Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért hajszolja...

Sok szülő miért hajszolja bele a gyerekét abba,hogy nehéz pályára menjen?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok,akiknek a gyerekei átlagos képességűek,de a szülők azt szeretnék,hogy orvos,mérnök vagy jogász legyen vagy bármi más,amivel "jól lehet keresni".

Igen ám csak jön a pofon

1.Túl nehéz,el sem tudja végezni

2.Ha el is végzi,nem veszik fel,mert lenyomják jobbak egy állásinterjún.

Miért baj,ha gyengébb szakra megy,lehet nem fog jól keresni,de legalább lesz munkája,pl tanárként mondjuk.

2023. jan. 12. 19:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
10%
Mert ha a gyerek elmegy WC-pucolónak, abból nem él meg
2023. jan. 12. 19:32
 2/21 anonim ***** válasza:
60%

"Miért baj,ha gyengébb szakra megy,lehet nem fog jól keresni,de legalább lesz munkája,pl tanárként mondjuk"

Mert egész életében éhbérért fog nyomorogni, aminek semmi értelme. Nem öröm szülőként azt látni, hogy a gyereked még 35 évesen is otthon dekkol, mert nem tudja összerakni a hitel önerejére valót, hiába nem fizet albérletet, aztán majd mikor valamikor 40 éves kora előtt végre összejön neki egy 25 négyzetméteres, lefingott lyuk, akkor vakarja a fejét, hogy ebből hogy lesz családalapítás.

2023. jan. 12. 19:33
 3/21 anonim ***** válasza:
31%
Úgy gondolod, hogy "orvos,mérnök vagy jogász" pályához nem átlagos, hanem kiemelkedő képességek kellenek ill. akik ilyen pályán dolgoznak, azok kiemelkedő képességűek ? Rosszul gondolod. Ismerős orvos két tetvére vegyész ill. tanár (volt). Az egymás mellett felnövő testvérek azért látják, hogy a másik mennyit tanul. Orvos ismerősünk határozottan állította, hogy a vegyész ill. tanár testvére sokkal többet és sokkal nehezebbet tanult, mint ő. Szerinte az orvosegyetemen csak be kell seggelni az olvasottakat, nem kell gondolkodni, sem számításokat végezni. Nekem is voltak orvos kollégáim és az elmúlt 20 évben az orvosi felkészültséget is tudtam "saját bőrömön" megtapasztalni. Sok volt átlag alatti.
2023. jan. 12. 19:36
 4/21 A kérdező kommentje:

Ha nem veszik fel a szakmájában dolgozni,akkor sem jut előrébb.

Sőt elpazarol éveket.

És,akkor mi van,ha nem lesz családja?

Amúgy a saját lakást el kell felejteni,a bérlés kora jön.

Megváltozott a világ.

Ezek,hogy ház,család,autó,nyaralgatás a szocializmusban volt elérhető mindenkinek.

2023. jan. 12. 19:38
 5/21 anonim ***** válasza:
79%
És akitől bérled, annak honnan van?
2023. jan. 12. 19:41
 6/21 A kérdező kommentje:

A szocializmusban,CSOK előtt,egy ma 40+-os könnyen jutott ingatlanhoz.

Pár év külföldi munkával.

Több 40+-os ismerősöm így jutott lakáshoz.

2023. jan. 12. 19:44
 7/21 anonim ***** válasza:
60%

En mernok vagyok a hugom orvosin vegez epp. Egyikonk sem szuper kepessegu... Sot en buktam 1szer matekbol 6.-ban :-D ez nem kepesseg kerdese hanem seggeles kerdese.

Minket elejetol kezdve erre neveltek mert a szuleim es az o szuleik is orvosok voltak.

De, en pl a lanyomat aki egy eves nemfogom hajszolni. Addigra lesz olyan ertelmes hogy muveszkent nembiztos higy megel.

De aztan van okyan ember aki boldog a kis penzevel es muveszkedesevel...

Szerintem a szulok a legjobbat akarjak a gyerekuknek evvel. Csak hat sokszor a pokolba vezeto ut jo akarattal van kikovezve ugyebar.

2023. jan. 12. 19:49
 8/21 A kérdező kommentje:

Seggelni sem tud mindenki.

Azért egy orvos és biológia tanár nem ugyanazt tanulja.

És sokkal nagyobb felelősség is,nem mindenki bírja a nyomást.

Ami jobban fizet,stresszesebb is.

Az meg kifejezetten gáz,ha valaki a saját útját erőlteti a gyerekére.

2023. jan. 12. 19:59
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, hogy okosabbnak gondolják a gyereket, mint amennyire, vagy a gyerek gondolja rosszul.
2023. jan. 12. 20:06
 10/21 anonim ***** válasza:
66%

#8as... (7es vagyok).

Nem rank eroltettek hanem igy nottunk fel. Hogyha mindennap azt hallgatok gyerekkent este a vacsoranal hogy apu melyik fogat hogy huzta ki, anyu melyik gyerekkel mit csinalt a rendelojeben magadtol ez fog erdekelni.. nem bele eroltettek hanem bele neveltek. Kulonbseg...

egyebkent igazad van, seggelni nem mindenki tud. Nem ertem miert irod hogy egy orvos es biologie tanar nemugyanazt tanulja...ez logikus :-D de köszi az infot.

2023. jan. 12. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!