Szerintetek egy gyerek a családon belül hány éves kortól nyilváníthat véleményt szüleivel szemben? A véleményt milyen ponttol lehet feleselésnek nevezni?
Én a hangsúlytól és a használt kifejezésektől érzem / nem érzem szemtelenségnek, hanem objektív véleménynek a fiam vélemény nyilvánítását.
2023. jan. 12. 14:42
2/20 anonim válasza:
Véleményt kortól függetlenül akkor kellene nyilvánítani, ha kérik. Ezt viszont sajnos képtelenség a magyarokba beültetni.
"A világ a példádtól változik meg, nem a véleményedtől."
2023. jan. 12. 14:53
3/20 anonim válasza:
Adott szituációtól függ. Abba nem nyílváníthat véleményt az 5 éves, hogy hova költözzünk, vagy legyen-e kistesója, de abban hogy ő nem a kék pulcsit hanem a pirosat akarja felvenni igen, amennyiben a piros pulcsi is időjárásnak és alkalomnak megfelelő, csak nekem éppen a kék jobban tetszene.
2023. jan. 12. 15:01
4/20 anonim válasza:
Persze, hogy nyilváníthat véleményt, a stílus nem mindegy. Lázadó kamaszként sem akármilyen hangot ütöttem meg a szüleimmel szemben. Ovisként a nagyon ronda mintás kötött pulcsit pedig úgy oldottam meg, hogy beálltam a tükör elé, és azt mondtam: "ebben a pulcsiban IDEDES leszek."
2023. jan. 12. 15:05
5/20 Kései Sirató válasza:
2-es pl. a szülő azt mondja a gyereknek , hogy tegyen sapkát.
A gyerek ilyen enyhe időben nem akar tenni, mert nem fázik a feje, hiszen hosszú, dús haja van.
Nem mondhatja meg, hogy nem szeretne tenni? Mert nem kérdezték a véleményét?
Nagyon furán gondolkodsz.
Ha azt várod, hogy a véleményedet kérdezzék pl. egy közösségben, munkahelyen, bárhol, mindig a mások akarata fog érvényesülni, te meg tűröd némán.
2023. jan. 12. 15:09
6/20 anonim válasza:
A feleselés semmilyen módon nem lesz vélemény.
A vélemény az első, majd az ellenvélemény.
-Anya,ez a főzelék rossz ízű.
-Nem, ez jó ízű.
_Nem eszem meg ,rossz ízű.
-Ne feleselj!...
2023. jan. 12. 15:09
7/20 anonim válasza:
#5 Nem vagyok benne biztos, hogy értelek, de az általad vázolt példában szerintem a gyerekre akkor is ráadom a sapkát, ha bömbölni kezd, és nem érdekel, hogy ellenpéldaként rajtam nincsen sapka.
2023. jan. 12. 15:10
8/20 Kései Sirató válasza:
A gyerek lehet 14 éves is, aki nem kezd bömbölni. Ráadod a sapkát ilyen időben, ha dús a haja?
2023. jan. 12. 15:11
9/20 anonim válasza:
A feleselés nem azonos a véleménynyilvánítással. Úgyhogy mi a kérdés? Mert nem ugyanaz az "én ezt gondolom erről, és ezért" ,meg az ellenkezek, mert csak, és hisztizek...
2023. jan. 12. 15:13
10/20 anonim válasza:
#8 Amikor én 14 éves voltam, simán megálltam az utcasarkon a biciklimmel, levettem a sapkát, begyűrtem a kabátzsebembe, aztán hazafele a sarkon megint felvettem. Kivéve, ha úszni voltunk, mert ott hideg és kevés volt a hajszárító, és beírást kaptunk a tanártól, ha kb. csontszárazra törlés után nem volt rajtunk a sapka. Amúgy pont azért adod rá a sapkát, hogy dús is maradjon a haja.
14 évesre nem adnám rá a sapkát, mert úgyis kijátszik, ha ki akar. Viszont ha a 14 éves elkezdene bömbölni, ott azért inkább azon kéne elgondolkodni, mit rontott el az ember az elmúlt 14 évben...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!