Apám meghalt. Értelmetlennek érzem az életet?
Részvétem! Az én édesapám is elhunyt, nagyon jó volt a kapcsolatunk.
Sajnos a szervezésnél nem tudtam ott lenni, édesanyám intézte. Őt elkísérte a legjobb barátnője - ő tartotta benne a lelket, nagyon sokat segített.
A temetést nem mi intéztük (az anyja ragaszkodott hozzá, mi a hamvasztást, urnát, búcsúztatást intéztük) így azzal sajnos nem tudok segíteni. Hívj fel egy temetkezési vállalatot, nagyon segítőkészek, és minden kérdésre tudnak válaszolni.
Kedves kérdező. Őszinte részvétem. Az én édesapám 2 éve hunyt el, 21 éves voltam. Teljesen váratlanul. Bár átmentem én is a gyászon és megyek át a mai napig, nem tudom, te mit érzel. Minden gyász más és más, nagyon sok mindentől függ.
Nálam az egyetlen dolog, ami bevált, hogy minden napra betablaztam magam. Irtam 5-6 dolgot, amit aznap meg kellett csinálnom és mindennap volt egy fel óra, amikor a negatív erzeseimmel foglalkoztam. Engem csak ez tartott meg attól, hogy belefulladjak.
Sok sikert és sok erőt kívánok!
Nálunk vidéken körülbelül 1 hét múlva már eltemetik a halottat, ha hamvasztást ker az illető.
Sajnos, van benne "rutinom", mert minden szülőm - és nagyszülőn elhunyt egymás után a közelmúltban...
Kiheverni nem lehet, maximum elfogadni!
Körülbelül 2 év volt nekem, miew nagyjából rendbejöttem és nem az öngyilkosságon járt az eszem...
A mama ment el legutoljára lassan 3 éve. Ő viselt meg a legjobban!
Gyakran van a mai napig, hogy sírok, amikor magam vagyok otthon.
Még valami, tudom, hogy nagyon rossz ezzel foglalkozni, de ha anyukádnak közös bankszámlája van vele, akkor a következő napokban igyekezzen minél több pénzt levenni róla. A bank, amint tudomást szerez a halálesetről, azonnal zárolja az elhunyt bankszámláját; házastársak közös bankszámláján elvileg csak azt a felét, ami az övé, de pl. ha ő kötötte le a lekötött pénzeket netbankban, azt nem tudja feloldani a másik tulajdonos – de még a banki ügyintéző se! –, meg kell várni, amíg lejár. Lekötetlen pénznek elvileg csak a felét zárolják, de lekötetlenül kevesen tárolnak több összeget, és az úgyis elmegy a temetésre. A többihez csak a hagyatéki után fértek hozzá, ami alapesetben is fél év. Ha az államkincstári számla az ő nevén volt, akkor ahhoz is. A bank jelenteni fogja az intézkedő közjegyző felé, ha levettek a számláról pénzt a halál után, de elég rábólintani, hogy tudtok róla.
Tudom, hogy ezzel rossz foglalkozni, de kb. mindenki szívott vele, akit ismerek.
#19 +1
Mi úgy voltunk vele, hogy kisebb gondunk is nagyobb az ügyintézéssel.
A bank meg jól megszívatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!