Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A baratnommel evek ota egyutt...

A baratnommel evek ota egyutt vagyunk es o neki nem lehet gyereke orvosi okok miatt, es ezt az en szuleim de legfokkepen edesapam nem tudja elfogadni es allandoan kostolgatja a baratnomet. Hogy lehetne leallitani ?

Figyelt kérdés
Persze mar 50 szer elmondtam apamnak hogy errol nem a baratnom tehet de nem fogja fel. Nem ertem miert bannak az emberek az ilyen nokkel ugy mintha nem teljes ertekuek lennenek , szamomra ez felhaborito es gusztustalan
2023. jan. 10. 09:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%

A barátnőd egészségi állapota nem tartozik senkire, a szüleidre sem!

A helyedben én ezt a helyzetet úgy oldottam volna meg, hogy azt mondtam volna, hogy ÉN nem akarok gyereket és ebben a barátnőm is partner.

Most már viszont csak annyit tehetsz, hogy megmondod, hogy amennyiben nem szállnak le a témáról, nem fogtok hozzájuk menni, mert a viselkedésük azon felül, hogy megalázó, még roppant idegesítő is.

2023. jan. 10. 10:16
 12/39 anonim ***** válasza:
91%

Mindegy, hogy azért nincs gyereke, mert nem lehet, vagy mert nem akar. Senkinek nincs joga beleszólni vagy megszólni emiatt.

Nézd, kérdező, a párod nagyon türelmes, de ez a türelem előbb-utóbb véget ér. Most még elviseli apádékát, de egyszer majd betelik a pohár, és ha te nem állsz ki mellette, akkor téged is maga mögött fog hagyni, jogosan. Ugyanis neked kellene itt lépni. Nem elég megmondani apádnak, hogy ezt ne csinálja. Amit művel az nagyon nem normális. Vagy kiosztod apádat, de keményen, vagy nem mentek oda addig, míg észbe nem kap és bocsánatot nem kér. Én nem adnék ebből lejjebb, mert hidd el, a párod egyszer megunja ezt, és ha akkor próbálsz tenni csak valamit, késő lesz, mert addigra téged is leír.

2023. jan. 10. 10:17
 13/39 anonim ***** válasza:
98%
Növessz tököt qva gyorsan, amíg még van párod és ne tedd őt ki apád froclizásának.
2023. jan. 10. 10:22
 14/39 anonim ***** válasza:
97%

A te szüleid ellen neked kel megvédened a barátnődet. Az ő szülei ellen meg neki kell megvédenie téged. Ez az alap.

A kedves apukának vajon a saját életében minden tökéletes? Ha nem, akkor azokon dolgozgasson inkább.

Minél hamarabb el kell tűnni apu közeléből. Ha tudtok költözzetek el.

2023. jan. 10. 10:42
 15/39 anonim ***** válasza:
85%

Érzelmi lustaság ez nálatok, vagyis nálad. Le lehet élni így egy életet, hogy nyeltek, csak nem érdemes.

Nekem a határhúzással egybekötött önismereti munka oldja meg az életemet, nem a gyakori kérdések vagy a facebook.

2023. jan. 10. 10:45
 16/39 anonim ***** válasza:
1%
Itt igazságot nem lehet tenni, mert érzelmek csapnak össze. Apád részéről érthető, hogy ösztönszerűen vágyik unokára, benned meg még nem alakult ki a gyerek iránti vágy. Mindenesetre azért ma már vannak olyan orvosbiológiai technikák, amikkel lehet orvosolni az ilyen gyerektelenségi problémákat és mellette fennáll az örökbefogadás is. Egyébként meg sok példa van arra, hogy éppen az örökbe fogadást követően bizonyos esetekben mégis megfogan egy saját gyerek is.
2023. jan. 10. 10:54
 17/39 anonim ***** válasza:
97%

Nem tehet róla a barátnőd, mégis évek óta jár hozzátok, és te meg eltűröd, hogy apád így viselkedik vele?

Legjobb lenne neki, ha elhagyna, és egy olyan párja lenne, akinek a családja elfogadja, és nem bántja.

És apád nem fogja megérteni, mert nincs értelmi és érzelmi intelligenciája, ami ahhoz kell, hogy felfogja a dolgokat. Sokakból hiányzik.

2023. jan. 10. 10:54
 18/39 anonim ***** válasza:
83%
"Apa, veled minden rendben van? Van esetleg valami, ami nyomaszt? Segíthetek ezek megoldásában, vagy érzel magadban elég erőt? Csak azért kérdezem, mert valójában neked nem a barátnőmmel van bajod és örülnék, ha ez valahogy megoldódna végre. Össze tudunk fogni ez ügyben szerinted, vagy így szeretnéd folytatni? Ha így folytatod, akkor el fogsz engem is veszíteni, ez mennyire tudatosult benned?"
2023. jan. 10. 10:55
 19/39 anonim ***** válasza:
96%

18.

Ez lenne a tökéletes empatikus válasz. De nem tudjuk, hogy az apja mennyire elérhető érzelmileg. Ez a fajta asszertiv válasz csak azokkal működik, akikben van szív, csak valahol zavar van az erőben. És nagyon nagyon nehéz, szinte japán felsőfokú nyelvezet. A magyar szinte csak agresszívan kommunikál. 😕

Ha az apja nem nyitott, akkor sajnos csak a kapcsolatmegszakítás működik.

2023. jan. 10. 11:00
 20/39 anonim ***** válasza:
76%
Agresszív határmeghúzásra tudnék írni példát, ha a gyerek témában már mindenki megpróbált mindent.
2023. jan. 10. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!