46/50 anonim ***** válasza:
100%
En nem szulo vagyok viszont leirom, hogy kb minden mind1... Majd akkor all le, ha le akar. De nem akar.. Lehet h felismeri h gond van, erti es tudja h abba kell hagynia, de 5p mulva.. ugyanugy tolja tovabb. Van aki egyutt tud elni vele 🤷 bar a kola pont a legdragabb es brutal penzek kellenek idovel ra.
2023. febr. 2. 22:08
 47/50 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs, viszont egy barátom tesója (40 körül van most) volt. A történet hasonló, bár erőszakos sosem volt. Külföldön dolgozott, és amíg nem ivott, nem is volt baj. Aztán elkezdett inni, kirúgták, nem volt pénze, nem tudott dolgozni. Volt elvonón, talán sitten is, semmi. Amikor eltűnt otthonról 200.000 Ft, akkor a nagybátyja vette kezelésbe, (az apja nem foglalkozott vele, elváltak) ennek már legalább 15 éve, elsőkörben megverte, bezárta a házba, és megígérte, hogy ha mégegyszer lopni mer, eltöri a kezét. Béke is volt pár hétig, feloldották a "háziőrizetet" majd eltűnt a családi arany. A második zaciba meg is lett. Újabb "kezelés" következett, fel lett ajánlva, hogy vagy rendőrség, vagy ez, és ledolgozza. Utóbbit választotta. Arra emlékszem, hogy napok múlva is látszott a hátán, lábán a véraláfutás. 2 hónapig dolgozott a nagybátyja építőipari cégénél, nyáron, mint segédmunkás. Talicskázás, tégla pakolás, tehát a lehető legnehezebb dolgok. Este örült, ha ágyat ért, és aludni tudott. Aztán kitanult egy szakmát, néha még megcsípte, de nem volt semmi komoly. Lett egy barátnője, akkor végleg leszokott. Most egy 5 és egy 7 éves gyerek apja, saját vállalkozása van (a nagybátyjáét viszi tovább), és tisztességesen eltartja a családját. Nem vagyok az erőszak híve, de ha akkor nem verik el istenesen, lehet, hogy azóta már nem is él. És ezt ő is elismerte, elismeri mai napig. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy nem mindenhol van egy erős férfi, aki fizikailag és mentálisan is képes hatni egy gyerekre, meg ha a gyerek totál kikészítette magát, agyon is lehet verni, akkor se fog változni. Talán valami munkatábor lenne a megoldás, ahol lekötik az idejét és erejét, míg ki nem megy a drogok hatása, és az utánuk való vágy.
2023. febr. 3. 10:35
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem csináltam vele. Próbálkoztunk elvonóval, addiktológussal, de mindig újrakezdte (eleinte ő is csak gyengébb, aztán keményebbre tért át, erőszakos volt, lopott...)

Kiraktam a lakásból, elköltöztem, az új címemet nem tudja. Nem érdekel, mi van vele, ha meghalt, az sem.

Éveket öltem bele, hogy segítsek rajta, cserébe veréssel fenyegetett, pénzt lopott... majd segít magán, ahogy tud.

2023. febr. 3. 10:40
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Amilyen sztorikat tudok:

-lány, volt elvonón, álítólag sikeresen. Előtte lopás, csalás, pénzért szex hogy legyen miből venni a cuccot. Kiköltözött külföldre, majd a vonat elé szédült úgy be volt állva.

-többen, alkalmanként ezmegaz, amúgy rendszeresen fű. Semmi bajuk ránézésre, itt meg tudnak állni. Általában vezető pozicióban vannak, kivaló szakemberek a saját területükön.

-fiú, minden létező drog. Ő maga is árul hogy legyen pénze rá.

2023. febr. 3. 14:26
 50/50 anonim ***** válasza:
67%
Volt párom. Díler volt árult szívta. 29 évesen vèreset pisil 3 leállt a szíve ciszta van a vesèjèn. Szülei 14 évesen utcára rakták azóta vagy utca vagy albèrlet.
2023. febr. 3. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!