Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám meghalt. Értelmetlennek...

Apám meghalt. Értelmetlennek érzem az életet?

Figyelt kérdés
Mindennapi dolgokat. Nehéz munkába menni. Tegnap este halt meg. Ma kell intézni a temetést. Mi ilyenkor a teendö és szerintetek mennyi idő múlva kapunk temetésre időpontot? Minél hamarabb lenne jó.
2023. jan. 11. 05:34
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
92%
Őszinte részvétem
2023. jan. 11. 10:02
 12/27 anonim ***** válasza:
94%

Részvétem! Az én édesapám is elhunyt, nagyon jó volt a kapcsolatunk.

Sajnos a szervezésnél nem tudtam ott lenni, édesanyám intézte. Őt elkísérte a legjobb barátnője - ő tartotta benne a lelket, nagyon sokat segített.

A temetést nem mi intéztük (az anyja ragaszkodott hozzá, mi a hamvasztást, urnát, búcsúztatást intéztük) így azzal sajnos nem tudok segíteni. Hívj fel egy temetkezési vállalatot, nagyon segítőkészek, és minden kérdésre tudnak válaszolni.

2023. jan. 11. 10:21
 13/27 anonim válasza:
83%

Kedves kérdező. Őszinte részvétem. Az én édesapám 2 éve hunyt el, 21 éves voltam. Teljesen váratlanul. Bár átmentem én is a gyászon és megyek át a mai napig, nem tudom, te mit érzel. Minden gyász más és más, nagyon sok mindentől függ.

Nálam az egyetlen dolog, ami bevált, hogy minden napra betablaztam magam. Irtam 5-6 dolgot, amit aznap meg kellett csinálnom és mindennap volt egy fel óra, amikor a negatív erzeseimmel foglalkoztam. Engem csak ez tartott meg attól, hogy belefulladjak.

Sok sikert és sok erőt kívánok!

2023. jan. 11. 10:21
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
Ilyenkor jár szabadság, vedd ki!
2023. jan. 11. 11:27
 15/27 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk vidéken körülbelül 1 hét múlva már eltemetik a halottat, ha hamvasztást ker az illető.

Sajnos, van benne "rutinom", mert minden szülőm - és nagyszülőn elhunyt egymás után a közelmúltban...

Kiheverni nem lehet, maximum elfogadni!

Körülbelül 2 év volt nekem, miew nagyjából rendbejöttem és nem az öngyilkosságon járt az eszem...

A mama ment el legutoljára lassan 3 éve. Ő viselt meg a legjobban!

Gyakran van a mai napig, hogy sírok, amikor magam vagyok otthon.

2023. jan. 11. 12:33
 16/27 anonim ***** válasza:
74%
Vagyis, nem túl gyakran, de havonta kétszer körülbelül rám jön a sírhatnék.
2023. jan. 11. 12:33
 17/27 anonim ***** válasza:
54%

A gyászfolyamatról pár írás:

[link]

[link]

[link]

2023. jan. 11. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
87%
Önkormányzatnál lehet kérni temetési segélyt, pár tízezer forint, de az is valami.
2023. jan. 11. 12:51
 19/27 anonim ***** válasza:
85%

Még valami, tudom, hogy nagyon rossz ezzel foglalkozni, de ha anyukádnak közös bankszámlája van vele, akkor a következő napokban igyekezzen minél több pénzt levenni róla. A bank, amint tudomást szerez a halálesetről, azonnal zárolja az elhunyt bankszámláját; házastársak közös bankszámláján elvileg csak azt a felét, ami az övé, de pl. ha ő kötötte le a lekötött pénzeket netbankban, azt nem tudja feloldani a másik tulajdonos – de még a banki ügyintéző se! –, meg kell várni, amíg lejár. Lekötetlen pénznek elvileg csak a felét zárolják, de lekötetlenül kevesen tárolnak több összeget, és az úgyis elmegy a temetésre. A többihez csak a hagyatéki után fértek hozzá, ami alapesetben is fél év. Ha az államkincstári számla az ő nevén volt, akkor ahhoz is. A bank jelenteni fogja az intézkedő közjegyző felé, ha levettek a számláról pénzt a halál után, de elég rábólintani, hogy tudtok róla.

Tudom, hogy ezzel rossz foglalkozni, de kb. mindenki szívott vele, akit ismerek.

2023. jan. 11. 19:18
 20/27 anonim ***** válasza:
73%

#19 +1

Mi úgy voltunk vele, hogy kisebb gondunk is nagyobb az ügyintézéssel.

A bank meg jól megszívatott.

2023. jan. 11. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!