Sok szülő miért hajszolja bele a gyerekét abba,hogy nehéz pályára menjen?
Olyanokra gondolok,akiknek a gyerekei átlagos képességűek,de a szülők azt szeretnék,hogy orvos,mérnök vagy jogász legyen vagy bármi más,amivel "jól lehet keresni".
Igen ám csak jön a pofon
1.Túl nehéz,el sem tudja végezni
2.Ha el is végzi,nem veszik fel,mert lenyomják jobbak egy állásinterjún.
Miért baj,ha gyengébb szakra megy,lehet nem fog jól keresni,de legalább lesz munkája,pl tanárként mondjuk.
"Miért baj,ha gyengébb szakra megy,lehet nem fog jól keresni,de legalább lesz munkája,pl tanárként mondjuk."
Nyilván minden szülő azt szeretné, ha a kölyke meg is élne egyedül. És azért a "jól fizetett mérnök" meg csóró tanár között van elég nagy átmenet ahol megtalálhatja a gyerek a számításait. Ha nem is lesz milliomos de nem is fog éhezni.
Megint egy proli, aki szerint az orvos, mérnök vagy jogász diploma belépő a mennyországba, a többiek meg mind éheznek.
Amúgy a "mérnök" eszméletlenül gyűjtőfogalom. Lehet faipari mérnök vagy élelmiszer-mérnök is.
A szüleim szakmunkások,én diplomás.
Látom sokan nem értik vagy nem akarják érteni mire gondolok.
Fogorvos szülők gyereke!
Hát nem tudom,ezzel az erővel mindenki a szüleit követné.
Ehhez a szakmához pl jó kézügyesség kell.
Csak példákat írtam!
De minek tanul valaki mérnöknek,ha annyit keres,mint egy tanár?
Gondolom nem akar senki direkt szívni.
Igen,ilyen is lehet.
Csak ettől a gyereknek nem lesz jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!