Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám a támogatásomat ahhoz...

Anyám a támogatásomat ahhoz köti, hogy nem bukjak soha, egyszer se. Bevalljam neki az összes bukásomat, vagy csak azt, ami miatt pár tárgyam csúszhat?

Figyelt kérdés

Még egyetem kezdete előtt olyan feltételeket támasztott felém, hogy ha bukok bármiből is, akkor iratkozzak ki, menjek el dolgozni, mert neki arra nincs pénzze, hogy támogasson, azokban az években is, amikor csúszok(nem önköltségesen vagyok, tehát arról van szó az ő részéről, hogy a megélhetésem, illetve nem veszi figyelembe, hogy ha bukó egy tárgy, az nem feltétlenül jelent csúszást.) Illetve, hogy ha nem kerülök be a koliba, akkor is vége, iratkozzak ki, ő nekem nem fizet albérletet (ok, értem, bár azt nem, hogy akkor miért nem jöhet szóba, hogy támogat, annyival, mint amennyivel kolisként tud, a többit oldják meg magamnak... No mindegy)

Igenám, de nem sikerült minden tárgyam az első félévben, ezek nagyrésze gyakorlati, tehát már javítani se tudok, meg egy olyan, amiből a vizsga előtt beugró volt, ami nekem egyébként 59,5 százalék lett, és csak akkor lehet jelentkezni szóbelire, ha megvan a 60... Jelenleg úgy állok konkrétan, hogy fixen buktam ezt a beugrós tárgyat, két gyakorlatot, az egyik gyakorlati bukásom miatt nem jelentkezhetek a hozzá tartozó szóbelire, mert feltétel, hogy gyakorlaton legyen meg belőle a kettes, tehát akkor ezt se tudom teljesíteni. Meg még van egy olyan gyakorlatom, amiből még javíthatok, tehát talán meglehet. Az, amiből még javíthatok, arra már a második félévben van ráépülő, és szinte a képzés végéig így van, ha nincs meg, akkor ráadásul második félévben nem vehetem fel újra, mert mivel a szak nem indul keresztféléves képzésben, így ez az első féléves tárgy sem fog, tehát ha most nincs meg akkor instant egy éves csúszás az erre épülőkkel.(Aztán ha több ilyen nem lesz ebből, és az ezt követő egymásra épülőkből, akkor tuti nem csúszok a képzési idővel emiatt) A másik gyakorlatomhoz, amihez előadást is volt, de nem mehetek szóbelire, az olyan szempontból szerencsés, hogy legközelebb negyedik félévben lesz ráépülő, tehát simán behozható addig, pláne, hogy nem a tudásom hiányosságai vezettek ide, hanem túlléptem a megengedett 3 hiányzást.(nem mennék bele, hogy mi volt, ha nem érdekel senkit itt, mert a kérdés szempontból lényegtelen) Viszont a másik gyakorlat, ami fixen nincs meg, arra van harmadik félévben ráépülő, onnantól most így hirtelen fejből nem tudom, de az fix, hogy második félévben nem lesz lehetőségem újra felvenni...

Magamtól nyilván nem mondanám el neki, hogy hé, nem teljesítettem egy csomó tárgyat. Tudom, tudom, hivatalosan felnőtt vagyok, "nincs köze hozzá", de ne legyenek illúzióink. Ehhez köti az anyagi támogatását, nyilván meg fogja kérdezni, amúgy is szokott érdeklődni, hogy hogy állok. Azt csak nem vághatom a képébe, hogy "semmi közöd hozzá", hogy ezzel ne szívassam meg magamat. Annál meg konkrétabbat fog kérdezni, hogy átmentem-e, a konkrét jegyre lesz kíváncsi, pláne, hogy az is része a feltételeinek, hogy addig támogat, amíg kolis vagyok, annak meg része az átlagom is. Viszont nincs tisztában az összes tárgyammal név szerint, tehát meg tudom csinálni, hogy ami megvan, azt megmondom, ami nincs meg, és van ráépülő közvetlenül úgy, hogy azelőtt nem tudok pótolni(tehát a későbbiekben necces lehet), abba beavatom, próbálom finomítani az idegességet, mentem a menthetőt, a többiről (arról a kettőről) meg hallgatok, nem tetézem a helyzetet.

Mit gondoltok, mennyire tartható ez a terv?

2023. jan. 5. 12:15
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:
#50 Egy hiányzásom sem volt ezen a kurzuson. Konkrétan azt mondta, hogy az előadás nem volt megfelelő, ezért nem adja meg az aláírást. Ez történt.
2023. jan. 14. 15:04
 52/56 A kérdező kommentje:

Fejlemények vannak, hétfőn volt pót-beugró időpont, az meglett, ma szóbeliztem, négyessel átmentem, a kétes javítós tárgyam, amire írtam, hogy nem igazán ment, pedig meglett a kettes.

Szóval 2 bukásom maradt. Mit gondoltok, bevalljam mind a kettőt, vagy csak azt, amire van ráépülő a harmadik félévben és nem tudom addig pótolni?

2023. jan. 20. 12:59
 53/56 anonim ***** válasza:
21%
Valld be, de említsd meg előtte a négyesedet meg a kétes javítós tárgyadat. Még 2 bukás nem a világ vége, 2 bukástól még nem fogsz éveket csúszni. Max. átjelentkezel levelezőre és meló mellett befejezed a szakot. Meg ha be is tartja a fenyegetést és megvan a meló, oda lehet anyudnak vágni:"Jó, de akkor ezek után ne számíts arra, hogy látni akarlak a diplomaosztómon. Így se kellett volna ebbe belemennem, ilyen kontrollal."
2023. jan. 20. 13:20
 54/56 anonim ***** válasza:
83%

Igen, persze, hazudni csúnya dolog. Ha együtt akarsz ragadni anyáddal, aki ezek után folyamat kontrollálni fog, mert ha kolis vagy, akkor feltételezem, nem az egyetem városában laksz, tehát otthon nem jutnál hozzá minden olyan munkalehetőséghez, amihez az egyetem városában igen, akkor hajrá.

De én a helyedben igenis elhazudnám, és suli mellett keresnék egy olyan munkát, amiből legalább egy szobát tudok bérelni, meg eltartani magam, hogy a következő félévben már ne legyen zsarolási alapja. Tehát a hazugság csak erre kellene, hogy időt nyerjek a saját lábra álláshoz.

2023. jan. 20. 23:00
 55/56 anonim ***** válasza:
11%
Mást nem tamogat az anyja.
2023. jan. 21. 17:30
 56/56 anonim ***** válasza:
65%
Én pont ezért végeztem inkább hosszabb ideig az egyetemet. Kevesebb tárgy, több munka, szobabérléssel. Még jót is tett az önbizalmamnak. Le kell válni a szülőkről, kérdező. A károgókkal meg nem kell foglalkozni. Mindenkinek lehet rosszabb időszaka. Én is buktam 1. évben sok tárgyat, igen, beugrósat is. Aztán a 2. évet 4-es átlaggal zártam. Nem számít semmit.
2023. jún. 12. 04:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!