Egy teljesen értelmetlen dolog miatt idegesek a szüleim egy jó ideje, hogyan győzzem meg őket, hogy baromság az egész?!
nálam az ész érvek nem hatottak, így durvább módszerek kellettek
megmondtam nekik, hogy nekik lesz jobb ha nem visznek, mert botrányosan fogok viselkedni
hát nem hitték el, én meg betartottam
kb 10 perc után mehettem haza, vmi szentfazék megállapította hogy én vagyok a sátán :D
anyáméknak úgy égett a pofája, hogy öröm volt nézni, soha többet nem kellett mennem :D
mondjuk utána elég durcik voltak :D
Meggyőzni sajnos nem lehet őket. Az ember ilyen, hogy a saját értékrendjét tanítja a gyerekének, és rácsodálkozik, ha a gyerek nem azonosul vele. Mondd el nekik, hogy tiszteletben tartod az ő hitüket, vallásukat, de Te egy különálló személyiség vagy, és ők is tartsák tiszteletben, hogy ez nem egy olyan dolog, amit lehete erőltetni. Nyugi, ha majd egyetemre jársz, dolgozni fogsz, már nem lesz ez.
24/N
Mond nekik, hogy
Tiszteletre méltó édesapám és édesanyám!
Megértem és tisztelem a ti hitvallásotokat (hiába tartod hülyeségnek, ők ehez szoktak nekik ez a mentsvár)
De én más vallásban szeretnék hinni, adjátok meg a lehetőséget, hogy saját magam válasszam ki az utamat.
És tök mindegy mi van, nem erőszakolhatják rád a saját elképzeléseiket.
De azért ne szidd a vallásukat, próbáld velük úgy megértetni a saját elképzeléseidet, hogy tisztelettudó maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!