Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám a támogatásomat ahhoz...

Anyám a támogatásomat ahhoz köti, hogy nem bukjak soha, egyszer se. Bevalljam neki az összes bukásomat, vagy csak azt, ami miatt pár tárgyam csúszhat?

Figyelt kérdés

Még egyetem kezdete előtt olyan feltételeket támasztott felém, hogy ha bukok bármiből is, akkor iratkozzak ki, menjek el dolgozni, mert neki arra nincs pénzze, hogy támogasson, azokban az években is, amikor csúszok(nem önköltségesen vagyok, tehát arról van szó az ő részéről, hogy a megélhetésem, illetve nem veszi figyelembe, hogy ha bukó egy tárgy, az nem feltétlenül jelent csúszást.) Illetve, hogy ha nem kerülök be a koliba, akkor is vége, iratkozzak ki, ő nekem nem fizet albérletet (ok, értem, bár azt nem, hogy akkor miért nem jöhet szóba, hogy támogat, annyival, mint amennyivel kolisként tud, a többit oldják meg magamnak... No mindegy)

Igenám, de nem sikerült minden tárgyam az első félévben, ezek nagyrésze gyakorlati, tehát már javítani se tudok, meg egy olyan, amiből a vizsga előtt beugró volt, ami nekem egyébként 59,5 százalék lett, és csak akkor lehet jelentkezni szóbelire, ha megvan a 60... Jelenleg úgy állok konkrétan, hogy fixen buktam ezt a beugrós tárgyat, két gyakorlatot, az egyik gyakorlati bukásom miatt nem jelentkezhetek a hozzá tartozó szóbelire, mert feltétel, hogy gyakorlaton legyen meg belőle a kettes, tehát akkor ezt se tudom teljesíteni. Meg még van egy olyan gyakorlatom, amiből még javíthatok, tehát talán meglehet. Az, amiből még javíthatok, arra már a második félévben van ráépülő, és szinte a képzés végéig így van, ha nincs meg, akkor ráadásul második félévben nem vehetem fel újra, mert mivel a szak nem indul keresztféléves képzésben, így ez az első féléves tárgy sem fog, tehát ha most nincs meg akkor instant egy éves csúszás az erre épülőkkel.(Aztán ha több ilyen nem lesz ebből, és az ezt követő egymásra épülőkből, akkor tuti nem csúszok a képzési idővel emiatt) A másik gyakorlatomhoz, amihez előadást is volt, de nem mehetek szóbelire, az olyan szempontból szerencsés, hogy legközelebb negyedik félévben lesz ráépülő, tehát simán behozható addig, pláne, hogy nem a tudásom hiányosságai vezettek ide, hanem túlléptem a megengedett 3 hiányzást.(nem mennék bele, hogy mi volt, ha nem érdekel senkit itt, mert a kérdés szempontból lényegtelen) Viszont a másik gyakorlat, ami fixen nincs meg, arra van harmadik félévben ráépülő, onnantól most így hirtelen fejből nem tudom, de az fix, hogy második félévben nem lesz lehetőségem újra felvenni...

Magamtól nyilván nem mondanám el neki, hogy hé, nem teljesítettem egy csomó tárgyat. Tudom, tudom, hivatalosan felnőtt vagyok, "nincs köze hozzá", de ne legyenek illúzióink. Ehhez köti az anyagi támogatását, nyilván meg fogja kérdezni, amúgy is szokott érdeklődni, hogy hogy állok. Azt csak nem vághatom a képébe, hogy "semmi közöd hozzá", hogy ezzel ne szívassam meg magamat. Annál meg konkrétabbat fog kérdezni, hogy átmentem-e, a konkrét jegyre lesz kíváncsi, pláne, hogy az is része a feltételeinek, hogy addig támogat, amíg kolis vagyok, annak meg része az átlagom is. Viszont nincs tisztában az összes tárgyammal név szerint, tehát meg tudom csinálni, hogy ami megvan, azt megmondom, ami nincs meg, és van ráépülő közvetlenül úgy, hogy azelőtt nem tudok pótolni(tehát a későbbiekben necces lehet), abba beavatom, próbálom finomítani az idegességet, mentem a menthetőt, a többiről (arról a kettőről) meg hallgatok, nem tetézem a helyzetet.

Mit gondoltok, mennyire tartható ez a terv?

2023. jan. 5. 12:15
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
29%

#27 De még mindig úgy teszünk, mintha azt írta volna a kérdező, hogy semmiről nem tehet... HOLOTT NEM EZT ÍRTA, hanem mindegyiknek a körülményeit. Basszus... Oké, 3-4 tárgyból bukni necces, de kettő az úgy tűnik, hogy nem az ő hibája. Egy megkérdőjelezhető, hogy kifogás-e, egy meg még nem kőbevésett.

De legalább jól reprezentálják a válaszok a várható reakciót: ha nem azt mondod, hogy egy hanyag szr voltál, akkor az tuti kamu, és még kifogásokat is keresel, ha megmondod az okokat.

Kérdező, én azt javaslom, hogy ha tényleg nem akarja látni a Neptunodat anyád, tényleg nem tudja fejből a tárgyaidat és keresni se fogja a mintatervet, akkor fogd magad, egyessével adagold azokat, amikből lehet probléma később. Ez, ha jól értem, neked most 1-2 tárgy, attól függ, hogy megy majd a javító (sok sikert hozzá). A többit meg a reakció függvényében mérlegeld. Semmiképpen ne mond el egyszerre, pláne az összeset. Esetleg ha még vannak vizsgáid, akkor a rossz híreket úgy oszd be, hogy mellé legyen egy jó hír, mondjuk egy négyes-ötös vizsga híre. Mellé készülj fel arra, hogy a bukások működését meg tudd úgy magyarzni, hogy ne legyen kifogás-szagú az igazság (gyakorin tesztelheted, ahogy elnézem:D), de megnyugtató legyen. Ajánld fel, hogy a második félévet még csinálhasd az ő ugyanilyen támogatásával, tanév alatt úgyse dobnak ki koliból ennyi miatt, ha jobb lesz a helyzet, és teljesülnek bizonyos feltételek (nem borítékolható az instant csúszás, esetleg maradhatsz kolis a következő tanévben), akkor hátha maradhat a támogatása, de mindenképpen érdemes felvetned a melót a suli mellett, hogy látszódjon az igyekezet. Illetve ha belefér, akkor tényleg dolgozz. Tapasztalatból mondom, sokkal kevésbé stresszes nappali mellett dolgozni, és ellátni magad, és nem azon aggódni, hogy mikor húzzák ki alólad a talajt a szüleid, akár valami irreális elképzelés miatt.

2023. jan. 5. 15:29
 32/56 anonim ***** válasza:
39%

Oke 30-as, de te is megbuktal kizarolag masok hibajabol 3-5 targybol/ felev?

En is buktam sok targyat, nyilvan egyetem, ez van, volt, hogy a tanar volt a szemet tenyleg, de azert en legalabb be tudom vallani, hogy igenis sokszor szartam bele, mer inkabb a bulit valasztottam pl. 🤷‍♀️

Nyilvan annyira nem szamit egyebkent, ki nem szarja le hanyszor buksz es mibol, csak vegezd el. Nem ezzel van a baj. Csak a hozzaallassal, ennyi.

2023. jan. 5. 15:34
 33/56 anonim ***** válasza:
30%

#32 Valaki még mindig nem érti, hogy nem mindre írta azt a kérdező, hogy más hibája... Kettőre írta azt, hogy igazságtalan volt. Egyre azt, hogy nem ment neki(ebből még javíthat). Meg volt egy, amire igazából a sokat készült, de nem ment, meg nem csak a megbeszélt közvélemények voltak, de sehol nem jelentette ki, hogy az nem volt az ő hibája, szimplán cáfolta, hogy ő nem készült, mint, ahogy itt sokan feltételezik.

Mondjuk nem tudom, hogy hogy jött ki neked az öt bukás. Ez maximum akkor öt, ha kettőnek veszed azt, ahol a gyakorlat nem lett meg(a hiányzásos, amin egy pontot veszített két zh alatt összesen) ezért instant nem mehet szóbelire, meg ha készpénznek veszed, hogy a javító nem lesz meg.

2023. jan. 5. 15:47
 34/56 anonim ***** válasza:
69%

#32: "Nem ezzel van a baj. Csak a hozzaallassal, ennyi."

Pontosan. Ha az anyjad kereken megmondja, hogy bukas eseten megvonja a tamogatast, es meg dolgoznod se kell mellette, akkor az a minimum, hogy teljes erovel belehuzol, es semmit sem kockaztatsz. A kerdezo viszont ugy allt hozza, hogy hiaba volt mar amugy is tobb hianyzasa betegseg miatt, azert inkabb log meg egy orarol, mert ugy hallotta, hogy nem muszaj bemenni. Milyen kiraly, megusztam egy orat! Erdekes, a tobbiek valahogy tudtak ra idot szakitani, hogy bemenjenek.

2023. jan. 5. 15:47
 35/56 anonim ***** válasza:
19%

33-as, azert irtam kotojelesen, hogy 3-5, mert fasz.om tudja mennyi es nem is fogom megszamolni, annyira nem erdekel, hogy mit szerencsetlenkedik :D

Akkor bukott 3 targyat, oke, tokmindegy.

2023. jan. 5. 15:52
 36/56 A kérdező kommentje:

#34 Az órát tartó tanár szájaból hallottam azt, hogy nem kell bemenni, csak annak, akinek javítót vagy pót dolgozatot kell írni... Konkrétan az utolsó óra előtt tíz perccel voltam bent nála az irodában érdeklődni, hogy a második zh-n mit rontottam el(csak e-mailben küldte el mindenkinek a pontokat, én meg kíváncsi voltam, hogy valami nem ment, vagy csak elszámolás), és ott is azt mondta, hogy az utolsó órás hiányzást nem írja....

Az meg, hogy másnak nem volt ilyen gondja mint nekem, az nem azt takarja, hogy mindenki bement. A csoport negyede bement javítót írni, a többieknek még ez volt az első, vagy második, esetleg harmadik hiányzása....

2023. jan. 5. 15:55
 37/56 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, ilyen feltételekkel eleve bele se szabadott volna menni.

Elvileg ez évtől már nem lesz se ponthatár, se kötelező nyelvvizsga. Én egy újra jelentkezést megfontolnék, csak levelezőn és szobát bérelve önerőből. Már ha szeretnéd ezt a szakot és nem otthon erőltették rád.

2023. jan. 5. 23:06
 38/56 anonim ***** válasza:
63%

Magyarul nem tanultál, és ha a 60% sincs meg, az gáz, már ne is haragudj.

Nem értem egyébként, hogy miért kell egyetemre menned, ha még az alapvető követelmények sem sikerülnek, azaz, hogy egyáltalán elmehess vizsgázni.

2023. jan. 6. 09:21
 39/56 anonim ***** válasza:
40%

38-as vagyok, igen, jártam egyetemre - SE-ETK, nem büfészak, és egyetlen bukásom volt, az anatómia, ahol egyébként a 120 fős B-csoportból 30-an mentek át (az A-ból meg mindenki, mert nekik más tanította a tárgyat, de az nekünk nem volt vigasz).

Érdekes, amikor 2. évben a másik tanárnál vizsgáztam, ott elsőre 4-est kaptam, szóval ez nem az én hibám volt.

2023. jan. 6. 09:24
 40/56 anonim ***** válasza:
60%

30-as, jártam egyetemre, mégis egy tárgyból buktam, mert ott a tanár az évfolyam 80%-át lazán meghúzta, mert neki csakis az orvosi részletességű anatómia-felelet volt az elégséges.

SAJÁT hibámból vagy hanyagságomból sohasem ;)

2023. jan. 6. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!